Gönderen Konu: Auris Motor Üst Kapağı Açıldı  (Okunma sayısı 2889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '08
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris Motor Üst Kapağı Açıldı
« : Temmuz 30, 2021, 14:58:14 »
Herkese selamlar hayırlı günler. Aracım 2008 Auris Manuel Comfort 1.6. Aracımın üst kapağı acıldı ve resimlerini ekliyorum. Yorumlarınızı eksik etmezseniz mutlu olurum.

Toyota Club Türkiye

Auris Motor Üst Kapağı Açıldı
« : Temmuz 30, 2021, 14:58:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Motor Üst Kapağı Açıldı
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2021, 16:59:32 »
Gecmis olsun,
Arac conta yakmis, gazlamalarda muhtemelen şıkırtı yapiyordu.

Bu vaziyettede biraz kullanılmıs sanirim.
Bolktaki aşınma fazla gibi, blok yüzey taşlama gerekebilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2021, 17:03:21 »
Gecmis olsun,
Arac conta yakmis, gazlamalarda muhtemelen şıkırtı yapiyordu.

Bu vaziyettede biraz kullanılmıs sanirim.
Bolktaki aşınma fazla gibi, blok yüzey taşlama gerekebilir.

Doğrudur gazlamalarda şıkırtı sesi mevcuttu. Özellikle yokuş yukarı araç yüke bindiğinde fazlalaşıyordu. Dediğiniz gibi bir süre bu şekilde binildi. Aracımda cok eski bir lpg kiti mevcut. Sebebi bu olabilir mi acaba. Ayrıca Subapların da değişmesi gerekecek mi Ahmet Bey. İlgilinize teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2021, 17:52:05 »
Geçmiş olsun, izler çok net belli oluyor maalesef. Değişimde yedek parça seçiminde özenli olmanızı öneririm. Bu tarz bir problem için Lpg'siz bir araca göre çok düşük kilometre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2021, 18:03:29 »
Geçmiş olsun, izler çok net belli oluyor maalesef. Değişimde yedek parça seçiminde özenli olmanızı öneririm. Bu tarz bir problem için Lpg'siz bir araca göre çok düşük kilometre.
Hakan bey araç şu an sanayide ve ustadan haber bekliyorum. Henüz parça değişimi ile alakalı mülaki olamadık kendisiyle. Sizin kısaca görüşünüz hangi parçaların değişeceği yönünde. Değişim halinde Tem toyotadan temin etmeyi düşünüyorum. Ayrıca ilginize teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2021, 18:07:00
Hakan bey araç şu an sanayide ve ustadan haber bekliyorum. Henüz parça değişimi ile alakalı mülaki olamadık kendisiyle. Sizin kısaca görüşünüz hangi parçaların değişeceği yönünde. Değişim halinde Tem toyotadan temin etmeyi düşünüyorum. Ayrıca ilginize teşekkürler

Ve araç muhtemelen 10 senedir lpg'li olarak kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2021, 20:12:10 »
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun;
Blok yüzeyindeki aşınma çok gibi gözüküyor taşlama gerekebilir ama rektefiyeci ye ölçüm yaptırın hem kapağı hemde blok yüzeyini ölçüm yapsın eğer taşlama standartlar içerinde kalacaksa yaptırın yoksa yüzeydeki bozukluğu düzeltmek için fazla taşlama yaparlarsa eksantrik mesafesi daralırsa Zincir gerdirme yapamaz ve motor düzen tutmaz,bence bide servisten sandık motor fiyatını bir sorun derim,bazı durumlarda komple motor değişimi rektefiyeden daha mantıklı olabiliyor,elinizdeki hali hazırdaki motorun subablar, zincir seti,baskı balata,sekman,pistonlar ve biyel kolları yataklar vs kesinlikle değişecek yani komple rektefiye yapılacak daha krank nasıl çıkar bilemiyoruz taşlama kurtarmazsa o'da değişecek onlarla uğraşıncaya kadar komple motor değişimi daha zahmetsiz olur ve komple yeni bir motorunuz olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2021, 20:17:20 »
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun;
Blok yüzeyindeki aşınma çok gibi gözüküyor taşlama gerekebilir ama rektefiyeci ye ölçüm yaptırın hem kapağı hemde blok yüzeyini ölçüm yapsın eğer taşlama standartlar içerinde kalacaksa yaptırın yoksa yüzeydeki bozukluğu düzeltmek için fazla taşlama yaparlarsa eksantrik mesafesi daralırsa Zincir gerdirme yapamaz ve motor düzen tutmaz,bence bide servisten sandık motor fiyatını bir sorun derim,bazı durumlarda komple motor değişimi rektefiyeden daha mantıklı olabiliyor,elinizdeki hali hazırdaki motorun subablar, zincir seti,baskı balata,sekman,pistonlar ve biyel kolları yataklar vs kesinlikle değişecek yani komple rektefiye yapılacak daha krank nasıl çıkar bilemiyoruz taşlama kurtarmazsa o'da değişecek onlarla uğraşıncaya kadar komple motor değişimi daha zahmetsiz olur ve komple yeni bir motorunuz olur.

