Gönderen Konu: avensis far konusu  (Okunma sayısı 1556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Allah hayırlısını versin
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
avensis far konusu
« : Temmuz 11, 2021, 12:43:48 »
Herkese merhaba avensis t25 farlarının belası malum. Şanlıurfada ikamet ediyorum İstanbul da bir usta buldum ama farları gönderirsem vakit olarak çok madur olacağım. Şanlıurfa veya civarında bu sorunu düzgünce çözecek var mı?
2000 terra sonradan a/c
2005 T25 Avensis Comfort Benzin/LPG

Toyota Club Türkiye

avensis far konusu
« : Temmuz 11, 2021, 12:43:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis far konusu
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2021, 10:29:29 »
Herkese merhaba avensis t25 farlarının belası malum. Şanlıurfada ikamet ediyorum İstanbul da bir usta buldum ama farları gönderirsem vakit olarak çok madur olacağım. Şanlıurfa veya civarında bu sorunu düzgünce çözecek var mı?

Merhaba,
Bende muzdaribim bu husustan tüm Avensis ciler gibi. İstanbulda bulduğunuz usta ne gibi bir işlem yapacak farlara? Nasıl bir çözüm buldu? Ankara'da da yaptırabilirim belki.Benim sorunum az ışık vermesi.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2021, 08:56:37 »
Merhaba,
Bende muzdaribim bu husustan tüm Avensis ciler gibi. İstanbulda bulduğunuz usta ne gibi bir işlem yapacak farlara? Nasıl bir çözüm buldu? Ankara'da da yaptırabilirim belki.Benim sorunum az ışık vermesi.
İstanbuldaki farcı Altan sök gönder çanakları yenileyeceğiz tam temizlik yapıp gönderirim dedi google a yazın iletişime geçin, urfada bir yere gittim göz ucuyla baktı ilgilenmedi aşırı problem olursa burda kurcalatmam en azından iş bilen bir yer bulana kadar
2000 terra sonradan a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2021, 19:10:57 »
İstanbuldaki farcı Altan sök gönder çanakları yenileyeceğiz tam temizlik yapıp gönderirim dedi google a yazın iletişime geçin, urfada bir yere gittim göz ucuyla baktı ilgilenmedi aşırı problem olursa burda kurcalatmam en azından iş bilen bir yer bulana kadar
Far mercek çanağında kırık,çatlak vs yoksa yenilemiyorlar nikelaj işlemi yapıp farın içinide güzelce temizleyip kapatıyorlar, videosunda kapağa kullandığı silikon Toyota'nın kullandığı silikonun aynısını kullanıyorum diyor,sanki o farı Toyota üretiyormuş gibi,eğer eliniz yatkınsa söker toplarım derseniz Urfa'da nikelaj işlemi yapan bir yer bulup  yapabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2021, 20:15:18 »
Far mercek çanağında kırık,çatlak vs yoksa yenilemiyorlar nikelaj işlemi yapıp farın içinide güzelce temizleyip kapatıyorlar, videosunda kapağa kullandığı silikon Toyota'nın kullandığı silikonun aynısını kullanıyorum diyor,sanki o farı Toyota üretiyormuş gibi,eğer eliniz yatkınsa söker toplarım derseniz Urfa'da nikelaj işlemi yapan bir yer bulup  yapabilirsiniz.

Tamam abi bayram sonrası dediğin şekilde yaptıracağım
2000 terra sonradan a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2021, 10:32:08 »
Herkese Merhaba,
Geçen gün fren balatalarını değiştirken ustama bir T25 kasa daha geldi yağ değişimi için ve sohbet sohbeti açtı malum konularda. İş far konusuna gelince diğer aracın sahibi bana bu sorunu nasıl hallettiğini gösterdi ve farlarını açtı.  arkadaşlar gözlerime inanamadım. Nerde benim farlar nerde arkadaşınki. Dükkanı gündüz bir aydınlattı ki sormayın. Facebook da Avensis adlı bir grup varmış ve burada bir usta kronik olan bu sorunu çözüyormuş. Farlara bakım yapıp Mercedes merceği takıyormuş ama bunun bedeli yaklaşık 1000TL. Ben aracı satma niyetinde olduğum için ve Facebook kullanıcısı olmadığımdan dolayı bu işe yanaşmadım. Ama ilgilenenler için duyurayım dedim.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2021, 21:00:28 »
Teşekkürler bunu da değerlendireceğim
2000 terra sonradan a/c

