Gönderen Konu: 1.6 VVT-i Yağ Yakma Problemi ve Segman Değişimi  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
1.6 VVT-i Yağ Yakma Problemi ve Segman Değişimi
« : Ağustos 08, 2021, 02:41:34 »
Bir takım nedenlerden ötürü foruma giremeyeli uzun yıllar oldu. 2000 yılı Temmuz ayında sıfır km olarak aldığımız yol arkadaşıma tekrar kavuşma zamanı gelmek üzere. Bir süredir, yaklaşık 9 yıldır ayrı kaldık. Ayrıca 3 yıldır da kullanılmadan duruyor.
2019 yılında muayenesini yaptırmak için yerinden hareket etti ve tek seferde geçti muayeneden. Fakat uzun süre beklemek ve bakımsızlıktan motor keçeleri ve contalar biraz kurudu, yağ kaçakları mevcut.

Ayrıca kullandığım zamanlardan hatırlıyorum 1000 km'de yaklaşım 0,5 litre yağ eksiltiyor. Bu durumun segmanlardan olduğunu düşünüyorum. Şuan 171.000 km'de ama bu problem 135.000 den sonra ufak ufak başlamış ve ciddileşiyordu. Eminim şuan çok daha ciddi bir durumdadır. Aracıma tekrar kavuşunca mutlaka ölçüm yapacağım elbette ama yine de bu operasyonu tamamlayıp, yol arkadaşımı bakımlı bir şekilde hayata döndürmek istiyorum.

Eğer kısmetse ayın 13 Ağustos'ta aracı alıp çekici Ankara'dan İstanbul'a getireceğim.
Malum çok uzun zamandır yol gitmedi, bu sebeple güvenip uzun yola çıkmak macera ve tehlikeli olabilir. Bu sebeple çekici ile gelecek İstanbul'a.
Sonrasında ise bu aracı sil baştan toplamaya çalışacağım.

Benim için bu aracın maddi hiç bir değeri yok ama manevi değeri para ile ölçülemez. Yol arkadaşım "RoadRunner" ımı yollara ve ilk günlerine döndürmek istiyorum. Bu sırada sizlerin değerli yardım ve tecrübelerine ihtiyacım olacak.
- Yakın zamanda segman değişimi yaptıran ya da motoru yenileten bir arkadaşımız var mı?
- Bu işlemi İstanbul'da güvenerek yaptırabileceğim bir servis (özel ya da yetkili) / usta var mıdır?
- Elbette motor açılmadan bilinmez ama yaklaşık maliyet konusunda fikri olan arkadaşımız var mı?

Eğer yardımlarınızı esirgemeyip, bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum dostlar.

Toyota Club Türkiye

1.6 VVT-i Yağ Yakma Problemi ve Segman Değişimi
« : Ağustos 08, 2021, 02:41:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 VVT-i Yağ Yakma Problemi ve Segman Değişimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2021, 10:51:28 »
Forum üyesi Ufuk Sönmez ve özel servsi TEM Oto tam aradığınız yer. Hem servis hem yedek parça olarak hizmet veriyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2021, 11:01:32 »
Merhabalar oğuz bey,
Aracın motoru bakım istiyor,motor açılmadan ne gider ne gelir tahmin etmek mümkün değil,çünkü motor dediğimiz kapalı bir kutu,ve o kutu içerisinde çok değişik maliyetler çıkaracak işlemler mevcut,uzun yıllardır yatan bir aracın silindir kapağı nasıl çıkacak bloklarda karıncalanma (korozyon) varmı bilemeyiz,zaten yağ yakma için açılıcak olması diğer işlemlerinde yapılacağı anlamına gelmekte,o yüzden motor konusunda size kimse garanti bir fiyat veremez,
İstanbul'da gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz tek servis tem özel servistir randevu alarak gitmenizi tavsiye ederim,sahibi ufuk bey Toyota konusunda son derece bilgili aynı zamanda dürüst ahlak sahibi bir kişidir,yapılan işlemden memnun kalırsınız, tavsiyem şiddetle tem oto ufuk sönmez olur,zaten kendisi form üyemiz aynı zamanda form sponsorumuz dur,formdaki sorulara yazdığı cevapları okuyunca zaten bilgili kişi olduğunu anlarsınız,yedek parça hizmetleri de bulunmaktadır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2021, 14:48:45 »
Yanıtınız için teşekkür ederim Ayhan bey, Selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2021, 14:50:28
Ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim Ümit Bey, mutlaka randevu alıp gideceğim. Tuzla da ikamet ediyorum, Maslak biraz ters ama olsun. Yeter ki düzgün yapılsın
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2021, 15:26:08 »