Yorumunuz için teşekkürler. Profilinizden hatay'da olduğunuzu görüyorum. Iskenderun uzman otoya biraktim aracı. Bilginiz dahilinde mi tavsiye üzerine gitmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2021, 20:17:58 »
Araç zaten size ses yaparak belirti göstermiş keşke o şekilde devam etmeseydiniz blok üst duvarına baya bir zarar vermiş 3.resimde net olarak belli oluyor blok tepesini ezmiş iyice,bence sandık motor fikrini değerlendirin derim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2021, 20:20:04

Yorumunuz için teşekkürler. Profilinizden hatay'da olduğunuzu görüyorum. Iskenderun uzman otoya biraktim aracı. Bilginiz dahilinde mi tavsiye üzerine gitmiştim.
Merhabalar,
Hatay'da gidebileceğiniz en iyi ustaya gitmişsiniz,Ahmet ve Faruk usta ikiside servisten ayrılmadır,ikiside işinin ehlidir ve dürüst kişilerdir,isterseniz sizin adınıza görüşebilirim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2021, 20:25:44 »
Araç zaten size ses yaparak belirti göstermiş keşke o şekilde devam etmeseydiniz blok üst duvarına baya bir zarar vermiş 3.resimde net olarak belli oluyor blok tepesini ezmiş iyice,bence sandık motor fikrini değerlendirin derim.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2021, 20:20:04
Merhabalar,
Hatay'da gidebileceğiniz en iyi ustaya gitmişsiniz,Ahmet ve Faruk usta ikiside servisten ayrılmadır,ikiside işinin ehlidir ve dürüst kişilerdir,isterseniz sizin adınıza görüşebilirim.
Ahmet usta ile telefonla görüştüm. Gereğini yaptiklari şeklinde bilgi verdi. Fazlaca da sıkıştırmak istemiyorum. Yine de tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2021, 20:34:07 »
Geçmiş olsun öncelikle. Araç 162.000 km demi acaba? Motor bu km'de böyle hasar nasıl almış ki? Toyota için çok düşük bir km açıkçası
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2021, 20:41:39 »
Geçmiş olsun öncelikle. Araç 162.000 km demi acaba? Motor bu km'de böyle hasar nasıl almış ki? Toyota için çok düşük bir km açıkçası
Doğrudur 162.000 km'de. 114.000 den beri bende araç. Yag filitre bakimlarini 7-8 bin km'de yapıyordum. Bulundugum ilde konu ile alakali pek usta yok. Ses vs gelmesi durumlarinda surekli sanayiye gidip geciktirmeden kontrol ettirirdim Ve kısıtlı arac bilgim ile bu kadar koruyabildim. Ancak cok eski bir lpg kiti mevcut araçta. Araştırdığıma göre kuvvetle muhtemel bundan kaynakli sıkıntı yaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2021, 20:47:39 »
Ahmet usta ile telefonla görüştüm. Gereğini yaptiklari şeklinde bilgi verdi. Fazlaca da sıkıştırmak istemiyorum. Yine de tesekkur ederim.
Ahmet usta işi kabul ettiyse vardır bil bildiği kendisini yakınen tanırım kardeşi ile beraber çalışıyoruz,eğer olmayacak bir iş gelirse bu olmaz der işe elini atmaz, kendisi dürüst ve bilgili bir esnaftır içiniz rahat olsun gerekeni yapar,uzman Toyota Ahmet usta olunca benimde için rahat etti,tekrar geçmiş olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2021, 20:49:39 »
Doğrudur 162.000 km'de. 114.000 den beri bende araç. Yag filitre bakimlarini 7-8 bin km'de yapıyordum. Bulundugum ilde konu ile alakali pek usta yok. Ses vs gelmesi durumlarinda surekli sanayiye gidip geciktirmeden kontrol ettirirdim Ve kısıtlı arac bilgim ile bu kadar koruyabildim. Ancak cok eski bir lpg kiti mevcut araçta. Araştırdığıma göre kuvvetle muhtemel bundan kaynakli sıkıntı yaşıyorum.

