Gönderen Konu: Auris 2011 Klima Tahliye Gideri  (Okunma sayısı 1032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Auris 2011 Klima Tahliye Gideri
« : Temmuz 09, 2021, 14:01:21 »
Merhabalar, Auris 2011 aracımda klima tahliye gideri tıkanık olduğu için arabanın içine su damlatıyor. Çözüm için yardımcı olacak istanbul içi bir yer bilen var mı? yada kendi imkanlarımla yapabilir miyim

Toyota Club Türkiye

Auris 2011 Klima Tahliye Gideri
« : Temmuz 09, 2021, 14:01:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2011 Klima Tahliye Gideri
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2021, 16:22:32 »
Merhabalar, Auris 2011 aracımda klima tahliye gideri tıkanık olduğu için arabanın içine su damlatıyor. Çözüm için yardımcı olacak istanbul içi bir yer bilen var mı? yada kendi imkanlarımla yapabilir miyim
Tıkanmış olduğuna eminseniz söktürmekten başka çare yok ama tıkandığına hiç denk gelmedim,kendiniz çözüm bulmak isterseniz eğer klima gideri düz bir hortum olarak dışarı çıkıyorsa aracı lift'e kaldırınca alttan düz bir teli yavaş yavaş ilerterek deneme yapabilirsiniz,ama o kap öyle hemen dolup su akıtacak kadar küçük değil başka bir sorun olabilir iyi bir klimacı ile görüşün derim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2021, 14:26:29 »
Tıkanmış olduğuna eminseniz söktürmekten başka çare yok ama tıkandığına hiç denk gelmedim,kendiniz çözüm bulmak isterseniz eğer klima gideri düz bir hortum olarak dışarı çıkıyorsa aracı lift'e kaldırınca alttan düz bir teli yavaş yavaş ilerterek deneme yapabilirsiniz,ama o kap öyle hemen dolup su akıtacak kadar küçük değil başka bir sorun olabilir iyi bir klimacı ile görüşün derim.

2011 Auris 1.6 Otomatik Benzinli aracım var. araçta 7.000 km önce yağ değişmiştim. Şu anta araç rölantide ve viteste iken pat pat pat diye ses geliyor ön taraftan. Bir ustaya gösterdim piston kolu sıkıntısı olabilir çok fazla masraf çıkartır dedi. kullandığın yağdan kaynaklı olabilir dedi. istersen biraz sür 2-3 bin km sonra ağır bakım yapalım geçerse ses kurtarırısın yoksa sat en iyisi dedi. Bilgisi olan daha önce yaşayan yardımcı olabiliecek varmı. akıl verecek olan şimdiden çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2021, 14:41:33 »
2011 Auris 1.6 Otomatik Benzinli aracım var. araçta 7.000 km önce yağ değişmiştim. Şu anta araç rölantide ve viteste iken pat pat pat diye ses geliyor ön taraftan. Bir ustaya gösterdim piston kolu sıkıntısı olabilir çok fazla masraf çıkartır dedi. kullandığın yağdan kaynaklı olabilir dedi. istersen biraz sür 2-3 bin km sonra ağır bakım yapalım geçerse ses kurtarırısın yoksa sat en iyisi dedi. Bilgisi olan daha önce yaşayan yardımcı olabiliecek varmı. akıl verecek olan şimdiden çok teşekkürler
Piston kolu ne gibi sıkıntısı varmış onuda açıklasın o zaman,yatak sesimi geliyormuş yatak sesi her zaman gelir araç dikiş makinası gibi çalışır,bence ustayı değiştirin Toyota dan anlayan tecrübeli bir yere gidin,
Araç km'sini bulunduğunuz ili yazarsanız daha iyi bilgiler usta/servis tavsiyeleri yapılır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2021, 15:23:26 »
Piston kolu sıkıntısı var  ve 3.000 km sonra gel ağır bakalım demek mantık dışı,piston kolu çıkar,kırılır ve motor bloğuna zarar verir,bu durum da olan bir arabaya git gez,2-3 bin km sonra gel demek,ustanın bu işten anlamadığını gösterir,Ümit Şahantimor bey'inde yazdığı gibi Toyota ustası görsün,eğer onlarda aynı şeyleri söylerlerse inanın ,paniğe gerek yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2021, 15:50:09 »
Piston kolu ne gibi sıkıntısı varmış onuda açıklasın o zaman,yatak sesimi geliyormuş yatak sesi her zaman gelir araç dikiş makinası gibi çalışır,bence ustayı değiştirin Toyota dan anlayan tecrübeli bir yere gidin,
Araç km'sini bulunduğunuz ili yazarsanız daha iyi bilgiler usta/servis tavsiyeleri yapılır.

Teşekkürler İstanbul zeytinburnunda oturuyoruym tavsiye edeceğiniz Toyota ustası varsa çok iyi olur pek bilgim yok bu konularda ilk arabam 107.000 KM 'de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2021, 22:58:02 »
Teşekkürler İstanbul zeytinburnunda oturuyoruym tavsiye edeceğiniz Toyota ustası varsa çok iyi olur pek bilgim yok bu konularda ilk arabam 107.000 KM 'de
İstanbul da ikamet ediyorsanız çok şanslısınız,form üyemiz tem oto var kendileri Toyota konusunda çok tecrübeliler,pişman olma şansınız yok, iletişim adresleri ni ekliyorum yalnız gitmeden önce randevu almanız lazım servis bölümleri randevulu çalışıyor,
TOYOTA CORONA 3S FE