0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler, aracımın yağ bakımından sonra 8000 km kadar geçtikten sonra 200-300 mL civarı yağ eksiltme mevcut. Fakat sürekli farkettiğim bir durum var, yağ dolum kapağı etrafında terleme yapmış yağ kalıntıları var. Buji yuvaları temiz ayrıca PCV valfinide orjinali ile değiştirmiştim. Kapağın kendisi ve bloğun arkasına doğru toz ile kurumuş yağ kalıntıları görüyorum. Kapakta bir problem olabilir mi ?
Hocam kapakta bir problem var mı onun yorumunu ben yapamam ama. 8000km'de 200 300ml eksiltme normal kabul edilir. 10binde taş çatlasın yarım litre yağ gider ve oda bu yaştaki bir araç için gayet normal. Motorunuz fazlasıyla sağlıklı bana kalırsa.
Mustafa öncelikle bir MAŞALLAH diyelim bu yaştaki araçta bu oran yağ eksiltme sayılmaz bile,bence iletiyi tekrar düzenle kulağı duymasın aracın,kapak etrafında terlemede olabilir değişim esnasında bulaşan yağda olabilir,ama orjinal kapaksa bu zamana kadar özelliğini kaybetmiş olabilir,önce orayı güzelce sil temizle takip et yine kaçırma olursa kapağı değiştirirsin.
Yağ dolum kapağının contasını değiştirin.
Mustafa bey eğer profilinizdeki 94 model corolladan bahsediyorsanız gidin arabanız eyvallah diyin. Bu yağ eksiltmesi yok denilecek gibi birşey. Ben kendi aracımda 10bin km'de 2-3 litre arası yağ eksiltiyorum. Bu durumu hem kendi ustama hemde Toyota sonlar'da ki ustalara sorduğumda normal dediler. Sizin araçta da o kadarlık bir yağ eksilmesinin bir sorun olduğunu sanmıyorum ama içiniz rahat etmiyorsa bir yetkili servise telefon açıp en azından bilgi alabilirsiniz. İyi günler
Teşekkür ederim yorumunuz için araç kullanım kılavuzunda da 10 bin km de 1 lt eksiltmemin normal olduğu yazıyordu dediğiniz şekilde sanırım sorun teşkil eden bir durum yok.Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 29, 2021, 13:04:25[/time]Teşekkür ederim Ümit abi ben aracıma baktıkça o da beni mutlu ediyor sağolsun ama daha çok değişiklikler yapacağım Kapak orjinal ben yetkili serviste yapıyorum 1 senedir bakımları, bakım esnasında da araç başında oluyorum. Dolum esnasında herhangi bir yağ bulaşması yoktu. Ufuk beyin söylediği gibi conta ile halletmem daha ekonomik olur gibi duruyor. Birde geçenlerde PCV valfini değişmişti usta ama bağlantı hortumunu temizledi mi bilmiyorum. Valfin çevresinde az miktar yağ terlemesi mevcut belki kapaktan sızan buharlaşıp oraya gelmiş olabilir. Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 29, 2021, 13:05:42[/time]Orjinalini sipariş edebilir miyim yoksa muadil mi oluyor Ufuk bey ?Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2021, 13:09:36Evet Hüseyin bey profilimdeki araçtan bahsediyorum, zaten haftaya bakım yaptıracağım o zaman sorabilirim. Ama dediğiniz gibi sanırım bir sorun yok.
Yağ kapağı contasını servisten iste verirler,araçlara bakılırsa araçta sana bakar.
Yağ dolum kapağı contasını 15₺ gibi bir ücretle alıp değişim yaptım. Yakın zamanda ömrünü tamamlayacağını düşündüğüm contaları da orjinali ile değiştirmeyi düşünüyorum. Aklımda çok fazla değişim proje var ama aciliyeti olanları öncelikli sırasına koydum. Mesela sürekli araştırdığım bir konu ise arka balataları diske çevirme
Vazla kasma eski araba çok kurcalama,hayati önem arz eden parçaları değiştir keyfine bak,paran varsa da sat üst kasalarına bak çünkü artık 101 kasanın orjinal parçası pek gelmiyor.