Hocam ben motor içerisinden anlamam, yorum yapmak o yüzden haddime değil ama hararet falan yaptırdınız mı araca acaba? Yada yağsız falan mı kaldı. İkisi de olmadıysa dediğiniz gibi çok yüksek ihtimalle bozuk yakıt karışımı nedeniyle bu duruma gelmiştir aracınız. Toyota bu konuda maalesef pek hassas değil. Farklı markalar bozuk yakıt karışımlarında arıza lambası yakarken Toyota tolere edebileceğini düşünüp çok büyük bi problem olmadığı sürece arıza lambası yakmıyor...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2021, 20:52:19 »
Evet sıkıntının büyük çoğunluğu lpg'ye ait ama sadece LPG kiti ile alakalı değil,başka etkenlerde oluyor,tamir sonrası bir müddet benzin ile kullanın ve sonrasında LPG kazanı tarihi yeniyse ön tarafı lavoto C OBD 2 sistemi ile değiştirip aracınıza gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2021, 20:55:38 »
Evet sıkıntının büyük çoğunluğu lpg'ye ait ama sadece LPG kiti ile alakalı değil,başka etkenlerde oluyor,tamir sonrası bir müddet benzin ile kullanın ve sonrasında LPG kazanı tarihi yeniyse ön tarafı lavoto C OBD 2 sistemi ile değiştirip aracınıza gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.
dogrudur. Uzunca bi sure lpg kullanmayi dusunmuyorum. Luzumu halinde komple yeni bir lpg kiti ile devam edeceğim
Ahmet usta işi kabul ettiyse vardır bil bildiği kendisini yakınen tanırım kardeşi ile beraber çalışıyoruz,eğer olmayacak bir iş gelirse bu olmaz der işe elini atmaz, kendisi dürüst ve bilgili bir esnaftır içiniz rahat olsun gerekeni yapar,uzman Toyota Ahmet usta olunca benimde için rahat etti,tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Umit bey. Inşallah hayırlısıyla atlatırım bu süreci. Sağlıklı günler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2021, 20:59:25
Hocam ben motor içerisinden anlamam, yorum yapmak o yüzden haddime değil ama hararet falan yaptırdınız mı araca acaba? Yada yağsız falan mı kaldı. İkisi de olmadıysa dediğiniz gibi çok yüksek ihtimalle bozuk yakıt karışımı nedeniyle bu duruma gelmiştir aracınız. Toyota bu konuda maalesef pek hassas değil. Farklı markalar bozuk yakıt karışımlarında arıza lambası yakarken Toyota tolere edebileceğini düşünüp çok büyük bi problem olmadığı sürece arıza lambası yakmıyor...
Estafurullah. Dedigim gibi yag filtre takimlarini genelde asakashi olarak tem toyotadan temin ettim. Sogutma sivisi da keza oyle orjinal olarak kullandım. Arac hic hararet yapmadi. Yalnizca 1 kez ariza isigi yakti atesleme bobini olarak gorundugu icin arizali gorunen parçayı degistirdim. Hatta mardinden urfaya 200 km yol gidip bu kit uzerine afr ayari da yaptirdim ne olur ne olmaz diye. Ismi muhammed di sanirim arkadasin ve bilinen bir afr grubuna dahildi. Ancak dedigim gibi elimden geleni yaptimsa da boyle oldu. Saglik olsun diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2021, 21:55:11 »
