Gönderen Konu: PCV Valfi Hk.  (Okunma sayısı 6059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 00000
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 196000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
PCV Valfi Hk.
« : Ağustos 08, 2021, 16:58:03 »
Merhabalar;
 2004 model dizel toyota avansis verso 2.0 d4 aracım var.Daha önce PCV valfi temizliği veya değişimi yapan varmıdır,malzeme motoruun hangi bölümündedir resimli, paylaşım yaparmısınız.Tesekkür ederim.

Alper: Düzeltme:

PVC = Polyvinyl chloride, yanmaz bir plastik çeşidi
PCV = Positive crankcase ventilation, araç motorlarında olabilen bir valf
"Ayağınız Yere Sağlam Bassın "

Toyota Club Türkiye

PCV Valfi Hk.
« : Ağustos 08, 2021, 16:58:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: PVC Valfi Hk.
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2021, 17:26:35 »
Merhabalar;
 2004 model dizel toyota avansis verso 2.0 d4 aracım var.Daha önce PVC valfi temizliği veya değişimi yapan varmıdır,malzeme motoruun hangi bölümündedir resimli, paylaşım yaparmısınız.Tesekkür ederim.
Pvs valfi motor için önemli parçalardan biridir karter havalandırma için gerekli külbütör kapağının (sibob kapağı) üzerinde olur diğer ucu boğaz kelebeğinin olduğu yere bağlanır emme manifoldunun olduğu yer.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 00000
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2021, 17:30:55 »
Merhaba;Bigi için tesekkür edrim bana resim olarak paylaşma durumunuz olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2021, 18:37:09 »
Merhabalar;
 2004 model dizel toyota avansis verso 2.0 d4 aracım var.Daha önce PVC valfi temizliği veya değişimi yapan varmıdır,malzeme motoruun hangi bölümündedir resimli, paylaşım yaparmısınız.Tesekkür ederim.

2004 model 1CD-FTV motorlarda aktif PCV valfi bulunmaz, aracın ön tarafına geçtiğinizde supap kapağının sağ tarafından çıkıp hava filtre hortumuna giren hortum motor havalandırmasıdır, yağ buharını hava filtresini by-pass ederek direk kelebek gövdesine (emme manifolduna) verir.

Sorun nedir tam olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 00000
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: PCV Valfi Hk.
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2021, 22:58:08 »
Öncelikle tesekkür ederim;
Bahsettiğiniz gibi bir hortum var ve her iki ucundada PVC valfi yok,internet üzeründen araştırdığıma göre (daha cok yurt dışı araç yurt dışı girişli oldugu için) orada araçlarda oldugunu gördüm.Acaba benim araçta iptal etme durumu olmuşmudur? Diye bir merak üzerine araştırma ihtiyacı duydum.Benim hortum hava emiş hortumuna bağlı ( eğer doğru hortum ise) o hortum ise turboya emiş olarak bağlı durumda.Yağ buharı geldiği için araba PCV valfi takılması daha mı uygun olurdu diye araştırma sonucu konu bu duruma geldi.
Soru şu ; PCV valfi olması çekişi etkilermi? Ayrıca yağ buharı üzerinde kaçan yağı motor kısmında kalmasını sağlarmı?

Teşekkür edrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2021, 00:57:34 »
Öncelikle tesekkür ederim;
Bahsettiğiniz gibi bir hortum var ve her iki ucundada PVC valfi yok,internet üzeründen araştırdığıma göre (daha cok yurt dışı araç yurt dışı girişli oldugu için) orada araçlarda oldugunu gördüm.Acaba benim araçta iptal etme durumu olmuşmudur? Diye bir merak üzerine araştırma ihtiyacı duydum.Benim hortum hava emiş hortumuna bağlı ( eğer doğru hortum ise) o hortum ise turboya emiş olarak bağlı durumda.Yağ buharı geldiği için araba PCV valfi takılması daha mı uygun olurdu diye araştırma sonucu konu bu duruma geldi.
Soru şu ; PCV valfi olması çekişi etkilermi? Ayrıca yağ buharı üzerinde kaçan yağı motor kısmında kalmasını sağlarmı?

Teşekkür edrim.

Rica ederim,

Benim bildiğim kadarıyla hiç bir bölge için üretilen CD serisi motolarda PCV yok, siz arama motorunda "2.0 D4-D" şeklinde arama yapıyorsanız AD serisi motorlar ile karıştırıyor olabilirsiniz, ben aracınızda PCV olup da iptal edildiğini düşünmüyorum.

Düşünceniz doğru, yağ buharı ile birlikte ısıl füzyon geçiren yağın içerisindeki bazı katkı ve sürtünme sonucu ortaya çıkan mineraller önce buhar halinde, soğurma durumunda ise tortu halinde turbo ve emme manifolduna gider, bunu engellemek için en iyi çözüm oil catch can kullanmaktır, filtreli ve havalandırma valfli/filtreli bir oil catch can kullanımı ile hem turbo ömrünü uzatır, hem kullandığınız motor yağının kullanım süresince faydalı etkilerini daha uzun süre muhafaza etmiş, böylece motorunuzun sağlığını daha uzun süre korumuş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 00000
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2021, 21:57:44 »
Tekrar açıklayıcı bilgi verdiğiniz için tesekkür ederim. Oil catch can internet üzeri araştırma yaptım uygun alabileceğim bir yer varmıdır?
Tekrar teşekkür ederim çok faydalı bilgi oldu bilzer için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2021, 22:05:10 »
Tekrar açıklayıcı bilgi verdiğiniz için tesekkür ederim. Oil catch can internet üzeri araştırma yaptım uygun alabileceğim bir yer varmıdır?

Rica ederim,

Vibrant, AEM, HKS,Greddy gibi profesyonel ürünler cep yakar, Mann provent 200 modeli fazlasıyla işinizi görür diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2021, 12:59:54 »
Bende bir tane fazla var, benim arabaya takacaktım ama bende zaten yağ buhar seperatörü varmış orjinalde, ondan takmadım. Aliexpress ten alınma şu arkadaş (kırmızı olanı):

https://www.aliexpress.com/item/4000039402843.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.16704c4daCn3RR
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 00000
  • 7 kere teşekkür etti