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2021, 22:10:19 »
Herkese Merhaba,
Geçen gün fren balatalarını değiştirken ustama bir T25 kasa daha geldi yağ değişimi için ve sohbet sohbeti açtı malum konularda. İş far konusuna gelince diğer aracın sahibi bana bu sorunu nasıl hallettiğini gösterdi ve farlarını açtı.  arkadaşlar gözlerime inanamadım. Nerde benim farlar nerde arkadaşınki. Dükkanı gündüz bir aydınlattı ki sormayın. Facebook da Avensis adlı bir grup varmış ve burada bir usta kronik olan bu sorunu çözüyormuş. Farlara bakım yapıp Mercedes merceği takıyormuş ama bunun bedeli yaklaşık 1000TL. Ben aracı satma niyetinde olduğum için ve Facebook kullanıcısı olmadığımdan dolayı bu işe yanaşmadım. Ama ilgilenenler için duyurayım dedim.
Mercedes merceği taktıktan sonra hangi ampülü kullanıyormuş, halojen mi ledmi bi zenonmu siz ampüllere dikkat ettiniz mi ?
Önemli olan aracın tesisatına yük bindirmemek ve farklı tip bir ampül kullanıyorsa arıza lambası yaktırmamak,çünkü avensisler biraz hassas bir araç (elektronik yönden) ampülden dahi arıza lambası yakabiliyor,değişik sorunlar açabiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2021, 00:59:40 »
İlker Kemal Bikeç isimli kişiye ulaşın, ülkede bu konudaki en iyi kişidir kendisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2021, 10:31:05 »
Mercedes merceği taktıktan sonra hangi ampülü kullanıyormuş, halojen mi ledmi bi zenonmu siz ampüllere dikkat ettiniz mi ?
Önemli olan aracın tesisatına yük bindirmemek ve farklı tip bir ampül kullanıyorsa arıza lambası yaktırmamak,çünkü avensisler biraz hassas bir araç (elektronik yönden) ampülden dahi arıza lambası yakabiliyor,değişik sorunlar açabiliyor.

Dediğim gibi ben ayaküstü sohbet sırasında konu açıldığı için öğrendim bunu ve her ne kadar muzdarip olsam da aracı satma niyetim olduğundan dolayı detaylara girmedim veya kim olduğunu öğrenmedim. Ama gördüğüm şu ki kişinin aracının duvara verdiği ışık ile benim aracın arasındaki fark muazzam. Facebook kullananlar için Avensis diye yazınca çıkıyormuş bu grup. Bilgilerinize.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Mahir Ünlü
  • Kilometre: 280000
  • 95 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2021, 21:31:50 »
Farlarım eski. Nasıl olduysa bir kasis geçme olabilir, far ve ön tampon sağ braket zarar görmüş. Önce geçici olarak silikonla hallettik. Sonra ithal braket ve çıkma far buldum. İnşallah haftaya takarız.
Otomobil uçar gider
Ömrüm gibi geçer gider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2021, 13:23:12 »
İlker Kemal Bikeç isimli kişiye ulaşın, ülkede bu konudaki en iyi kişidir kendisi.

İlker Kemal Bikeç e nasil ulaşacağız. Hangi şehirde yaşar, dukkani var midir? Telefonu var midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 25, 2021, 13:35:00 »
İlker Kemal Bikeç e nasil ulaşacağız. Hangi şehirde yaşar, dukkani var midir? Telefonu var midir?

Özelden numarasını atıyorum, selamımı iletin lütfen kendisine :)