Gönderen Konu: 96 Efsane Kasa Gaz Kerkinme Sorunu  (Okunma sayısı 3618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
96 Efsane Kasa Gaz Kerkinme Sorunu
« : Temmuz 14, 2021, 20:49:56 »
Öncelikle hepinize merhaba toyataclub ailesi. Aracım 96 model Toyota Corolla efsane kasa 1.6 xei glimalı. Aracım İstanbul'da gaz yememeye başladı sonra benzinde kullandım sonra baktım benzinde de gaz yemiyor ve araba istop etti ve marşa basınca çalışmadı. Sonra birileri vasitiasi ile bir ustaya gittik çıkma distribütör taktı ve araba çalıştı ama gazda araba Kerkinme yapıyor. Sonra memlekete geldik goturmedigimiz usta kalmadı ustalar sonucunda yapılan işlemler 4 takım buji değişti her usta önceki takandan daha iyi buji taktigini söyledi. Sıfır distribütör denendi. Buji kabloları değişti sente ayarına bakıldı bobin değişti. Gaz ayarı yapıldı tutmuyor çünkü benzinde de Kerkinme başladı Usta'nın biri onu da halletti. En son  gazcıya gittik gaz tesisatı ve enjeksiyon sorunlu dedi gaz tesisatı değişti ve enjeksiyon değişti araba gazı daha iyi yemeye başladı ama araba bazen 1500-2000 devirde Kerkinme yapıyor hafiften ama benzinde sorun yok. Nasıl ve nerede çözüme kavuşturabilirim. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

96 Efsane Kasa Gaz Kerkinme Sorunu
« : Temmuz 14, 2021, 20:49:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 Efsane Kasa Gaz Kerkinme Sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2021, 23:24:54 »
İstanbul'la döndüğünüzde tem otodan randevu alarak gitmenizi tavsiye ederim,sorunu net olarak söyleceklerdir,benim yazınıza istinaden yorumum takılan distribütör orjinal değildir,bu araçlar kolay kolay distribütör bozmaz en fazla ateşleme bobini bozulur onunda değişimi mümkündür ama kesinlikle istisnasız orjinal olmak zorunda yoksa her türlü sıkıntıya açık olur,eğer araç benzindede tekliyorsa yapılan işlem olmamış demektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2021, 11:07:10 »
Benzinde tekleme yok şuan mevcut olarak 1500-2000 devirde gazda gaz yemiyor gibi araba kerkiniyor ama 2200 devirden sonra birden hızlanıyor zıplıyor güzel çekiyor. Gaz ayarları da yapıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2021, 14:43:23 »
Benzinde tekleme yok şuan mevcut olarak 1500-2000 devirde gazda gaz yemiyor gibi araba kerkiniyor ama 2200 devirden sonra birden hızlanıyor zıplıyor güzel çekiyor. Gaz ayarları da yapıldı
Yapılan ayar olmamış,benzinde sorunsuz gidiyor LPG'de kesiklik yapıyorsa LPG enjektörlerinden biri arızalıdır veya ayar olmamıştır,ayar yerinde yapıldıysa pek hayır beklemeyin yolda ayar yapan yer bulun,herşey normale dönünce hala gazda silkeleme oluyorsa ateşleme de sıkıntı vardır çünkü LPG benzine göre daha yüksek ateşleme gücü ister buji kabloları iyi değilse ateşleme olumsuz etkilenir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2021, 17:02:30 »
Hocam yorumların için çok teşekkür ederim ilgileniyorsun. Buji kablolarıda 2 kere değişti şuan en iyisi dedikleri var japon malı ondan önce de iyisiydi ama değiştirildi. Gaz ayarı için 3 farklı ustaya gidildi. Enjeksiyon yeni değişti. Ama ustalar diyor ki bu arabalar çok Distribütör sefer orjinal olmalı. Yani sanayide 0 yan sanayi denendi onda da aynı sorun vardı acaba sorun gerçekten Distribütörde mi bunu para verip anlayabiliriz ama sorun ondanda kaynaklı değilse o parada boşa gidicek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2021, 18:46:25 »
Hocam yorumların için çok teşekkür ederim ilgileniyorsun. Buji kablolarıda 2 kere değişti şuan en iyisi dedikleri var japon malı ondan önce de iyisiydi ama değiştirildi. Gaz ayarı için 3 farklı ustaya gidildi. Enjeksiyon yeni değişti. Ama ustalar diyor ki bu arabalar çok Distribütör sefer orjinal olmalı. Yani sanayide 0 yan sanayi denendi onda da aynı sorun vardı acaba sorun gerçekten Distribütörde mi bunu para verip anlayabiliriz ama sorun ondanda kaynaklı değilse o parada boşa gidicek
Ahmet bey japon malı diye bir parça ismi olmaz o kablolar ya yetkili servisten olacak yada ngk marka olacak yoksa diğerleri ilk zamanda veya daha sonraları sıkıntı çıkarı, ayriyeten Bujiler denso marka olmalı ben piyasaya güvenmediğim için ya ufuk beylerden yada yetkili servisten alıyorum,benim arabada geçen yıl 2000 devirde tekliyor ondan sonra düzeliyordu en son gaz aldığım yeri değiştirince düzeldi.

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 15, 2021, 18:48:35[/time]
Şuan hangi ilde ikamet ediyorsunuz?
Bulunduğunuz yeri yazarsanız belki orada tecrübe edilmiş usta vardır öneri yapılır.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2021, 18:51:42
Eğer distribütör orjinal değilse sorun çıkarır çünkü bu araçların parçası kolay bozulmaz distribütör içinde en fazla ateşleme bobini,sinyal kablosu ve kapağı değiştirilir tekrar düzelir ama bu saydığım parçalar biraz pahalıdır,eğer eski distribütör orjinal ise ve gerçekten arızalıysa tamiri mümkündür.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2021, 22:04:08 »
Ümit bey çok teşekkür ederim gayet açık ve anlaşılır şekilde yardımcı oluyorsunuz. Ben Samsun Bafra da ikamet etmekteyim. Şöyle de bir olay var. Gaz tesisatı ve enjeksiyon değişince aslında 2 gün güzel geçti ama sonrandan tekrar silkelenme başladı. Benzinde çok hafif anlaşılmayacak derecede. Buji kabloları üzerinde yazan "seiwa high power ns 55". Değişmeden önce ne marka idi bilmiyorum açıkçası. Birde Usta'nın biri siboplardan olacağını söylüyor sizce siboplarla alakası varmıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2021, 23:01:50 »
Ümit bey çok teşekkür ederim gayet açık ve anlaşılır şekilde yardımcı oluyorsunuz. Ben Samsun Bafra da ikamet etmekteyim. Şöyle de bir olay var. Gaz tesisatı ve enjeksiyon değişince aslında 2 gün güzel geçti ama sonrandan tekrar silkelenme başladı. Benzinde çok hafif anlaşılmayacak derecede. Buji kabloları üzerinde yazan "seiwa high power ns 55". Değişmeden önce ne marka idi bilmiyorum açıkçası. Birde Usta'nın biri siboplardan olacağını söylüyor sizce siboplarla alakası varmıdır ?
Siboblar öyle bir anda başlamaz ve sizin araçta sibob kolayca bozulmaz siz o şekilde idare edin İstanbul'a dönünce tem otoya gidersiniz sorun neyse çözerler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2021, 20:34:57 »
Bendede öyle olmuştu klima stop ediyordu usta bogaz kelebegin bağlı maf sensoru sol cevirdi rolanti 1.5 cıktı 2 -3 defa benzin gaz calistirdi kapattı 1.5 sabitte kaldı rolanti vidasında rolantiyi 1.1 indirdi. Sonra dispirator vidasını gevsetti sol hafif cevirdi rolanti 1.0 oldu tamam dedi 50 tl verdim bitti. 😁
corolla special