Gönderen Konu: Corolla Ön Cam Değişimi  (Okunma sayısı 8307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Corolla Ön Cam Değişimi
« : Ağustos 02, 2021, 14:26:27 »
Selamlar,

Haftasonu güneş altında kalan aracıma binip aracı çalıştırdım. Araç epey sıcaktı. Camları vs açtım.   10-15 sn sonra klima çalışmaya başladı. Klima cama üfleme yapmaya başladıktan 3-5 saniye sonra çatırdama sesi geldi ve ön camda  dikiz aynası hizasında 15 cm aşağı 40 cm kadar da şöför tarafı göz hizasına doğru çatlak oluştu.   Büyük ihtimalle daha önce bir taş değdi ve orda ufak bir iz yaptı,  sıcak soğuk etkisiyle de çatladı diye düşünüyorum.

Kaskom var, cam klozu var.  Tek sefer cam değişimi hasarsızlığı bozmuyormuş.   Yetkili serviste ve anlaşmalı cam servislerinde cebimden bir ücret de çıkmıyormuş.  Ama tramer kaydı oluşturuyormuş.  Pendik Dumankaya Toyota Yetkili servisi aradım,  5000 lira civarında tramer kaydı olur dedi.  3-4 gün aracı bırakmanız gerekir dedi.   Aracı o kadar süre bırakmak istemiyorum.   Bir de yetkili servis bu işi ne kadar doğru yapar emin değilim. Çok sık yapılan bir iş olmasa gerek.   Özel cam servislerinin eli daha yatkındır, daha sorunsuz halleder gibi geliyor ama orda da cam kalitesi soru işareti. 

Var mı bu konuda tavsiyeniz? 
Daha önceki benzer konuları okudum ama yeni bilgi ve tecrübelerinizi duymak isterim.

Toyota Club Türkiye

Corolla Ön Cam Değişimi
« : Ağustos 02, 2021, 14:26:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Ön Cam Değişimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2021, 15:41:37 »
Merhaba, 2 ay önce çekmeköy alj de ön camı değiştirdim. sabah bıraktım, mesai sonu aracı teslim aldım. bir sorun yaşamadım.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2021, 16:05:49 »
Geçmiş olsun,
Kaskodan yapacağınız cam işlemlerinde hasarsızlık bozulmaz ama dediğiniz gibi tramer işlenir, yetkili serviste cam değişimi konusuna gelince içiniz rahat olsun, anlaşmalı camcısına orijinal cam ile değişim yaptırtıyorlar, kalma sebebi ise kaçak kontrolü/kuruması vs içiniz rahat bir şekilde yetkili servise bırakabilirsiniz.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2021, 16:12:07 »

3-4 gün aracı bırakmanız gerekir dedi.   Aracı o kadar süre bırakmak istemiyorum.

