Gönderen Konu: çakmaklık soketi  (Okunma sayısı 682 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
çakmaklık soketi
« : Ağustos 06, 2021, 21:35:59 »
merhaba . aracımda bi kaç defa 12v çakmaklık girişine kompresör bağlayarak top şişirdim. bugün de sigortası attı. elektrikçi 15amp yerine 20 amp sigorta taktı. sorun olur mu

Toyota Club Türkiye

çakmaklık soketi
« : Ağustos 06, 2021, 21:35:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: çakmaklık soketi
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2021, 22:28:22 »
merhaba . aracımda bi kaç defa 12v çakmaklık girişine kompresör bağlayarak top şişirdim. bugün de sigortası attı. elektrikçi 15amp yerine 20 amp sigorta taktı. sorun olur mu
Olur tabi eğer atması gereken durumda atmazsa şaşe yaptırı çakmaklığı eritir,gerisini siz düşünün neler olacağını,
Komresör çakmaklık aparatları ve şarj cihazlarının girişleri pek kaliteli olmadığı için artı eksi birbirine deyiyor sigortayı attırıyor,en güzeli kompresör kullanacağınız zaman direk aküden alın,zaten kablosu ikili kablo ortadaki uç artı yan mandallara bağlı olan eksi,aküye bağlarken ona göre bağlarsınız karıştırma şansınız Yok artı olan kablo kenarında ince kırmızı şerit olur diğeri sade renk olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: çakmaklık soketi
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2021, 00:58:25 »
Hiç bir zaman üreticinin koyduğu sigortadan daha büyük değerde sigorta  kullanmayın.
Elektrik tesisatındaki kabloların taşıyabilecekleri akımdan fazlası çekilirse sigorta atar. Siz doğru sigorta kullanmazsanız sigorta atmaz. Tesisat kablosu ısınır ve alev alır. Sonrası malum….
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi