Gönderen Konu: Hybrid aracınızın ruhsatında yakıt kısmında ne yazıyor?  (Okunma sayısı 7005 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Uzun süre sonra tekrar merhaba,
Benim aracım 2017 C-HR Hybrid, ruhsatta yakıt bölümünde benzinli yazıyor. Doğrusu bu mu? Yoksa benzin/elektrik mi yazmalı? Egzos emisyon sorumluluğu ve muayene açısından sıkıntı yaşayan var mı bu şekilde ruhsatta sadece benzinli yazan araç sahibi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid aracınızın ruhsatında yakıt kısmında ne yazıyor?
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2021, 22:32:53 »
Benzin-Elektrik yazıyor.
Hundai getz-Opel astra Hb- Toyota C-HR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2021, 23:16:13 »
Benim aracım 2017 C-HR Hybrid, ruhsatta yakıt bölümünde benzinli yazıyor. Doğrusu bu mu? Yoksa benzin/elektrik mi yazmalı? Egzos emisyon sorumluluğu ve muayene açısından sıkıntı yaşayan var mı bu şekilde ruhsatta sadece benzinli yazan araç sahibi?

Merhaba benim aracım da 2017 hybrid.. Ruhsatta benzinli yazıyor.. Egzos emisyon ölçümü yapılmıyor zaten biliyorsunuz hybrid araçlarda.. Muayenede de bir sorun yaşamadım, sorunsuz geçtim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2021, 07:58:09 »
2020 corolla’da benzin + elektrik yazıyor. Bende böyle en azından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2021, 09:37:53 »
Görünüşe göre belli yılda düzenlemeye gidilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2022, 11:19:44 »

Aracı 2020 model ile değiştirdim, bu sefer rahatız, Benzin-Elektrik yazıyor  :alkis:
Bu arada ruhsatında sadece benzin yazan eski araçla ile muayeneden geçtim Nisan ayında. Geçemeyenleri veya egzos muayenesine zorlananları da okudum sosyal medya gruplarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2022, 12:59:13 »
Aracı 2020 model ile değiştirdim, bu sefer rahatız, Benzin-Elektrik yazıyor  :alkis:
Bu arada ruhsatında sadece benzin yazan eski araçla ile muayeneden geçtim Nisan ayında. Geçemeyenleri veya egzos muayenesine zorlananları da okudum sosyal medya gruplarında.

Mehmet bey yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle.. 2020 chr mi aldınız yine ? Bende de 4-5 aydır aynı düşünce var ama bir türlü karar veremiyorum.. Hem km hem model yılı düşürmek için bi niyetlendim ama emin olamıyorum.. Yeni modeller sadece hafif makyajlı olduğu için tip/ özellik anlamında birşey vaadetmiyor...Hatta benim aracın içi ( ön göğüs ve koltuklar )kahve-siyah çift renk iken yeniler siyah tek renk olduğu için bence geriye gitmiş bile oluyorum :) Aracım km 45.000'de.. yani km de çok değil.. Aracım 2017 model olmasına rağmen 2018 çıkışlı olduğu için Safety Sense de mevcut..  Dolayısı ile kendime yenilemek için geçerli bir sebep bulamıyorum.. Modeli yenilemek için tahminimce min 200.000 TL civarı bir para eklemem gerekecek ama buna değecek bir katma değer sağlayamıyorum.. Eğer denk getirebilirsem siyah tavan ve apple car play olan bir araç olursa belki ama bunlar için de o kadar para vermeye gerek yok diyor mantık... Ama gönül dinlemiyor... :asikadam:

Özel olmazsa aracınızın paketini ve aldığınız fiyatı da yazabilir misiniz, en azından bi fikir oluşur kafamda.. Malum fiyatlandırma konusunda piyasa acayip.. Teşekkürler.. @Mehmet Sezer (35460)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2022, 16:07:26 »
Mehmet bey yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle.. 2020 chr mi aldınız yine ? Bende de 4-5 aydır aynı düşünce var ama bir türlü karar veremiyorum.. Hem km hem model yılı düşürmek için bi niyetlendim ama emin olamıyorum.. Yeni modeller sadece hafif makyajlı olduğu için tip/ özellik anlamında birşey vaadetmiyor...Hatta benim aracın içi ( ön göğüs ve koltuklar )kahve-siyah çift renk iken yeniler siyah tek renk olduğu için bence geriye gitmiş bile oluyorum :) Aracım km 45.000'de.. yani km de çok değil.. Aracım 2017 model olmasına rağmen 2018 çıkışlı olduğu için Safety Sense de mevcut..  Dolayısı ile kendime yenilemek için geçerli bir sebep bulamıyorum.. Modeli yenilemek için tahminimce min 200.000 TL civarı bir para eklemem gerekecek ama buna değecek bir katma değer sağlayamıyorum.. Eğer denk getirebilirsem siyah tavan ve apple car play olan bir araç olursa belki ama bunlar için de o kadar para vermeye gerek yok diyor mantık... Ama gönül dinlemiyor... :asikadam:

Özel olmazsa aracınızın paketini ve aldığınız fiyatı da yazabilir misiniz, en azından bi fikir oluşur kafamda.. Malum fiyatlandırma konusunda piyasa acayip.. Teşekkürler.. @Mehmet Sezer (35460)

Teşekkür ederim Fehmi Bey, 2017 Dynamic çift renk üzerine 227 bin verip 2020 x-pack aldım tek renk. TSS yoktu eski aracımda, yeni araçta motor sesi bariz farklı. Benim için artılar TSS, yeni tip batarya, şehir içi daha düşük tüketim, düşük motor sesi, model yılı, kilometre, android auto, elektrikli sürücü koltuğu, adaptif led farlar vs. oldu.