Geçmiş olsun,güvenilir bir servis ve usta olunca herhalde blok taşlama referans ölçüler içinde kalacak,orijinal parça kullanmaya çalışın ve zahmet olmazsa yedek parça ve ustalık fiyatlarını ayrıntılı yazarsanız güncel fiyatları öğrenmiş olacağız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 30, 2021, 22:07:11 »
Geçmiş olsun,güvenilir bir servis ve usta olunca herhalde blok taşlama referans ölçüler içinde kalacak,orijinal parça kullanmaya çalışın ve zahmet olmazsa yedek parça ve ustalık fiyatlarını ayrıntılı yazarsanız güncel fiyatları öğrenmiş olacağız.
sağolun Tokay bey. Tum işlemler sonuçlandığında detayli olarak buraya yazacağım. Dediğiniz gibi söz uçuyor yazı kalıyor. Aynı sorunları yaşayan arkadaşlara bilgi mahiyetinde faydalı olacaktır. Ilginize teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2021, 15:23:09
Torna islemi yapıldı son hali bu sekilde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2021, 16:53:05 »
Güzel temizlemişler subablar da yenilenmiş,hayırlı olsun piston ve sekmanların gömleğe alıştırma işi bitince tertemiz olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 31, 2021, 19:05:32 »
Görüntü güzel ,ince bir işçilik yapılmış,inşallah yakın zamanda sağlam bir motor olacak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 03, 2021, 23:47:44 »
Aracımı gün itibarı ile teslim aldım. Henüz çok fazla kullanma fırsatım olmadı ancak ilk izlenimim iyi yönde. Aracta gaza yüklenince gelen şıkırtı sesi yok. Ayrıca 60 Bin km'dir kullandığım AISIN baskı balata yeni gibi diyerek değişim yapılmadı fakat debriyaj daha yumuşak olmuş, arabanın kalkışları cok daha rahat. Anlık yakıt tüketimini sürekli takip ederim, gaza aynı ayarda bastığım halde anlık tüketimlerin bir miktar düştüğünü söyleyebilirim(belki de psikolojik). Seyir halinde 2000 devir civarı arabada kendini tutup bırakma hissiyatı vardı o da gitmiş. Rolantide dalgalanma yok ancak klima açıkken kompresörün devreye girip çıkmasıyla oluşan devir hareketliliği devam ediyor ve bunu da artık normal kabul ediyorum. Motordaki titreşimli çalışma da kaybolmuş durumda. İlk izlenimlerim kısa kullanımda gayet rahatlatıcı oldu. Yeni bir kit alana kadar LPG'de kullanmayı düşünmüyorum. İşçilik maliyetleri ile ilgili cok detaylı bilgi verebilmek isterdim ancak bir an önce aracı teslim alıp çıkabilmek adına kalem kalem hesaplatmayı unuttum. Üst Kapak Orjinal takıldığı söylendi, subaplar, 5 adet(adını bilmediğim) o ring, wurt sıvı conta, torna işlemleri, motor yağı ve yağ filtresi, antifriz, tampon kaporta ucreti ve işçilik ile birlikte toplam maliyeti 5200 TL oldu. Bana verilen Kağıtta 1900 TL motor içinde kullanılan malzemeler (subaplar, conta oringler vs..) 300 TL yağ ve yağ filtresi, 150 TL antifriz, 50 TL sıvı conta,  650 TL torna ücreti, 2000 TL işçilik, 150 TL kaporta işçiliği.

Konu ile alakalı olarak bilgisi olan arkadaşlardan ricam fiyat ve yapılan işlemlerden sonra dikkat etmem gereken hususlarda yorumlarını eksik etmemeleridir. Herkese sağlıklı günler dilerim.