Gönderen Konu: T25 Avensis Direksiyon  (Okunma sayısı 741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
T25 Avensis Direksiyon
« : Temmuz 14, 2021, 10:32:11 »
Herkese Merhabalar ve Şimdiden İyi bayramlar dilerim.
Konuyu araştırmama rağmen tam bir sonuç alamadığım için hortlattım. 2005 T25 Avensislerin direksiyonları sadece hidrolik mi yoksa elektrik destekli hidrolik mi acaba?. Son zamanlarda bana biraz sertleşmiş gibi geliyor.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis Direksiyon
« : Temmuz 14, 2021, 10:32:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis Direksiyon
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2021, 11:27:11 »
Herkese Merhabalar ve Şimdiden İyi bayramlar dilerim.
Konuyu araştırmama rağmen tam bir sonuç alamadığım için hortlattım. 2005 T25 Avensislerin direksiyonları sadece hidrolik mi yoksa elektrik destekli hidrolik mi acaba?. Son zamanlarda bana biraz sertleşmiş gibi geliyor.
E120 2002 Corolla dahi tam elektrikli olduğuna göre sizin avensiste elektriklidir, direksiyon sertleşmesini birçok nedeni vardır lastik hava basıncı,eskimiş,sertleşmiş,deforme olmuş lastikler direksiyon hissiyatı nı bozar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2021, 11:43:32 »
E120 2002 Corolla dahi tam elektrikli olduğuna göre sizin avensiste elektriklidir, direksiyon sertleşmesini birçok nedeni vardır lastik hava basıncı,eskimiş,sertleşmiş,deforme olmuş lastikler direksiyon hissiyatı nı bozar.

Lastikler daha iki yıllık. Satın aldığım kişi paraya kıyıp Michelin Primacy 4 taktırmış. Basınç ise ön arka hep 36 dır. Sık kontrol ederim. Belki yanılıyorumdur bu hususta veya çok şey bekliyorum araçtan. Reno Scenic kullandığım zamanları hatırlıyorum. Direksiyonunu serçe parmağım ile döndürüyordum neredeyse. Sanırım en iyisi başka bir Avensis bulup kıyaslama yapmak olacak. Sonrasında bakacağız duruma. Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2021, 23:22:32 »
Önder bey merhaba,
Araç direksiyonu elektrikli olup direksiyon sertleşmesi sorunu için öncelikle akü ve şarj durumunu gözden geçirin.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Allah hayırlısını versin
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2021, 08:54:33 »
Lastikler daha iki yıllık. Satın aldığım kişi paraya kıyıp Michelin Primacy 4 taktırmış. Basınç ise ön arka hep 36 dır. Sık kontrol ederim. Belki yanılıyorumdur bu hususta veya çok şey bekliyorum araçtan. Reno Scenic kullandığım zamanları hatırlıyorum. Direksiyonunu serçe parmağım ile döndürüyordum neredeyse. Sanırım en iyisi başka bir Avensis bulup kıyaslama yapmak olacak. Sonrasında bakacağız duruma. Teşekkürler.

bende de aynı sorun vardı alternatör söküldü konjektör değişti birçok şikayetim ile beraber direksiyon meselesi de çözüldü
2000 terra sonradan a/c
2005 T25 Avensis Comfort Benzin/LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2021, 09:37:52 »
Önder bey merhaba,
Araç direksiyonu elektrikli olup direksiyon sertleşmesi sorunu için öncelikle akü ve şarj durumunu gözden geçirin.
Selamlar
Teşekkürler Ümit Bey,
Akünün üzerindeki kontrol noktası yeşili göstermekte ve açıkçası bende buna aldanıp şimdiye kadar hiç ölçtürmedim. Bugün bakayım ilk iş olarak.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 16, 2021, 09:39:33
bende de aynı sorun vardı alternatör söküldü konjektör değişti birçok şikayetim ile beraber direksiyon meselesi de çözüldü
Bayram sonrası ilk yapacağım iş olacak.
Cep telefonları;