Gönderen Konu: Araç LPG de ilk marşta çalışmıyor  (Okunma sayısı 998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
Araç LPG de ilk marşta çalışmıyor
« : Temmuz 13, 2021, 18:23:31 »
Aracımı yeni aldım. auris 2015 1.33 life manuel. Atiker sıralı sistem mevcut. Araç ilk marşta çalışmıyor. 2 yada 3. marşda çalışıyor. Bir de ek olarak rolantide gösterge yukarı aşağı oynuyor. Benzine aldığımda oynama neredeyse kesiliyor. Önerileriniz nelerdir? Bu iş bana pahalıya patlar mı? :( Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Araç LPG de ilk marşta çalışmıyor
« : Temmuz 13, 2021, 18:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç LPG de ilk marşta çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2021, 18:43:48 »
LPG den kaynaklı bir durum olduğu için Yakıt bölümüne taşıyorum.

Seneler önce benzer bir durum yaşamıştım farklı bir araç ile. LPG enjektörlerinden biri açık kalıyor ve manifolda gaz sızdırıyordu (hortumda kalan gazı). Bu nedenle ilk marşı ayarlayamıyordu araç.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2021, 18:53:52 »
İlginiz için teşekkürler. Peki rolantide aynı sıkıntıyı yapıyormuydu? Başka bi sıkıntı olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2021, 19:30:15 »
Rölanti, çekiş vs gibi bir çok sorun çıkardı. Düzgün bir LPG ustası sorununuzu çözer. Ben biraz kurcalamayı sevdiğimden kendim 4 yeni enjektör alıp değişim yapmıştım, ama atiker yazılım ve kablosu olmadan siz bunu yapamazsınız.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2021, 20:59:12 »
Evet 1 tane enjektörde aşırı kaçak varmış değiştirildi. Şimdi ilk marşta araç çalışıyor fakat gazda giderken araç motor arıza ışığı yaktı. Tamda servise gidiyordum Allah tan baktırdım. Benzinde sıkıntı yok ama gazda giderken arıza ışığı yanıyor. Şimdi bide bununla uğraşıcaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2021, 21:13:14 »
Evet 1 tane enjektörde aşırı kaçak varmış değiştirildi. Şimdi ilk marşta araç çalışıyor fakat gazda giderken araç motor arıza ışığı yaktı. Tamda servise gidiyordum Allah tan baktırdım. Benzinde sıkıntı yok ama gazda giderken arıza ışığı yanıyor. Şimdi bide bununla uğraşıcaz.
Enjektör değiştikten sonra ayar yapılmadıysa zengin veya fakir çalışma hatası veriyordur,yolda ayar (Afr ayarı) yapan bir işletme bulun herşey düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2021, 15:11:41 »
Enjektör değiştikten sonra ayar yapılmadıysa zengin veya fakir çalışma hatası veriyordur,yolda ayar (Afr ayarı) yapan bir işletme bulun herşey düzelir.
internette lpgkablo.com sitesinde satılan ayar kabloları işe yarıyor mu deneyen varmı aramızda acaba. İsteyene 2 defa ücretsiz uzaktan bağlantı yapıp yolda ayar yapıyorlarmış.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2021, 20:43:21 »
Ben de atiker için oradan almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2021, 21:41:22 »
internette lpgkablo.com sitesinde satılan ayar kabloları işe yarıyor mu deneyen varmı aramızda acaba. İsteyene 2 defa ücretsiz uzaktan bağlantı yapıp yolda ayar yapıyorlarmış.
Afr cihazı olmadan yapılan ayar pek bir anlam ifade etmez,yeni nesil araçlarda obd üzerinden bağlanıp yakıt haritasını görmek mümkün ama araçlardaki sensörler narrowband (dar bant) sensördür,esas lazım olan Widebant sensördür o yüzden bu sensör bir boru ucuna monte edilir ve kıskaç yardımıyla egzoza takılır yolda ölçüm yapılır Afr ayarının önemi bu yüzdendir bu ölçüm Afr cihazı ile yapılır,benzinde lambda 1 iken yakıt 14.7 dir LPG'de işler değişir bu ayar aracın durumuna göre çok ufak değişiklikler ile 15.5 seviyesine ayarlanır,yakıt ayarı yapmak biraz teknik bilgi hakimiyeti gerektirir eğer LPG'de Afr ayarı düzgün yapılırsa uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılır ve eski araçlarda LPG'de benzinden daha performanslı hareket eder çünkü uzun yılların verdiği enjektör kirlenmesi den ötürü düzgün benzin püskürtmesi olmadığından araç hantal hareket eder,Afr ayarı iyi olursa LPG'de aracın nasıl devirlendiğini anlamazsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2021, 22:14:09 »

Bugün gene gittim. Farklı bir enjektör grubu taktılar. Şu an sorun düzeldi gibi ama yolda afr ayarı falan yapılmadı. Araç gaza geçtiğinden rolantide titreme yapıyordu. Şuan o titreme yok. Benzinde de ufak bi titreme var. Yetkili servis  onun normal olduğunu, vibrasyonun standartlar içinde olduğunu söylemişti. İzmit te yolda afr ayarı yapan firma varmı? Bilmiyorum. Araştıracaz bakalım. Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2021, 22:30:00 »
Bugün gene gittim. Farklı bir enjektör grubu taktılar. Şu an sorun düzeldi gibi ama yolda afr ayarı falan yapılmadı. Araç gaza geçtiğinden rolantide titreme yapıyordu. Şuan o titreme yok. Benzinde de ufak bi titreme var. Yetkili servis  onun normal olduğunu, vibrasyonun standartlar içinde olduğunu söylemişti. İzmit te yolda afr ayarı yapan firma varmı? Bilmiyorum. Araştıracaz bakalım. Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim.
Facebook'ta tüp ayarı yazın Volkan öztokmağın hesabı çıkar oradan hangi tarihte nerede olacağını takip edebilirsiniz,kendisi şehir şehir dolaşıyor işi iyi biliyor teknik olarak donanımlı birisi,benzindeki titreme için aracı bir kaç gün sadece benzinde kullanın ama öncesinde akü eksi kutup başını sökün biraz bekleyip geri takın eski yakıt haritası silinir araç yeni haritayı kendisi günceller bu arada benzinde kullanın büyük ihtimalle sorun çözülür.
TOYOTA CORONA 3S FE