Muhtemelen kaskonuzda ikame araç klozu da vardır. Ama  hangi durumlarda devreye giriyor emin değilim. Sonuç itibariyle siz her ne sebepten olursa olsun aracınızdan faydalanamayacağınız için  bu klozu kullanabilmeniz lazım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2021, 16:50:14 »
4 günde aracı yeniden mi icat edeceklermiş?
Herhangi bir büyük cam işletmesine gidin gönül rahatlığıyla camı değiştirin 2 saatlik işi var (bilemedin 3 saat olsun) orjinal cam diye bişey yok Toyota cam üreticisimi orjinal olsun,aracı üretirken ihaleye çıkıyor hangi firma uygun fiyat verirse ondan alıyor sadece kenarında Toyota logosu işleniyor, ayriyeten 5000 TL hasar kaydı da neymiş verecekleri ikame aracın kirasınıda sizden çıkaracaklar herhalde,dışarıda gittiğiniz servise önce fiyat sorun kaskodan bahsetmeyin pazarlık yapın daha sonra kaskoyu devreye sokacağınızı söyleyin.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2021, 16:53:06
Şimdi sizin için aradım camcı arkadaşımı 600 TL fiyat verdi 3 yıl önce benim aracınkide kırılmıştı kendilerden değiştirdim orjinal logolu camdan hiçbir farkı yok,
Aynısını kendiside aktardı serviste 5000 TL bizde 750 ama 600 TL'ye takıyoruz dedi,sadece logo farkı için aracınıza o kadar hasar kaydı işletmenize hiç değmez marka flotal oto cam.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2021, 02:43:26 »
Sürüş güvenliği için cam çok önemli. Yerli ve yabancı arasında üretim farkı ve standart farkı var mı araştırmak gerekir.  Ama daha önce Ford aracına kaskodan yerli cam taktıran arkadaşım memnun kalmamıştı ve tekrar parasını verip orjinal taktırmıştı.
Corolla Türkiye'de üretilmesine rağmen ön camını yabancı Agc Otomotiv, yan camlarını Şişecam üretmiş. Buna da bakmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2021, 09:29:53 »
Sürüş güvenliği için cam çok önemli. Yerli ve yabancı arasında üretim farkı ve standart farkı var mı araştırmak gerekir.  Ama daha önce Ford aracına kaskodan yerli cam taktıran arkadaşım memnun kalmamıştı ve tekrar parasını verip orjinal taktırmıştı.
Corolla Türkiye'de üretilmesine rağmen ön camını yabancı Agc Otomotiv, yan camlarını Şişecam üretmiş. Buna da bakmak gerekir.
Agc otomotiv yazınca yabancı üretimmi oluyor,Agc otomotiv asahi üst şirketli bir yandal şirketidir ve Türkiye'de üretim pazarlama şirketinde vardır ve 1985 tarihli kuruluşu vardır,kendi öz sermayemiz olan Şişecam ise 1935 tarihli kuruluşu vardır,yani o yerli üretim diye korktuğunuz markalarımız bir çoğundan daha eski tarihli kuruluşu vardır tecrübe olarak daha fazla tecrübe vardır,
Arkadaşınız orjinal cam taktırınca duygusal olarak rahatlamıştır,yoksa orjinal camı ne Toyota,Honda,Ford,Mazda, Fiat vs vs liste uzar gider bunların hiç birinin cam üretim tesisi veya far üretimi vs yoktur bir araç yapacağı zaman piyasadan istediği malzeme özelliklerinde fiyat teklifi toplar en uygun fiyatı verenden tedarik eder,
Camın kenarında xxxx marka yazıyor diye orjinal olmasını beklemeyin sadece isim yazıyor başkada bir espirisi yok,ülke olarak üretim tekniği ve kalite olarak dünya markaları ile yarışacak durumdayız,o yüzden içiniz rahat olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2021, 11:16:08 »
Ümit Bey'e katılıyorum. Kaldı ki ön cam sürüş güvenliği için önemli bir parça. O yüzden belirlenen standartlarda üretilmezse zaten satışına izin verilmez. Bence de tamamen psikolojik bir durum.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2021, 12:42:14 »
Yerli camlar bu standartları karşıladıklarını belirtiyorsa kaskoya bile gerek kalmadan denemekten zarar gelmez. Ama iki cam arasında fark bulmak isteyen insanın mutlaka bir farklılık bulacağına eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2021, 13:53:56 »
Cam ile ilgili şöyle bir düşüncem var;   araç 2013 model.   son 8 senede cam teknolojisi muhakkak değişmiştir.  Nitekim 2019'da çıkan kasada sessizlik için ön camda özel akustic cam kullanıldı gibi birşeyler okumuştum.
yetkili servisin taktığı cam 2013'de üretilen cam'ın aynısı mıdır?  yoksa yeni teknoloji ile geliştirilmiş  daha kaliteli nitelikli bir cam mıdır? Veya dışarıda servislerde akustik ses engelleyici özelliği olan veya daha kaliteli diyeyim bir cam bulabilir miyim?
Madem camı mecburen değiştireceğiz, bir tık da iyileşme sağlayalım :)

