0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal abi çok güzel çiçekler ve renkler gözüne sağlık ama bazı yerlerde güneş renklerde patlama yapmış biraz kontras ihtiyacı var
Aydın Bey, o bazı yerleri belirtirseniz çok memnun olurum.Biraz daha tecrübe kazanmam açısından faydalı olur. Teşekkür ederim.
Kemal abi memnunuyitle; 5. ve 11. karelere bakın daha kontras canlı ve keskin duruyor birde diğerlerine bakın farkı anlarsınız,tabi birde makinanız da varsa ki kontras ayarları ile biraz oynamak gerekli yani değerleri +yapmak lazım,ama sizden kaynaklanmayan aşırı güneş de en büyük etken, 15. karede bu aşırı belirgin o güzel eflatunu ve sarının rengini nerdeyse yarı yarıya açmış, bunu gidermek için en güzel yöntem polorize filitre kullanmaktır. eğer makinanıza olmuyorsa pratik çözüm tavsiyem güneş gözlüğünüzü kullanın yada güneşin vurmadığı ters açılardan çekmeği denemek gerekli.Bildiğim kadarı ile Hala en güzel Lale'ler Muş'da yetişir.
istanbul gerçekten çok güzel oldu, çiçekleri, laleleri görünce insanın içi açılıyor..Ama bir de son 2 günde yaşadıklarımı anlaayım..:pazar günü ailecek dolaşmaya çıktık, arabayı otoban kenarına sürüp orada piknik yapan ve etrafı çöplüğe çeviren insanlara süresim geldi..Serme çim ile belediyemiz tüm otoban kenarlarını kaplamış iken ne diye gidip oralarda piknik yapar, mangalını yapar ve çöplerini de o yeşilliğe atarlar anlamıyorum..Ve hepsi de özel arabalarıyla geliyorlar oraya..C.Tesi akşamı da yine ailemle ibb florya tesislerine gittik..Binlerce rengarenk laleye bakmaya doyamazken önümde yürüyen ailenin bütün fertleri kendilerine birer lale koparıp aldılar.. biraz daha yürüdüm, bir aile daha aynı şeyi yapıyor, hatta anne çocuklarına teker teker veriyor..ben müdahale etmeye kalktım, bizimkiler dur dedi..ama çok canım sıkıldı..