Gönderen Konu: TRC OFF VSC sensör arızası  (Okunma sayısı 2247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '05
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
TRC OFF VSC sensör arızası
« : Ağustos 01, 2021, 13:54:55 »
Aracım hareket halindeyken bir anda trc off, vsc ve abs arıza sinyalleri yanmaya başladı. Motoru stop edip hareket ettiğimde abs arıza ışığı söndü ancak trc off ve vsc arıza ışıkları sürekli yanmaya devam ediyor. Abs ise çalışmıyor. Arıza tespiti için cihaza bağladığımızda
C0371 SAVRULMA ORAN SENSÖRÜNDE SİNYAL ARIZASI veriyor. Akü kutup başıda dahil olmak üzere resetlememize rağmen arıza maalesef devam ediyor. Aracın ABS sistemide sinyal arızasından beri çalışmıyor.
Bu konuda sorun yaşamış arkadaşların çözüm önerilerini ve bildikleri işin ustası bir adres varsa paylaşmalarını bekliyorum.
sevgi...saygı ve hoşgörü...

Toyota Club Türkiye

TRC OFF VSC sensör arızası
« : Ağustos 01, 2021, 13:54:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: TRC OFF VSC sensör arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2021, 14:04:13 »
Arıza belli sensör arızası var. Sensörü değiştirin.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2021, 14:20:32 »
Aracım hareket halindeyken bir anda trc off, vsc ve abs arıza sinyalleri yanmaya başladı. Motoru stop edip hareket ettiğimde abs arıza ışığı söndü ancak trc off ve vsc arıza ışıkları sürekli yanmaya devam ediyor. Abs ise çalışmıyor. Arıza tespiti için cihaza bağladığımızda
C0371 SAVRULMA ORAN SENSÖRÜNDE SİNYAL ARIZASI veriyor. Akü kutup başıda dahil olmak üzere resetlememize rağmen arıza maalesef devam ediyor. Aracın ABS sistemide sinyal arızasından beri çalışmıyor.
Bu konuda sorun yaşamış arkadaşların çözüm önerilerini ve bildikleri işin ustası bir adres varsa paylaşmalarını bekliyorum.
Adres belli tem oto özel Toyota servisi işin ehli kişiler ile muhatap olmak istiyorsanız mesai saatleri içerisinde iletişim edreslerinden ulaşarak servis kısmına randevu alıp gidebilirsiniz,servis kısmı yoğun olduğu için randevu olmadan araç kabul etmiyorlar,yedek parça hizmetleri de var aracınızın tüm genel bakımlarını yaptırabilirsiniz.
Tem Toyota iletişim;
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2021, 14:54:54 »
Zühtü Bey arıza açıklamasında sensörde sinyal arızası yazıyor. Yani Sensörün araç üzerinde sinyal aldığı yer neresiyse orada sorun olduğunu düşünüyorum. Son çare sensör değişimi olabilir sanki

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2021, 14:56:47
Ümit Bey teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2021, 15:37:34 »
Sorununuzun kaynağı muhtemelen yahu  rate sensörü, orijinal (~360€) ve bosch (~240€) üretimi olarak kontrol ettiğimde ülkemiz ekonomisinde kabul edilemeyecek rakamlar karşıma çıkıyor, vakit kaybetmeden çıkmasını araştırmaya başlamanızı tavsiye ederim, OEM numarası 8918302020, Bosch numarası 0265005297.

Tabi öncesinde sensörün bağlantıları, soketi, tesisatını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2021, 18:32:41 »
Ufuk Bey sürücü sorunu memleket ziyaretinde bulunduğum elazığda yaşamıştım. Sensör Sürücü koltuğu altındaymış. Resmini çekmek için çıkardım sensörü. Sizinde yazdığınız gibi bosch markaydı sensör. İlf fırsatta size uğrayıp öncelikle ölçme işlemini yaptırmak sonra arıza sensördeyse çukma arayışına başlamak isterim. İlgi ve alakanız içinde çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2021, 23:07:15 »
Ufuk Bey sürücü sorunu memleket ziyaretinde bulunduğum elazığda yaşamıştım. Sensör Sürücü koltuğu altındaymış. Resmini çekmek için çıkardım sensörü. Sizinde yazdığınız gibi bosch markaydı sensör. İlf fırsatta size uğrayıp öncelikle ölçme işlemini yaptırmak sonra arıza sensördeyse çukma arayışına başlamak isterim. İlgi ve alakanız içinde çok teşekkür ederim.

Rica ederim, görüşmek üzere, selamlar.