Gönderen Konu: Corolla 1.6 AT yokuş aşağı gitmiyor  (Okunma sayısı 1345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Corolla 1.6 AT yokuş aşağı gitmiyor
« : Ağustos 02, 2021, 23:06:37 »
Merhaba
Aracımla baya bir uzun yol yaptım 4500 km kadar komple karadenizi gezdimde azacık 😁 aracımdaki söyle birşey fark ettim mesela 100 km hızla giderken otoyolda yokuş aşağı yolda gaza hiç basmıyorum normalde araçlar yokuş aşağı hızlanır hep dizel araç kullandım şirket aracı onlardada öyleydi yokuş aşağı aracı bıraktığımda arac 100 km hızda duruyor hatta hız düşmeye başlıyor nedeni ne olabilir acaba aracım 154 bin kmde

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.6 AT yokuş aşağı gitmiyor
« : Ağustos 02, 2021, 23:06:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.6 AT yokuş aşağı gitmiyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2021, 23:39:47 »
Merhaba
Aracımla baya bir uzun yol yaptım 4500 km kadar komple karadenizi gezdimde azacık 😁 aracımdaki söyle birşey fark ettim mesela 100 km hızla giderken otoyolda yokuş aşağı yolda gaza hiç basmıyorum normalde araçlar yokuş aşağı hızlanır hep dizel araç kullandım şirket aracı onlardada öyleydi yokuş aşağı aracı bıraktığımda arac 100 km hızda duruyor hatta hız düşmeye başlıyor nedeni ne olabilir acaba aracım 154 bin kmde
Normal bir durum,aslında rampanın eğimine göre biraz hızlanması beklenir ama aracın kompresörü çok iyiyse gitmez, ayriyeten ayağınızı gazdan çektiğinizde devir 1500 üzerindeyse ECU yakıt göndermeyi keser araç kendi ağırlığıyla döngüyü sağlar,bu durumda hem yakıt ekonomisi yapar hemde emisyon olmaz yani hem cebiniz hem doğa kazanır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2021, 23:49:49
Bide araba xxx km/h geçmiyor diye şikayet ediyordunuz :)
Aracınızda hiç bir şey yok keyfinize bakın aracın kompresörü çok sağlam o yüzden bayır aşağı çok hızlanmaz,tapa gaz yapıncada belirli hıza gelince daha öteye gitmez,
Aslında araç çok zor görmemiş tabiri caizse motor yırtılmamış biraz sağır kalmış,biraz zorladıkça açılır istediğiniz hızlara çıkmaya başlar,
Yıllar önce aynısı başıma geldi emekli bir amcadan 99 model garaj arabası şahin S aldım 66000 km'de ertesi gün işe giderken biraz gazladım bakalım ne yapacak dedim,oda ne araç 130 dedi öteye geçmiyor bide deli gibi bağırıyor,hemen oğlunu aradım kardeşim bu arabada bişeymi var araba gitmiyor dedim niye abi nolduki dedi,
Araç 130 diyor öteye geçmiyor motorunda ne var sorun falan?
Abi o aracın ibresi bu güne kadar 100 ü hiç geçmedi babam kızardı dedi,
Ve sonunda gazlaya gazlaya motoru açmıştım,süzün araçta hiç zor görmemiş sakin sakin kullanılmış o yüzden biraz sabır etmeniz lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2021, 21:23:10 »
Merhaba,
bilgi için çok teşşekür ederim uzun yolda gitmince birde yokuş aşagı gitmince kesin bişey var dedim bilgilendirigin için teşekkür ederim
bugun itibari ile lpg devre dışı bıraktım 1000 km benzinde kullanacagım birazda sert kullanacagım iyice açılsın bakalım

araç daha benden önce izmirde doktor bir bayanda idi günlük 5 km hastane ev arası kullanılmış yaklaşık 10 yıl boyunca galiba sorun ondan kaynaklı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2021, 22:16:16 »
Merhaba,
bilgi için çok teşşekür ederim uzun yolda gitmince birde yokuş aşagı gitmince kesin bişey var dedim bilgilendirigin için teşekkür ederim
bugun itibari ile lpg devre dışı bıraktım 1000 km benzinde kullanacagım birazda sert kullanacagım iyice açılsın bakalım

