Gönderen Konu: mazot filitresi Su seviyesi uyarı ışığı  (Okunma sayısı 2004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
mazot filitresi Su seviyesi uyarı ışığı
« : Ağustos 07, 2021, 10:25:28 »
Merhaba,
2011 corolla 1.4 d 110.000 km de aracım yaklaşık 5000 km önce yakıt filitresi bakımda değişmiştir. dün ilkkez araç uyarı ikaz lambası yaktı.sanayide gösterdim fiş tak çıkar yaptı ve uyarı gitti.sanırım yakıt içerisindeki su zamanla birikip yakıt filitresi içinde birikiyormuş.böyle kullan dedi usta yine olursa gel dedi.değişme yada suyu boşaltma için bir uygulama yaptıran oldu mu?

Toyota Club Türkiye

mazot filitresi Su seviyesi uyarı ışığı
« : Ağustos 07, 2021, 10:25:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: mazot filitresi Su seviyesi uyarı ışığı
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2021, 20:28:11 »
Merhaba,
2011 corolla 1.4 d 110.000 km de aracım yaklaşık 5000 km önce yakıt filitresi bakımda değişmiştir. dün ilkkez araç uyarı ikaz lambası yaktı.sanayide gösterdim fiş tak çıkar yaptı ve uyarı gitti.sanırım yakıt içerisindeki su zamanla birikip yakıt filitresi içinde birikiyormuş.böyle kullan dedi usta yine olursa gel dedi.değişme yada suyu boşaltma için bir uygulama yaptıran oldu mu?
Böyle bişey daha önce ne duydum nede gördüm "mazot filitresi Su seviyesi uyarı ışığı" böyle bir arıza açıklaması olmaz,siz en iyisi iyi bir ustaya gidin o Usta'nın önünden bile geçmeyin,aracı arıza tespit cihazı na bağlayarak arızanın tam adını ve kodunu öğrenin burada paylaşırsanız üstatlar yardımcı olacaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2021, 17:35:57 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 08, 2021, 17:36:33[/time]

Mesaj Birleştirildi: [time]Ağustos 08, 2021, 17:38:46[/time]

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2021, 17:39:50

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2021, 18:33:04 »
Merhaba,

Mazot filtresinin alt tarafında plastik bir elektromekanik şamandıra var, düzgün monte edilmediğinde, çatlak olup (bazen fark edilemeyebiliyor) hava aldığında veya fazla sıkılıp o ring contasından sızma yaptığında bahsettiğiniz hatayı alabilirsiniz, tabi aldığınız yakıtın düzgün olduğunu varsayarsak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2021, 18:35:18 »
İlk önce depodaki yakıtı alttan tapası varsa açın boşaltın ve üzerine temiz yakıt doldurun daha sonra yakıt filtrenizi orjinal bir.filtre ile değiştirin ve yakıt aldığınız petrolede bir daha uğramayın zannedersem çok kirli bir yakıt almışsınız,yada yakıt aldığınız petrolün sahibi çok garibanlaşmış olmalıki toprak altındaki kuyuya su basmış :)
Şaka değil bunlar zamanında çok yapıldı su ve mazot birbirine karışmadığı için su hep dipte durur pompa şamandırasıda pislik veya su çekmesin diye yukarıda ayarlanır ama petrol sahibinin alttaki depoyu dolduracak parası yoksa şamandıra seviyesine kadar su basar üstüne mazot doldururdu,tabi mazot bitmeye yakın su ile karışık geldiğide olurdu,artık hangi şanslıya  denk geldiyse.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2021, 17:45:32 »
Daha önceki yakıt filitresini 40 bin kmde degişti. bu sefer 5500 km yaptım ve uayrı yanmaya başladı .yine yanıp sönme yapıyordu sanayiyede usta cıkarıp içindeki suyu döktü. 2 çay bardağı su çıktı.bosch marka yakıt filitresi.ben hep opetten alırım yıllardır.usta shellden al dedi.