Gönderen Konu: katalitik konvektör p0420 ve yaptıklarım.  (Okunma sayısı 979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
katalitik konvektör p0420 ve yaptıklarım.
« : Ağustos 07, 2021, 10:12:56 »
Öncelikle katkıda bulunan ve bilgi veren değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bilgi paylaştıkca çoğalır.
Aracım 2008 toyota corolla lpgli araç muayene zamanı gelmişti gitmeden bir tüp ayarı yaptırayım dedim yaptırmaz olaydım. AFR lazım dedi usta yaptı 250 tl istedi ve ertesi gün meşhur P0420 arıza yapmaya başladım. muayeneden öyle geçti.tüpcü benden değil benzinde bin dedi 3 depo bensizde bindim ve temizleyici attı depoya yine yandı yğksek devirde kullandım yükle dağa vurdum temizlesin diye yine yandı oksijen sensörlerini değiştirdik yine yandı egsozcu katalitik sağlam sıkıntı yok dedi. başka lpgcilere gittim tüp ile alaklı değil dediler. motorcuya yönlendirdi motorcu tüpcüye sonra hepsi bahçıvana :D sonsuz döngüye girdik. sonra sağolsun bir arkadaşta aynı araçtan vardı onun katatlitik konvektörü söküp benim araca taktık yanmadı. sorun egsozda olduğu kesinleşti. benim egsozu geri takarken DPF temizleyicisi ile temzilettim araba gidişi rahatladı ama yine lamba yaktı benim egsozu takınca.
bir egsozcu 3500 tl fiyat istedi ve garantili 20 dakikada yaparım dedi. sonra pazarlık yapmaya gittim 2500 dedi aracın 2 gün bende kalacak dedi kafam karıştı.
başka egsozcu Euro 4 takalım 700 tl ye ama lamban yanabilir dedi? sizce yanar mı? katalitikte seramik mi daha iyi çelik olanlar mı bilgisi olan var mı?
Antepde bir egsozcuya gittim sana çelik katalitik takalık 2000 civarı çözeriz dedi. bilemedim. her kafadan bir ses çıktı inanan araban soğudum.çıkma baktırdım ankarada 5000 tl dedilder servis 10.600 diyor.
fotoğraflar ektedir.sizce ne yapayım arabayı satmayı düşünüyorum :-\
1.bu benim arızalı katalitik konvektör; 3 farklı egsozcuya baktırdım çok sağlam egsozda sorun yok demişlerdi.

2.içi siyahlaşmış

3.bu temizleyici ile yıkattım

4.bu ise arkadaşın katalitiği bunda arıza lambası yakmadı bana taktık.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 07, 2021, 12:05:15
cevap yazadan şimdiden Allah razı olsun konu ile ilgili aramak isteyen olursa 05058553992

Toyota Club Türkiye

katalitik konvektör p0420 ve yaptıklarım.
« : Ağustos 07, 2021, 10:12:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: katalitik konvektör p0420 ve yaptıklarım.
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2021, 20:37:31 »
Dışarıdan bakınca pek bişey anlaşılmaz eğer diğer kat. Takınca lamba sönüyorsa sizin kat. Ölmüş o bir gerçek,
Çelik katalizör dedikleri muhtemelen içi boş sadece katalizör görünümü olan parçadır sakın boşa para harcamayın!
Katalizörün içi çelik olmaz içindeki malzeme çok değerlidir,öyle çelik falan olmaz size paylaşacağım numarayı hafta içi arayın araç modeliyle birlikte bir fiyat alırsınız usta işinin ehlidir ve garantili iş yapar,parçayı kendisinden kargo ile alıp bulunduğunuz yerde montaj yaptırırsınız.
+905353972743 Ahmet usta.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2021, 09:47:19 »
teşekkürler ustad aradım. bu problemi başka yaşayan var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2021, 10:07:00 »
teşekkürler ustad aradım. bu problemi başka yaşayan var mı acaba?
Bozuk LPG ayarı yüzünden çok yaşayanlar oldu,bu ve diğer sorunlara (sibob uzaması ve hatta piston eriten markalar dahi) sebebiyet vermemek için Afr ayarını kesinlikle işini iyi yapan kişilere yaptırılmasımı tavsiye ediyoruz,sizde yaptırmışsınız ama biraz geç olmuş.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2021, 14:42:38 »
makine ile yıkattırırsam sizce iş görür mü? antepde 3 farklı egsozcu baktı katilitik sağlam dedi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2021, 15:55:44 »
makine ile yıkattırırsam sizce iş görür mü? antepde 3 farklı egsozcu baktı katilitik sağlam dedi?
Hocam bakmayla anlaşılmaz,sizin aracın katalizörü dolmuştur o yüzden içinden ses gelmeyince sağlam diyorlar,dağılmış olsa içinden ses gelir o zamanda ölmüş bu derler,zaten bir sefer yıkatmışsınız açılmamış boşa masraf etmeyin derim,ama liguimoly nin bazı temizlik ürünleri var dizel motorlarda oluşan kurumları temizlemek için kullanılıyor,hatta bir Wolkswagen araçta kullanılmıştı ama sizinkine fayda edermi bilemiyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE