0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet, siparişimizde var 5lt.'lik ürün Salı günü, 4lt'lik ürün 1 ay sonra stoklarımızda olacak, yeni bir motor olduğu ve henüz tecrübemiz kısıtlı olduğu için şimdilik LPG ile de 0W16 denenmesi (LPG sistemi karma sistem ve ayarları düzgün ise eksiltme olacağını düşünmüyorum) sonrasında eksiltme veya eksiltmeme durumuna göre hareket edilmesi kanaatindeyim, ancak her yağ değişiminde motor iç temizleyici kullanılmasını elzem görüyorum.Dediğim gibi "Özel Sipariş" denen bir konu var, distribütörün stoğunu tutmadığı ancak bayinin kendine özel olarak sipariş ettiği ürünler olabiliyor, bizde de LM DOT4 SL6, Synthoil 0W40 4lt. gibi distribütörün elinde olmayan ama bizim stoğumuzda bulunan ürünler mevcut.
Hazır konusu geçmişken sormak istedim. Ufuk abi 10bin km.de lpgden supap yiyen 1.5 haberi geldi. Ne diyorsun bu duruma?
Hadi ya, nerede okudun mutlu, konusu açıldı mı ben göremedim?
Facebookta görmüştüm grupta.
Facebook gönderisini paylaşabilir misiniz lütfen? Bende de henüz 3500 km’de 1.5 LPG’li Corolla var. Heyecanlandım görünce. Ama YouTube’da 15.000 km’ye kadar sorunsuz gelebilmiş 1.5 LPG’li araç da var. Direk enjeksiyonlu olması mı sıkıntılı yoksa üç silindir olması mı sıkıntılı anlamadım ben tam olarak. Yıllardır direk enjeksiyonlu Volkswagen motorlarına LPG sorunsuz bir şekilde takılabiliyor. Aynı şekilde yine üç silindirli araçlara da LPG sıkıntısız bir şekilde takılabiliyor. Neden yeni Corolla’ya takılamıyor anlayamıyorum gerçekten. Ben aracı bayiden LPG’li olarak aldım. Kiti kontrol ettirmek ve yazılımı ile konfigürasyonu güncellemek için de LPG montajını yapan servise gittim. LPG uyumlu olup olmadığını bizzat iki yerle de detaylıca konuştum. Ancak burada konuşulan bir çok şeyi daha önce hiç bir yerde duymadım. Dolayısıyla bu konu ilgimi çekiyor.
Ufuk abi ben akışkanın ısıl iletkenliğini ölçmedim ki ısı transferini manyetik alan ile iyileştirdim. Fakat belli bir rakama kadar ısı transferi artıyor.Ama bu konuda ben Tansu'ya katılıyorum. Supap mekanizmasında soğutma yok haklısın ama sırf lpg diye 2. rakam yükseltilmesi taraftarı değilim. 2 bakımdır 0w-20 ile lpg ile kullanıyorum en ufak eksilme, yağda renk değişimi yok. Fakat, km yükseldiğinde ne olur? sen daha iyi bilirsin bu noktada sonuçta supap yenileme, rektefiye yapan usta olarak.
Bazı turbo arabalar direkt enjeksiyonlu değil bu arada. Onlara lpg takmak daha kolay. Bu detayı da atlamamak lazım
Ben konuyu görmedim ancak yukarıda bahsettiğim gibi hangi LPG sistemi olduğuna, montajına ve ayarlarına bakılması gerekli, bizim milletin başına ne geliyorsa her şeyin ucuzunu aramaktan geliyor
Hocam ben şunu anlamakta zorluk çekiyorum. Aracı almadan önce bir çok LPG kit üreticisi firmanın Türkiye’deki bayi ve temsilciliklerinin çekmiş olduğu videoları Youtube üzerinden izledim. Videolardan da görüleceği üzere 1.5 3 silindir motor LPG ile uyumlu bir motor. Sadece direk enjeksiyonlu diye aynı anda benzin de yakmasını sağlayan karma bir kit takılması gerekiyor. Bu kit de bu araca özel.Toyota Hatay bayi bana kendilerinin vasıtasıyla kendi istedikleri yerde ve kendi istedikleri kitin takılması halinde 7 yıllık garantinin devam edeceğini ve LPG firması olan Landi Renzo’nun aracın garanti süresi kadar LPG kaynaklı hatalar için motor garantisi verdiğini söylediler.Şimdi benim anlamadığım şey tam olarak şu: Bu aracın LPG ile sorunsuz çalıştığını iddia eden onlarca tanınmış LPG bayisi var iken, ki bunları Youtube’dan görebilirsiniz, aynı zamanda aracın yetkili satıcısı LPG’yi kendisi taktırıp anahtar teslim bir şekilde son kullanıcıya satmayı göze alıyorsa; bu motorun LPG ile uyumlu olmadığı safsatası nereden çıkıyor?Cidden anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kadar LPG firması, bu kadar LPG yetkili bayisi, Toyota resmi satış bayisi zincirleme bir şekilde hata mı yapıyor?