Gönderen Konu: Arka Cam Matlaşması  (Okunma sayısı 1409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arka Cam Matlaşması
« : Ağustos 08, 2021, 02:33:23 »
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır yollarımızın maalesef ayrı kaldığı ve sürekli güneş altın bakımsız bir şekilde beklemek durumunda kalan yol arkadaşıma çok yakın bir zamanda tekrar kavuşuyorum inşallah. Fakat ciddi bir sorunum var.

Bu arada umarım bir yanlış anlaşılma olmaz, arabadaki sticker çok eski günlerden kalma, site reklamı falan yapmıyorum. Öyle bir site zaten artık yok.

Arka cama her ne döküldü ya da olduysa adeta buzlu cam gibi olmuş. CamSil, yağ çözücü, bulaşık deterjanı vb. birçok şey denedim ama sildikçe daha da matlaştı.

Camda içeriden hiç bir problem yok ama dış kısım bir facia.
Bende en güzeli bilen deneyimli arkadaşlarıma sormak istedim. Bu konuda bir tecrübeniz var mı?
Bu cam eski parlak ve şeffaf haline döner mi? Zira bu şekilde geri görüş çok kısıtlı oluyor.

Toyota Club Türkiye

Arka Cam Matlaşması
« : Ağustos 08, 2021, 02:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka Cam Matlaşması
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2021, 11:05:03 »
Detalink ürünlerini denemenizde fayda vardır,ama aracı motor için götürdüğünüz yerde ustalar canlı olarak görürse daha iyi yönlendirme yaparlar,usta önerisinde bulunurlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2021, 11:23:48 »
Cam pastası denediniz mi
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2021, 15:11:12 »
Cam pastası denediniz mi

Merhaba Burak Bey,
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Cam pastası denemedim. Bahsettiğiniz ürün aşağıdaki gibi bir şey midir? Sanıyorum içinde Seryum Oksit gibi birşey var.
Sizin bir öneriniz var mı ürün konusunda?

https://www.hepsiburada.com/sonax-cizik-giderici-cam-cilasi-250-ml-pm-otson273141?gclsrc=aw.ds&&wt_gl=cpc.68xx.dsa.all.genel-all-pages-rlsa&isFashion=true&gclid=CjwKCAjwgb6IBhAREiwAgMYKRmHnahZ8NpPdn4sDwiaUYebQK2no8Gk6Sl8oIouKZwIR-IyspiWEyhoCUoMQAvD_BwE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2021, 15:21:05 »
Merhaba Burak Bey,
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Cam pastası denemedim. Bahsettiğiniz ürün aşağıdaki gibi bir şey midir? Sanıyorum içinde Seryum Oksit gibi birşey var.
Sizin bir öneriniz var mı ürün konusunda?

https://www.hepsiburada.com/sonax-cizik-giderici-cam-cilasi-250-ml-pm-otson273141?gclsrc=aw.ds&&wt_gl=cpc.68xx.dsa.all.genel-all-pages-rlsa&isFashion=true&gclid=CjwKCAjwgb6IBhAREiwAgMYKRmHnahZ8NpPdn4sDwiaUYebQK2no8Gk6Sl8oIouKZwIR-IyspiWEyhoCUoMQAvD_BwE
Hocam linkini attığınız ürün 260 TL fiyatı var çok pahalı,camı değiştirseniz daha mantıklı olur 2014 corollanın bile ön camı 600 TL sizinki daha ucuzdur ki aynı olsa bile işlem garanti olur hemde yeni cam olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2021, 22:08:59 »
Hocam linkini attığınız ürün 260 TL fiyatı var çok pahalı,camı değiştirseniz daha mantıklı olur 2014 corollanın bile ön camı 600 TL sizinki daha ucuzdur ki aynı olsa bile işlem garanti olur hemde yeni cam olur.
Yanıtınız iin çok teşekkür ederim Ümit Bey,
Aslında mantıklı düşünüldüğünde cam değişimi çok daha akılcı olur ama arka cam rezistansı soketleri, bağlantısı, silikonları falan sorun olur diye korkuyorum. Ön cam olsa, hiç düşünmem ama rezistans işi biraz korkutuyor beni. Belki TEM Oto'dan Ufuk Ustam başka bir yol önerir. Aracı bir getireyim İstanbul'a hemen gideceğim göstermek için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2021, 23:20:55 »
Aslında mantıklı düşünüldüğünde cam değişimi çok daha akılcı olur ama arka cam rezistansı soketleri, bağlantısı, silikonları falan sorun olur diye korkuyorum. Ön cam olsa, hiç düşünmem ama rezistans işi biraz korkutuyor beni. Belki TEM Oto'dan Ufuk Ustam başka bir yol önerir. Aracı bir getireyim İstanbul'a hemen gideceğim göstermek için :)

rezistans caninizi sıkmasin. Daha once arka cami degistirenler rezistansin guzel calistigini soyluyorlardi...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2021, 23:29:02 »
Merhabalar oğuz bey,
Daha öncede yazdığım gibi aracı tem otoya götürünce her konuda ufuk bey en aydınlatıcı şekliyle size yardımcı olacaktır,kendisi işin piri.
Cam rezistansı konusunda içiniz rahat olsun onlar artık en kolay işler,hatta yıllardır güneşe soğuğa maruz kalmış camdan dahada iyi çalışacağı kanısındayım bu benim düşüncem ama dediğim gibi ufuk bey en doğru yönlendirmeyi yapacaktır,
Esen kalınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2021, 23:04:29 »
Merhabalar oğuz bey,
Daha öncede yazdığım gibi aracı tem otoya götürünce her konuda ufuk bey en aydınlatıcı şekliyle size yardımcı olacaktır,kendisi işin piri.
Cam rezistansı konusunda içiniz rahat olsun onlar artık en kolay işler,hatta yıllardır güneşe soğuğa maruz kalmış camdan dahada iyi çalışacağı kanısındayım bu benim düşüncem ama dediğim gibi ufuk bey en doğru yönlendirmeyi yapacaktır,
Esen kalınız.
Ümit Bey Merhaba,

Bu konuda kesinlikle haklısınız. Ufuk Bey sağ olsun bugün bana ulaştı. Umuyorum en yakın zamanda götüreceğim aracı kendisine. A'dan Z'ye bir restorasyon olacak sanırım. Belki de imkanlar dahilinde biraz restorasyon biraz da soft bir modifikasyon tadında bir şey olabilir.
Bol resimli ve paylaşımlı bir seri olacak gibi bir his var içimde :)
Cuma günü kısmetse aracı almaya gidiyorum Ankara'ya. Cumartesi akşam İstanbul'a getirmiş olmayı planlıyorum her şey yolunda giderse.

Tüm yönlendirme ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Selamlar...