Gönderen Konu: 2005 toyota otomatik 1.0 terra vites sorunu  (Okunma sayısı 1052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
2005 toyota otomatik 1.0 terra vites sorunu
« : Temmuz 28, 2021, 18:35:25 »
merhaba arkadaşlar. 2005 model mmt otomatik 1.0 toyotam var
şüyle bir sorun oluşuyor arada bir vites boşa çıkıyor ve arıza dikkat ışığı yanıyor vitese geçmiyor. fakat kontak kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar vitese geçiyor sebebi ne olabilir?
bu şekilde sorun yaşayan varsa paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

2005 toyota otomatik 1.0 terra vites sorunu
« : Temmuz 28, 2021, 18:35:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 toyota otomatik 1.0 terra vites sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2021, 19:44:54 »
merhaba arkadaşlar. 2005 model mmt otomatik 1.0 toyotam var
şüyle bir sorun oluşuyor arada bir vites boşa çıkıyor ve arıza dikkat ışığı yanıyor vitese geçmiyor. fakat kontak kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar vitese geçiyor sebebi ne olabilir?
bu şekilde sorun yaşayan varsa paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler...
Baskı balata bitmiş,fazla ısınınca araç kendini korumaya alıyor,diğer ihtimalde vites değiştirme robotu olabilir,bazı durumlarda sadece robotun bakımı ile (kömür değiştirme ve temizlik) sorun çözülüyor bazende komple robot değişimi gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2021, 19:46:06
Bulunduğunuz şehir'i yazarsanız usta/servis tavsiyeleri yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2021, 22:41:12 »
Ümit bey yanıt için çok teşekkürler, robotun kömürünü ve bakımını yeni değiştirdim, bügün bilgisayara bağladıklarında baskı balata hatası verdi fakat aracın çekişi bana iyi geldi bu yüzden baskı Balat’a olacağını sanmadım, ama demekki baskı balatadanmış. Fakat Ümit bey bu şekilde yarın Balıkesir’e gidicem sizce sorun teşkil ederim? Usta manuel kullan sorun olmaz dedi siz ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2021, 07:37:05 »
Ümit bey yanıt için çok teşekkürler, robotun kömürünü ve bakımını yeni değiştirdim, bügün bilgisayara bağladıklarında baskı balata hatası verdi fakat aracın çekişi bana iyi geldi bu yüzden baskı Balat’a olacağını sanmadım, ama demekki baskı balatadanmış. Fakat Ümit bey bu şekilde yarın Balıkesir’e gidicem sizce sorun teşkil ederim? Usta manuel kullan sorun olmaz dedi siz ne dersiniz?
Bu duruma benim yapacağım yorum buz'a yazı yazmak gibi olur,çünkü aracı canlı inceleyen birisi değilim o yüzden tercih sizin derim,Ama genel olarak bu sorunu sıkışık trafikte otomatik kullanımda daha çok yapar manuelde daha az yapar,uzun yolda daha az yapacağını düşünüyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2021, 14:19:38 »
Evet Ümit bey, manuelde normal kullanımda akçaya kadar geldim şükür bir sorun çıkarmadı, bilgiler için çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2021, 14:59:29 »
Evet Ümit bey, manuelde normal kullanımda akçaya kadar geldim şükür bir sorun çıkarmadı, bilgiler için çok teşekkürler
Debriyaj setini bir önce değiştirmek sizin ve aracın iyiliğine olur,şuanda balata kaçırdığı için hissedilmecek kadarda olsa yakıtı fazla yakmakta ve motor ömrünü kısaltmakta aynı zamanda motorun daha fazla ısınmasına sebeb oluyor (ısınmayı siz hissetmezsiniz çünkü soğutma sistemi bu durumu tolere ediyor) parçayı sanayiden parçacıklardan almanızı tavsiye etmem çünkü Toyotaların Debriyaj seti hepsi birbirine olur ama gereken performansı sağlamaz o yüzden aracınız için tasarlanmış ürünü kullanmanız elzemdir, orjinal ürün diğerine göre bir miktar pahalı olabilir ama zamandan ve nakitten siz kârlı olursunuz çünkü uyar diye verdikleri muadil ürün ya kısa zamanda sorun çıkarır yada hiç uyum sağlamaz iki kere para ödemek zorunda kalırsınız, takdir edersiniz ki zaman en değerli hazinemizdir,o yüzden parçayı bulunduğunuz bölgedeki yetkili servisten yada form üyemiz tem otodan kargo ile alabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2021, 12:00:45 »
ümit bey tekrar merhaba,
baskı balatayı dün değiştirdim, dediğiniz gibi daha önce bir üst model baskı balata kakıldığını ve çok uyumlu olmadığı yüzeyin ısınıp tutmadığını ve ısındığından falan filan şeyler dediler.
fakat dün baskı balaya değişti ve aynı gün peş peşe 2 kez vitesten boşa attı, vites robotunun kömürünüde değiştirdim dedi yine olmadı. sizce sorun nerede olabilir?
aslında baskı balataya baktım çokta yıpranmamıştı boşu boşuna 2400 tl vermiş oldum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2021, 18:59:21 »
ümit bey tekrar merhaba,
baskı balatayı dün değiştirdim, dediğiniz gibi daha önce bir üst model baskı balata kakıldığını ve çok uyumlu olmadığı yüzeyin ısınıp tutmadığını ve ısındığından falan filan şeyler dediler.
fakat dün baskı balaya değişti ve aynı gün peş peşe 2 kez vitesten boşa attı, vites robotunun kömürünüde değiştirdim dedi yine olmadı. sizce sorun nerede olabilir?
aslında baskı balataya baktım çokta yıpranmamıştı boşu boşuna 2400 tl vermiş oldum :(
İşlemi nerede yaptırdınız,müdahele eden usta toyata ustasını yoksa her araca hizmet veren bir yermi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2021, 15:41:02 »
ümit bey işemi yapan usta sadece toyota araçlara hizmet veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2021, 08:52:54 »
aracı sattım, tövbe bir daha mmt yarı otomatik araçlara