Gönderen Konu: İzmir ısıkkent giseleri ogs okuma hatasi...  (Okunma sayısı 532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
İzmir ısıkkent giseleri ogs okuma hatasi...
« : Temmuz 31, 2021, 16:54:39 »
Arkadaslar basima 2_3 kez gelen bir olayi paylasmak istiyorum.
Aracta ogs var..İzmir aydin otobaninda belevi giselerinden giriyorum sistem ogs yi okuyor ve isikkentten cikiyorum okumuyor.
Aksam donuste isikkentten giriyorum ( isikkentte ustten okuyan elektronik sistem var) beleviden cikiyorum.
Ogs ye baktigimda sabah beleviden girip otobandan hic cikmayip geri donus yapmisim gibi tekrar beleviden cikmisim gibi ucret gosteriyor.
Ayrica hgs olarakta havaalani giris ve isikkentten cikmisim gibi hgs cezasi geliyor..
Bu olay 2_3 sefer tekrarlandi..
Basina boyle bir olay gelen var mi? En azindan ogs si olup isikkentten giris cikis yapanlar hesabina bakabilir mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

İzmir ısıkkent giseleri ogs okuma hatasi...
« : Temmuz 31, 2021, 16:54:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: İzmir ısıkkent giseleri ogs okuma hatasi...
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2021, 16:57:50 »
Bence OGS yi iptal edin direk HGS alın kurtulun,HGS de camda etiket olmasa bile plakadan okuyor,bakiye yükleme işlemleri vs çok rahat uygulama üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2021, 17:02:53 »
Bence OGS yi iptal edin direk HGS alın kurtulun,HGS de camda etiket olmasa bile plakadan okuyor,bakiye yükleme işlemleri vs çok rahat uygulama üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

yaklasik 10 yildir ogs kullaniyorum. Hic sıkıntı cikmadi. Hatta tanimli aracta ogs olmasa bile hesaptan cekim yapiliyor. ( kredi kartina tanimli ve belli bir meblag altina dusunce otomatik kredi kartindan yukluyor)Hata ogs de degil sistemsel bir durum. Zira torbali giseleri de ustten okuma sistemine gecti ve orada problem yok..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2021, 21:17:33 »
Bu durumu ogs' nin bağlı olduğu resmi kuruma sordunuz mu? isterseniz gelen cevaba göre hareket edersiniz,eğer tatmin edici cevap ve ceza iptali olmazsa ogs iptal edilir,yeniden plaka tanımı ile hgs ye geçilir,biz de ogs kullanıyoruz yılda bir iki geçiş yapıyoruz sorun olmadı,diğer anlattıklarınıza katılıyorum okumasa bile sistem tanımlı olduğu için para alıyordur, o zaman okumama ile ilgili bir sorun var demek ki..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2021, 21:41:07 »
Bu durumu ogs' nin bağlı olduğu resmi kuruma sordunuz mu? isterseniz gelen cevaba göre hareket edersiniz,eğer tatmin edici cevap ve ceza iptali olmazsa ogs iptal edilir,yeniden plaka tanımı ile hgs ye geçilir,biz de ogs kullanıyoruz yılda bir iki geçiş yapıyoruz sorun olmadı,diğer anlattıklarınıza katılıyorum okumasa bile sistem tanımlı olduğu için para alıyordur, o zaman okumama ile ilgili bir sorun var demek ki..
tokay bey sistemle ilgili bir sıkıntı var. Ne zaman orayi kullansam ayni oluyor ancak ayni sistemi kullanan torbali da sorun yok...

Cezada problem olmuyor. Arac zaten tanimli old. belli bir zaman sonra zaten otomatik odeniyor.
Siz orayi kullandiysaniz bir bakabilir misiniz?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2021, 09:14:16 »
2-3 yıl da bir defa kullanmış olabilirim,sorun olmadı,geçtiğimizde yazılan rakamı ogs banka bildirimlerinde gördüm.
Tokay Ceritoğlu