0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,2008 model elegance paket multi mode (yarı otomatik) Corolla'mızın ilk sahibiyiz.Hem ülkedeki sıfır araç piyasasının geldiği fantastik fiyat seviyesinden ötürü sıfırını almaya bütçemiz yetmediği, hem genel itibariyle ailem çok memnun olduğu, hem de özel bir manevi değeri olduğu için mekanik ömrünü tamamlayana kadar gücümüz yettiğince binmeye ve iyi bakmaya devam edeceğimiz bir araç kendisi Fakat araba bana geçtiği günden beri eksikliğini hissettiğim mevcut olmayan bazı özelliklerin mekanik ve elektronik olarak araca kazandırılıp kazandırılamayacağı hakkında görüş ve önerilerinizi almak isterim.Aklımdakileri 2 ana başlık halinde özetlemeye çalışacağım:A.Mekanik:1. Acaba kasa ve şanzıman benzer olduğundan 1.4 dizellerdeki 6 ileri vitesli multi mod şanzıman bizim araca da takılabilir mi? 2. Eğer bu mümkünse bunun yakıt tüketimi ve performansa olumlu etkisi olur mu? 3. Arabamız şu an 196.310 km'de. Bugüne kadar gerek periyodik, gerek ağır tüm bakımları düzenli olarak ve zamanında yapılmasına rağmen ben yaşı nedeniyle performansının, yakıt verimliliğinin ve motor ömrünün azaldığını hissediyorum. Bunlar için motora genel olarak neler yapılabilir? (burada kast ettiğim performans artışına yönelik ekstrem bir modifikasyon değil, motorun ömrünü uzatmak, ferahlamasını sağlayıp eski verimliğine, çekişine ve yakıt tüketimine kavuşturmak amacıyla yapılabilecek genel bir revizyon)4. İstanbul'da bunları uygulayabilecek ehil ve güvenilir bir yetkili-özel servis/usta tavsiyeniz var mı?B.Elektrik-Elektronik:1. 2009 sonrası modellerde olan direksiyondan kumandalı bluetooth ve telefon bağlantısı benim aracımda ne yazık ki yok. Acaba bu bağlantılara sahip olan daha üst model yılına ait bir çıkma corolla direksiyonu ve orta konsoluyla (ya da iyi bir andorid ekranla) bu özellik kazandırılabilir mi?2. 2012 sonrası modellerde mevcut olan ışıklandırmalı ve tek dokunuşla açılıp kapanabilen cam kontrol düğmeleri bizim araca da takılabilir mi?3. Özellikle çocuk güvenliği açısından yine 2012 ve sonrası modellerde olan belli bir kilometre sürati geçince kapıların otomatik kilitlenmesi özelliği, yazılımla bizim araca da kazandırılabilir mi?4. Aracın kasasına uyumlu kısa ve uzun mercekli far ve mercekli sis farı bulunabilir mi? Bulunabilirse akünün daha güçlü yeni bir akü ile değiştirilmesi gerekir mi? 5. Yukarıdaki dört maddenin gerçekleştirilebilirliği mümkünse, bunları İstanbul'da uygulayabilecek ehil ve güvenilir bir yetkili-özel servis/usta tavsiyeniz var mı?Araba annem-babamdan bana yaklaşık 5 ay önce geçti, yukarıda yazdığım şeylerin eksikliğini kullanmaya başladığımdan beri hissediyorum ve şu an bunun için belirli bir bütçe de ayırmış durumdayım fakat daha önce Corolla sahibi olmadığım için hem bilgi ve tecrübe edinebilmek hem de yardım ve öneri alabilmek adına foruma üye oldum ve bu konuyu açtım.Buraya kadar okuyabilen ve yanıt verecek herkese şimdiden teşekkürler
Ufuk bey teşekkür ederim "hiç bulaşma, olduğu gibi sevmeye çalış" tadında gerçeklerle yüzleştiren net yanıtlarınız için.Olduğu haliyle ömrünü tamamlayana kadar kullanacağız artık, hayaller ve gerçekler ...