Teşekkürler Mutlu bey , bir ara Mazda'nın sıfır jantlarına da baktım ancak 17 inch model yoktu , 18 inch çok büyük geleceği için almadım , bu 17 inch jant gerçekten güzel oldu ve aracımızın modeline de uydu , bu kasanın hakkı 17 inch jant diye düşünüyorum.
Teşekkürler Tokay bey , satıcı firma yerli jant olduğunu bildirdi ve kutusunda da yerli üretim olduğu ibareleri yer alıyor , markasını sormadım. Umarım kullanım performansı da iyi olur. Şuan dış görünüm ve kalite olarak iyi bir jant gibi gözüküyor , balans yapılırken de fazla uğraştırmadan 10 - 20 gr ağırlıklarla kolayca balans aldı.
Teşekkürler Sedat bey , evet 16 inch'e göre bir miktar daha sert gibi hissettim ben de , bundan bir önce Megane 4 Sedan kullanıyordum yine de ona göre daha yumuşak diyebilirim. Günlük kullandığım rota genel olarak yamasız düz asfalt , bu nedenle olumsuz bir etki hissetmeyeceğim diyebilirim. Ama tabii ki yine de 16 jant her türlü daha konforlu olur. Dediğiniz gibi lastik genişliğinin 205'den 225'e yükselmesi de yol tutuşa mutlaka etki edecektir , gerçi 205'lik lastiklerle de şuana kadar her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım , viraj öncesi fren yapıp viraja doğru hızla girildiği sürece araç gerçekten oldukça stabil şekilde şeridinden çıkmadan dönebiliyor. Bunda tabii ki bağımsız arka süspansiyonların da pozitif etkisi var.