0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese Merhabalar ve Şimdiden İyi bayramlar dilerim.Konuyu araştırmama rağmen tam bir sonuç alamadığım için hortlattım. 2005 T25 Avensislerin direksiyonları sadece hidrolik mi yoksa elektrik destekli hidrolik mi acaba?. Son zamanlarda bana biraz sertleşmiş gibi geliyor.
E120 2002 Corolla dahi tam elektrikli olduğuna göre sizin avensiste elektriklidir, direksiyon sertleşmesini birçok nedeni vardır lastik hava basıncı,eskimiş,sertleşmiş,deforme olmuş lastikler direksiyon hissiyatı nı bozar.
Lastikler daha iki yıllık. Satın aldığım kişi paraya kıyıp Michelin Primacy 4 taktırmış. Basınç ise ön arka hep 36 dır. Sık kontrol ederim. Belki yanılıyorumdur bu hususta veya çok şey bekliyorum araçtan. Reno Scenic kullandığım zamanları hatırlıyorum. Direksiyonunu serçe parmağım ile döndürüyordum neredeyse. Sanırım en iyisi başka bir Avensis bulup kıyaslama yapmak olacak. Sonrasında bakacağız duruma. Teşekkürler.
Önder bey merhaba,Araç direksiyonu elektrikli olup direksiyon sertleşmesi sorunu için öncelikle akü ve şarj durumunu gözden geçirin.Selamlar
bende de aynı sorun vardı alternatör söküldü konjektör değişti birçok şikayetim ile beraber direksiyon meselesi de çözüldü