Gönderen Konu: 2019 Model E210 Corolla Dream'e 17 inch yeni bir model Jant uyguladım  (Okunma sayısı 1593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 2019 Model Corolla Dream MDS.
Kışın kışlık lastik kullandığım için sürekli olarak lastikleri janttan söküp takmakla uğraşmamak için Dream ile gelen orijinal jantları kışlık olarak kullanmaya karar verdim ve aracıma yeni bir set olarak 4 adet 17 inch yerli üretim Jant ve 4 adet Michelin Primacy 4 model 225 45 R17 Lastik aldım.
Jantlar bilezik kullanılarak takıldı , orijinal saplama somunları yeni jantla uyumlu olmadığı için mecburen 20 tane de krom kaplı somun satın aldım.
Hepsi toplam 6.130 TL tuttu.
Gerçekten oldukça yakıştı diye düşünüyorum , maşallah diyelim nazar değmesin :)
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok yakışmış. Güle güle kullanın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Maşallah diyoruz,yerli yapım jantın markası nedir? iyi günlerde kullanın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
Çok güzel görünüyor güle güle kullanın.
Ancak unutmayın standart 16 olan Dream'lerde standartı 17 olan Flame ve Passion a göre süspansiyon daha sert ayarlanmıştır.(lastiklerin etkisi ile toplam süspansiyon yumuşaklıkları hemen hemen aynıya geliyor)  ama Dream e 17 takarsanız, süspansiyonun sertleşmesi problemi yaşayabilirsiniz. Diğer taraftan 17 inc takmak yol tutuşu arttıracaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
Teşekkürler Mutlu bey , bir ara Mazda'nın sıfır jantlarına da baktım ancak 17 inch model yoktu , 18 inch çok büyük geleceği için almadım , bu 17 inch jant gerçekten güzel oldu ve aracımızın modeline de uydu , bu kasanın hakkı 17 inch jant diye düşünüyorum.

Teşekkürler Tokay bey , satıcı firma yerli jant olduğunu bildirdi ve kutusunda da yerli üretim olduğu ibareleri yer alıyor , markasını sormadım. Umarım kullanım performansı da iyi olur. Şuan dış görünüm ve kalite olarak iyi bir jant gibi gözüküyor , balans yapılırken de fazla uğraştırmadan  10 - 20 gr ağırlıklarla kolayca balans aldı.

Teşekkürler Sedat bey , evet 16 inch'e göre bir miktar daha sert gibi hissettim ben de , bundan bir önce Megane 4 Sedan kullanıyordum yine de ona göre daha yumuşak diyebilirim. Günlük kullandığım rota genel olarak yamasız düz asfalt , bu nedenle olumsuz bir etki hissetmeyeceğim diyebilirim. Ama tabii ki yine de 16 jant her türlü daha konforlu olur. Dediğiniz gibi lastik genişliğinin 205'den 225'e yükselmesi de yol tutuşa mutlaka etki edecektir , gerçi 205'lik lastiklerle de şuana kadar her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım , viraj öncesi fren yapıp viraja doğru hızla girildiği sürece araç gerçekten oldukça stabil şekilde şeridinden çıkmadan dönebiliyor. Bunda tabii ki bağımsız arka süspansiyonların da pozitif etkisi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Merhabalar,hayırlı olsun Murat bey,
Jant model olarak güzel,araca güzel bir hava katmış MAŞALLAH güle güle kullanın,
Yalnız jant kollları biraz ince gibi gözüküyor aynı zamanda jant göbeği de biraz zayıf gibi,ince yanak lastik kullanımından ötürü yoldan gelecek darbelere daha çok maruz kalacaktır dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim,içten ofsetli jantlarda jant göbeğine ve kollara binen yük daha fazladır,aklınızda bulunsun tekrar dan hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
Teşekkürler Ümit bey,
Evet haklısınız , biraz ince kollu bir jant , tavsiyenizi dikkate alıyorum.
CMS vs Kormetal jantlardan almayı çok istedim ancak bu model çok hoşuma gittiği için tercih ettim.
Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Ümit bey,
Evet haklısınız , biraz ince kollu bir jant , tavsiyenizi dikkate alıyorum.
CMS vs Kormetal jantlardan almayı çok istedim ancak bu model çok hoşuma gittiği için tercih ettim.
Saygılarımla.
Tekrardan hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.