araç daha benden önce izmirde doktor bir bayanda idi günlük 5 km hastane ev arası kullanılmış yaklaşık 10 yıl boyunca galiba sorun ondan kaynaklı :)
Araç hiç zor görmemiş bu durum gayet normal,aslında kötüde değil aksine çok iyi motor hiç yorulmamış,arada bir yavaş yavaş müsait yollarda devir gösterin,zaten hiç bişey yapmasanız da kısa süre sonra sizin sürüş karakterinize göre cevap vermeye başlar,sadece bakımlarını aksatmayın zaten İstanbul'da ikamet ediyorsunuz tem otoda bakım yapılırsa araç zımba gibi olur,en önemlisi benzinle kullanım yapmadan önce LPG deposundan vanayı kapatın akü eksi kutup başını söküp yarım saat kadar bekletin bu arada LPG sigortasında sökün (akünün yanında artı kutup'a bağlı sigorta) daha sonra eksiyi tekrar takıp aracı 100 km kadar benzinde kullandıktan sonra iyi bir Afr ayarı yaptırın ondan sonra keyifle binersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2021, 23:26:17 »
Merhaba
Aracı ilk aldığımda lpg vanasını kapatıp elektrik bağlantısınıda söktüm 500 km yol yaptıktan sonra candan mühendislikte komple lpg yeniledim ve afr ayarı yaptırdım tem otoya en yakın zamanda gidicem bakım konusunda bende hastalık var 7 bin kmde yaparım ben hep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2021, 00:17:28 »
Merhaba
Aracı ilk aldığımda lpg vanasını kapatıp elektrik bağlantısınıda söktüm 500 km yol yaptıktan sonra candan mühendislikte komple lpg yeniledim ve afr ayarı yaptırdım tem otoya en yakın zamanda gidicem bakım konusunda bende hastalık var 7 bin kmde yaparım ben hep
:alkis: :alkis: :alkis:
Ah keşke herkes sizin kadar hassas olsa araçlar çok güzel olacak,tem otoya gidince eminim ufuk bey ve ustalar en iyi şekilde ilgilenecektir,daha önce Bujiler ve şanzıman sıvısı,fren hidroliği ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız ek olarak motor soğutma sıvısı değişimini mutlaka yaptırın derim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2021, 20:51:50 »
merhaba,
sanzıman yağ ve motor soğutma sıvısı hariç komple yeniledim ufuk Beyin yanına gidicem en kısa süredece
not: sogutma sıvısına dokunmak istemiyorum cünkü araçta antifriz hiç yok aldığımdada yoktu suyu temizletip antifiriz koydurmak istiyorum ama birazda korkuyoum bi yerleri patlatırız diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2021, 21:38:58 »
merhaba,
sanzıman yağ ve motor soğutma sıvısı hariç komple yeniledim ufuk Beyin yanına gidicem en kısa süredece
not: sogutma sıvısına dokunmak istemiyorum cünkü araçta antifriz hiç yok aldığımdada yoktu suyu temizletip antifiriz koydurmak istiyorum ama birazda korkuyoum bi yerleri patlatırız diye
Antifirizi koymasanızda yakın zamanda olmasada az uzak zamanda bir yerleri patlatacaktır, nacizane tavsiyem motor iç temizliği yaptırarak tekrardan saf su ile 1 lt antifiriz katarak düzenli kontrol ederek kullanmanız yönünde olur,1000 km sonra tekrar boşaltıp yenilersiniz yavaş yavaş alıştırma yaparak koyarsanız bişey olacağını zannetmiyorum,zira sadece çeşme suyu ile kullanmak motor parçaları için zararlıdır ve hararet yapmaya daha yatkın olur çünkü antifiriz ile çeşme suyunun kaynama süresi aynı değildir, antifiriz 130 C⁰ üstinde kaynama yaparken çeşme suyu 100 C⁰ de kaynar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2021, 18:28:38 »
bilgilendirme için teşekkür ederim komple bir temizleme sıvısı doldurararak temizleyecegim sonrasında saf su ve antifiriz koyarak 10 bin km boyunca her 1 bin km de bir değişicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2021, 19:10:18 »
bilgilendirme için teşekkür ederim komple bir temizleme sıvısı doldurararak temizleyecegim sonrasında saf su ve antifiriz koyarak 10 bin km boyunca her 1 bin km de bir değişicem
Her bin km'de bir değiştirilmesi biraz abartı olur,en azından 5 bin km'de bir kontrol ederseniz daha mantıklı olur eğer suyunda pas olmazsa bir miktar suyu boşaltarak antifiriz (1 lt kadar) eklemek daha mantıklı olur.
TOYOTA CORONA 3S FE