Gönderen Konu: Otomotik Şanzıman p de Klitleme  (Okunma sayısı 702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Otomotik Şanzıman p de Klitleme
« : Temmuz 10, 2021, 09:53:09 »
Araç 2014 Corolla otomatik advense arkadaşlar bir ay önce aracı stop ettim vitesi p ye aldım bir süre sonra çalıştırmak istedim çalışmadı marş vurmadı döndü ama ateşlemedi vitesin yanındaki düğmeye basıp vitesi değiştirip tekrar p getirince çalıştı akü yeni ama ondan kaynaklanabileceği söyleniyor bir ay arayla 2 kere yaptı araç daha 60000 km de acaba sorun ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

Otomotik Şanzıman p de Klitleme
« : Temmuz 10, 2021, 09:53:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomotik Şanzıman p de Klitleme
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2021, 18:22:35 »
Araç 2014 Corolla otomatik advense arkadaşlar bir ay önce aracı stop ettim vitesi p ye aldım bir süre sonra çalıştırmak istedim çalışmadı marş vurmadı döndü ama ateşlemedi vitesin yanındaki düğmeye basıp vitesi değiştirip tekrar p getirince çalıştı akü yeni ama ondan kaynaklanabileceği söyleniyor bir ay arayla 2 kere yaptı araç daha 60000 km de acaba sorun ne olabilir.
Merhabalar,
Araç km olarak düşük ama yaş itibariyle şanzıman sıvısı (sanayi tabiriyle yağı) değişmiş olması gerekiyor,
Daha önce hiç değişim oldumu?
Otomatik vites şanzımanlar da şanzıman sıvısı çok önemli, ayriyeten aracı park ediş şeklinizde çok önemli park esnasında bütün yükü şanzımana bindiriyorsanız sıkışma ihtimali olabilir,daha önce formda otomatik şanzıman park konusuna değinmiştik.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2021, 14:17:41 »
Çalışmada R olduğu gibi değil örneğin orda marja bastığınızda hiç ses çıkmıyor burda marş moturu dönüyör ama çalışmıyor marş moturunda dişli sıyırmış olabilir deniyor bu km normal değil ayrıca ben çok özenle kullanan biriyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2021, 14:20:27 »
Çalışmada R olduğu gibi değil örneğin orda marja bastığınızda hiç ses çıkmıyor burda marş moturu dönüyör ama çalışmıyor marş moturunda dişli sıyırmış olabilir deniyor bu km normal değil ayrıca ben çok özenle kullanan biriyim.

Marş motorunun dişlisi sıyırsa hiçbir vites konumunda döner ama çalışmaz.
Araç LPG'li mi? Eğer lpg ayarı çok bozuksa marş uzun süre sonucunda çalışabiliyor araç ancak. Diğer olasılıklar anahtarın içindeki immobilizer çipinin tanınmaması veya vites konum sensöründen kaynaklı olabilir.

Aracın beynine bağlanıp hata kodu olup olmadığı kontrol edilebilir.

Nerede yaşıyordunuz?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2021, 00:34:48 »
Sizin aracın sorunu galiba marş dişlisi volan dişlisini karşılamıyor olabilir, muhtemelen çapaklanma olmuştur,bu gibi durumlarda marş çok hızlı döner bide sürtme sesi gibi bir ses çıkarır,eğer video çekerseniz daha net anlaşılabilir,

Otomatik viteste hiç başıma gelmedi ama bu anlattığım durum manuel vites araçlarda çok başıma geldi,ama mutlu bey'in dediği gibi vites konum sensörü de olabilir,en sağlıklısı bilgisayar ile arıza kaydına bakmak.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.