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2021, 14:50:28
Ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim Ümit Bey, mutlaka randevu alıp gideceğim. Tuzla da ikamet ediyorum, Maslak biraz ters ama olsun. Yeter ki düzgün yapılsın
Selamlar
Hocam araç bakımın kralını görür, sizin bulunduğunuz yere yakın bir üyemiz daha gitmişti tavsiye üzerine,kendiside çok memnun kaldı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2021, 15:55:01 »
Tuzla nedir ki. Ben Adana'da olduğum halde İstanbul a gittiğimde genel bir bakım için gitmeyi düşünüyorum. Gidip te bir şikayet edene rastlamadım. Gözünüz kapalı gidin bence. Yağ ve sıvı bakımları için uzak diyorsanız,  kargoyla aracınıza en uygun ürünü alıp istediğiniz yerde de değişim yapabilirsiniz.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2021, 18:42:45 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 08, 2021, 14:50:28[/time]
Selamlar

Düzgün iş ve işçilik konusunda içiniz rahat olsun, motor revizyonu işi piyasada çekirdek/çerez gibi görülse de uzun vade de "proje" işidir, sizin hassasiyetinizi de göz önünde bulundurarak geldiğinizde işlemi beraber projelendirelim hem tanışmış oluruz hem baştan sona kadar bilgilendirmenizi bizzat ben sağlarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2021, 21:57:14 »
Hocam araç bakımın kralını görür, sizin bulunduğunuz yere yakın bir üyemiz daha gitmişti tavsiye üzerine,kendiside çok memnun kaldı.
Ümit Bey merhaba, TEM Oto Servis hakkında sayısız yorum okudum. Gerçekten herkes çok memnun, kesinlikle aracı İstanbul'a getirir getirmez gidiyorum :)

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 08, 2021, 21:57:57[/time]
Tuzla nedir ki. Ben Adana'da olduğum halde İstanbul a gittiğimde genel bir bakım için gitmeyi düşünüyorum. Gidip te bir şikayet edene rastlamadım. Gözünüz kapalı gidin bence. Yağ ve sıvı bakımları için uzak diyorsanız,  kargoyla aracınıza en uygun ürünü alıp istediğiniz yerde de değişim yapabilirsiniz.
Doğru söze ne denir Adnan Bey, kesinlikle gidilmeli :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2021, 22:02:46
Düzgün iş ve işçilik konusunda içiniz rahat olsun, motor revizyonu işi piyasada çekirdek/çerez gibi görülse de uzun vade de "proje" işidir, sizin hassasiyetinizi de göz önünde bulundurarak geldiğinizde işlemi beraber projelendirelim hem tanışmış oluruz hem baştan sona kadar bilgilendirmenizi bizzat ben sağlarım.

Ufuk Bey Merhaba, okuduklarım ve duyduklarımdan sonra daha görmeden kesinlikle ikna oldum bu işte gerçekten titiz olduğunuza. Sözünüze kesinlikle katılıyorum. Motor yenileme asla çerez değil, bir proje işi ve işin ehli yapmazsa neler olabileceğini gördüğüm arkadaşlarım var. Aracı İstanbul'a getirir getirmez başınızı bu konuda ağrıtmaya başlayacağım :) Olumlu yaklaşım ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Umuyorum yakın zamanda tanışırız. Sizler gibi işini hakkı ile yapan usta gibi usta çok az kaldı. Bu fırsatı kaçırmamak istemem :)
Yakın zamanda görüşmek ümidi ile Selamlar :)