Araçtaki ses izolasyonuna bir tık daha katkı olsun ​:) 
Bu arada  geçenlerde araca binen bir tanıdık, corolla nasıl bu kadar sessiz olur ya deyip garipsedi, çok şaşırdı :)   tabiki değildi, izolasyon yaptım dedim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2021, 15:22:00 »
Serviste veya dışarıda takılan camın bir farklılık olacağını zannetmiyorum,aradan 8 yıl geçmesi üretime fark yaptıracağını sanmam,çünkü üretilmiş bir modelin üretim tekniğini değiştirme yapmazlar diye düşünüyorum,ama özel sipariş ile ısıtmalı ön cam alma imkanınız varmı diye araştırabilirsiniz,
Eğer böyle bir imkan varsa arka cam ısıtma rezistans düğmesinden ön cama iki kablo çekilecek ve araca mükemmel bir özellik katmış olacaksınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 07, 2021, 18:41:15 »
Camda kalite farkı olabileceğini düşünüyorum,Toyota`nın ürettirdiği camlar belli standartlarda ürettiriyordur ancak daha sonradan piyasada yaptırılan camların o standartları bire bir karşılıyor mu onu sormak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 09, 2023, 17:52:50 »
herkese merhaba, aracımın ön camında güneş vurduğu esnada çizikler görüş kalitesini etkiliyor. herhangi bir çatlak vs. yok değişimi mümkün mü? Kasko bu sebeple değişimi kabul eder mi? Değiştirirsem kaskom delinir mi?  teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 09, 2023, 21:14:53 »
Sigorta poliçenizde yazıyordur,yılda 1 defa değişim hakkı verebiliyorlar ancak tramere yazılıyorsa onu da iyice sorun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 09, 2023, 22:33:52 »
herkese merhaba, aracımın ön camında güneş vurduğu esnada çizikler görüş kalitesini etkiliyor. herhangi bir çatlak vs. yok değişimi mümkün mü? Kasko bu sebeple değişimi kabul eder mi? Değiştirirsem kaskom delinir mi?  teşekkürler
Kaskonuz delinmiyor. Tramere işleniyor. Kaskonuzun anlaşmalı bir oto camcıya gidin, onlar bir çekiç darbesiyle camı çatlatıp resim çekip değişim yapıyorlar. Ama orijinal cam olduğuna dikkat edin. Genelde yan sanayi takıyorlar. Orijinal için ek ücret talep edebilirler. Her poliçede bir tane değişim hakkınız var. Bu nedenle poliçenizin bitiş tarihine yakın bir vakitte değiştirin ki olası bir gerçek çatlama durumunda mağdur olmayasınız. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2023, 22:52:19 »
Kaskonuz delinmiyor. Tramere işleniyor. Kaskonuzun anlaşmalı bir oto camcıya gidin, onlar bir çekiç darbesiyle camı çatlatıp resim çekip değişim yapıyorlar. Ama orijinal cam olduğuna dikkat edin. Genelde yan sanayi takıyorlar. Orijinal için ek ücret talep edebilirler. Her poliçede bir tane değişim hakkınız var. Bu nedenle poliçenizin bitiş tarihine yakın bir vakitte değiştirin ki olası bir gerçek çatlama durumunda mağdur olmayasınız. Selamlar

ön veya arka cam farkediyor mu?
servis dışı orjınal cam takılmıyor diye biliyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 09, 2023, 23:01:21 »
Teşekkür ederim. Yarın arayacağım firmayı ve sigorta şirketini

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2023, 23:01:50
Sigorta poliçenizde yazıyordur,yılda 1 defa değişim hakkı verebiliyorlar ancak tramere yazılıyorsa onu da iyice sorun.

Cam kırığı 353 bin TL olarak yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2023, 01:51:59 »
Camda kalite farkı olabileceğini düşünüyorum,Toyota`nın ürettirdiği camlar belli standartlarda ürettiriyordur ancak daha sonradan piyasada yaptırılan camların o standartları bire bir karşılıyor mu onu sormak gerek.
Hiçbir farkı yok defalarca değiştirdim hem kendi aracımın hemde arkadaşlarımın araçlarının camlarını,camda kalite farkı olmaz sadece logo farkı olur sırf o logo içinde o kadar fark ödemeye gerek yok,hepsini Şişecam üretiyor,sadece üreticiler arasında cam kalınlık farkı oluyor mesela alman araçlarının camları daha kalındır Japonlar daha ince cam kullanırlar (üst segment ler farklı) cam,aynı cam kalite farkı diye bişey yok,araç camları Lamine cam artık ön camlar için standarttır Bazı üst düzey otomobiller, PVB tabakasının yerini vakumla alan lamine camın bir varyasyonundan yararlanılır,bu varyasyon biraz daha karmaşık bir üretim tekniği içermekte,boşluk hem ısı hemde gürültüye karşı bir yalıtkan görevi görür,malesef Toyota'nın Corolla gibi orta segment modellerinde bunu görmek imkansızdır,ancak Avensis,camry,avalon gibi üst segment araçlarında görebiliriz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2023, 06:48:20 »
ön veya arka cam farkediyor mu?
servis dışı orjınal cam takılmıyor diye biliyorum.
Ön veya arka fark etmiyor. Hepsi poliçe kapsamında. Farklı camları aynı poliçede değişim yapılıyor diye biliyorum. Servis dışı orijinal değişim oluyor. Ben kasko firmasını arayıp, özellikle toyota logolu olmasını istedim ve fark vermek istemediğimi de söyledim. Onlar da beni anlaşmalı bir camcıya yönlendirdi. Evrakları sisteme işlediler ve bir hafta sonra orijinal cam geldi . Montajı yaptılar, fark da vermedim. Kaskom allianz sigorta.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2023, 00:18:48 »
Ön veya arka fark etmiyor. Hepsi poliçe kapsamında. Farklı camları aynı poliçede değişim yapılıyor diye biliyorum. Servis dışı orijinal değişim oluyor. Ben kasko firmasını arayıp, özellikle toyota logolu olmasını istedim ve fark vermek istemediğimi de söyledim. Onlar da beni anlaşmalı bir camcıya yönlendirdi. Evrakları sisteme işlediler ve bir hafta sonra orijinal cam geldi . Montajı yaptılar, fark da vermedim. Kaskom allianz sigorta.
Camcı işi bilirse fark çıkartmıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE