0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gecmis olsun,Arac conta yakmis, gazlamalarda muhtemelen şıkırtı yapiyordu.Bu vaziyettede biraz kullanılmıs sanirim.Bolktaki aşınma fazla gibi, blok yüzey taşlama gerekebilir.
Geçmiş olsun, izler çok net belli oluyor maalesef. Değişimde yedek parça seçiminde özenli olmanızı öneririm. Bu tarz bir problem için Lpg'siz bir araca göre çok düşük kilometre.
Hakan bey araç şu an sanayide ve ustadan haber bekliyorum. Henüz parça değişimi ile alakalı mülaki olamadık kendisiyle. Sizin kısaca görüşünüz hangi parçaların değişeceği yönünde. Değişim halinde Tem toyotadan temin etmeyi düşünüyorum. Ayrıca ilginize teşekkürler
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun;Blok yüzeyindeki aşınma çok gibi gözüküyor taşlama gerekebilir ama rektefiyeci ye ölçüm yaptırın hem kapağı hemde blok yüzeyini ölçüm yapsın eğer taşlama standartlar içerinde kalacaksa yaptırın yoksa yüzeydeki bozukluğu düzeltmek için fazla taşlama yaparlarsa eksantrik mesafesi daralırsa Zincir gerdirme yapamaz ve motor düzen tutmaz,bence bide servisten sandık motor fiyatını bir sorun derim,bazı durumlarda komple motor değişimi rektefiyeden daha mantıklı olabiliyor,elinizdeki hali hazırdaki motorun subablar, zincir seti,baskı balata,sekman,pistonlar ve biyel kolları yataklar vs kesinlikle değişecek yani komple rektefiye yapılacak daha krank nasıl çıkar bilemiyoruz taşlama kurtarmazsa o'da değişecek onlarla uğraşıncaya kadar komple motor değişimi daha zahmetsiz olur ve komple yeni bir motorunuz olur.
Yorumunuz için teşekkürler. Profilinizden hatay'da olduğunuzu görüyorum. Iskenderun uzman otoya biraktim aracı. Bilginiz dahilinde mi tavsiye üzerine gitmiştim.
Araç zaten size ses yaparak belirti göstermiş keşke o şekilde devam etmeseydiniz blok üst duvarına baya bir zarar vermiş 3.resimde net olarak belli oluyor blok tepesini ezmiş iyice,bence sandık motor fikrini değerlendirin derim.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2021, 20:20:04 Merhabalar,Hatay'da gidebileceğiniz en iyi ustaya gitmişsiniz,Ahmet ve Faruk usta ikiside servisten ayrılmadır,ikiside işinin ehlidir ve dürüst kişilerdir,isterseniz sizin adınıza görüşebilirim.
Geçmiş olsun öncelikle. Araç 162.000 km demi acaba? Motor bu km'de böyle hasar nasıl almış ki? Toyota için çok düşük bir km açıkçası
Ahmet usta ile telefonla görüştüm. Gereğini yaptiklari şeklinde bilgi verdi. Fazlaca da sıkıştırmak istemiyorum. Yine de tesekkur ederim.
Doğrudur 162.000 km'de. 114.000 den beri bende araç. Yag filitre bakimlarini 7-8 bin km'de yapıyordum. Bulundugum ilde konu ile alakali pek usta yok. Ses vs gelmesi durumlarinda surekli sanayiye gidip geciktirmeden kontrol ettirirdim Ve kısıtlı arac bilgim ile bu kadar koruyabildim. Ancak cok eski bir lpg kiti mevcut araçta. Araştırdığıma göre kuvvetle muhtemel bundan kaynakli sıkıntı yaşıyorum.
Evet sıkıntının büyük çoğunluğu lpg'ye ait ama sadece LPG kiti ile alakalı değil,başka etkenlerde oluyor,tamir sonrası bir müddet benzin ile kullanın ve sonrasında LPG kazanı tarihi yeniyse ön tarafı lavoto C OBD 2 sistemi ile değiştirip aracınıza gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.
Ahmet usta işi kabul ettiyse vardır bil bildiği kendisini yakınen tanırım kardeşi ile beraber çalışıyoruz,eğer olmayacak bir iş gelirse bu olmaz der işe elini atmaz, kendisi dürüst ve bilgili bir esnaftır içiniz rahat olsun gerekeni yapar,uzman Toyota Ahmet usta olunca benimde için rahat etti,tekrar geçmiş olsun.
Hocam ben motor içerisinden anlamam, yorum yapmak o yüzden haddime değil ama hararet falan yaptırdınız mı araca acaba? Yada yağsız falan mı kaldı. İkisi de olmadıysa dediğiniz gibi çok yüksek ihtimalle bozuk yakıt karışımı nedeniyle bu duruma gelmiştir aracınız. Toyota bu konuda maalesef pek hassas değil. Farklı markalar bozuk yakıt karışımlarında arıza lambası yakarken Toyota tolere edebileceğini düşünüp çok büyük bi problem olmadığı sürece arıza lambası yakmıyor...
Geçmiş olsun,güvenilir bir servis ve usta olunca herhalde blok taşlama referans ölçüler içinde kalacak,orijinal parça kullanmaya çalışın ve zahmet olmazsa yedek parça ve ustalık fiyatlarını ayrıntılı yazarsanız güncel fiyatları öğrenmiş olacağız.