Gönderen Konu: Hybrid araç akü fanı temizliği  (Okunma sayısı 1825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Hybrid araç akü fanı temizliği
« : Temmuz 02, 2021, 14:28:31 »
Ara ara bu fanların temizlenmesi gerekiyormuş , kolay bir şey midir? Arka koltuğun alt tarafını mı kaldırıp temizliyorlar ? Nasıl oluyor? Servise gitmeden bizim halledebileceğimiz bir şey mi?

Toyota Club Türkiye

Hybrid araç akü fanı temizliği
« : Temmuz 02, 2021, 14:28:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid araç akü fanı temizliği
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2021, 16:46:36 »
Ara ara bu fanların temizlenmesi gerekiyormuş , kolay bir şey midir? Arka koltuğun alt tarafını mı kaldırıp temizliyorlar ? Nasıl oluyor? Servise gitmeden bizim halledebileceğimiz bir şey mi?
Koltuğun altında ayak paspas yerinin arkasına denk gelen yerde ızgarası var onu sökün arkasında ızgaranın üzerinde takılı filtresi var, temizleyin geri takın bide onun sol tarafında pasif hava gözü var şaft tünelinin olduğu yerde orası hava çıkışı ama sağ taraftaki hava girişi çok önemli arka paspas tarafına yakın olduğu için araka konpartmanın devamlı temiz olması lazım yoksa yerden hava ile karışık toz çeker özellikle saç kılları vs çok dökülebiliyor,o filtre pil sağlığı için çok önemli en geç 30 bin km'de bir değiştirilmesi çok iyi olur,
Bu kullanıcı prius ile birlikte hybrit kullanmaya başlamış.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2021, 16:53:29 »
fan filtresini temizlemek çok kolay fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Vidasını söktükten sonra geçmeli kapağı sökmek gerekiyor. Ben bir tanesini ilk defa sökerken kırdım.

Orada duran filtre illaki önemlidir ama çok ince tozları tuttuğunu hiç sanmıyorum. Bu nedenle sık sık filtre temizlemek elbet önemlidir lakin fanın kanatlarını da belli bir süre sonra temizlemek iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2021, 17:15:38 »
ilk defa duydum bunu :) 30.000 bakımına gittim ama sağolsun "yetkili" servis hiç böyle bir şeyden bahsetmedi..

Müsait bir anda deneyeyim bakalım sökebilecek miyim.. @Anıl Köksal Bayburt (3104) vidalı kapağı söktükten sonra geçmeli bir kapak daha mı var ?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2021, 17:36:34 »
ilk defa duydum bunu :) 30.000 bakımına gittim ama sağolsun "yetkili" servis hiç böyle bir şeyden bahsetmedi..

Müsait bir anda deneyeyim bakalım sökebilecek miyim.. @Anıl Köksal Bayburt (3104) vidalı kapağı söktükten sonra geçmeli bir kapak daha mı var ?
hayır , vidalı kapak geçmeli olarak yerine oturuyor. sökerken esnetmek ve dikkatli şekilde zorlamadan çıkarmak lazım.

Ayrıca filtre sökülebilir. söküldükten sonra süpürge ile çok rahat temizleniyor. Sadece yırtmamaya çalışın :)
kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2021, 18:43:01 »
Kapak tırnaklarında kırılma olasılığı varsa, sıcakta ya da ısıtarak (dozunda) sökmek daha mantıklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2021, 10:39:41 »
Hocam bu elektrik süpürgesi haznesi gibi sürekli açıp temizlemenizi gerektirir bir şey değil. Motor hava filtresi gibi düşünün. Periyodik bakımlarını yaptırıyorsanız serviste açıp temizliyorlar, gerekiyorsa değiştiriyorlar.

30.000 bakımında bana kirli olduğunu ama değiştirmeye gerek olmadığını, temizleyip takacaklarını, ama 45.000 bakımında değiştirmemiz gerektiğini söylediler.

Yani araç akü ısınma uyarısı falan vermediyse kurcalamanıza gerek yok, bakımda hallediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2021, 11:10:05 »
Evet elektrikli süpürgeler de torbası dolduğu zaman uyarı veriyor ama çoğu insan o uyarıyı es geçiyor en sonunda motor yanınca o uyarının ne işe yaradığını anlıyorlar,herşeyin periyodik bir bakım ömrü vardır bu hybrit akü filtresininde her bakımda olmasada 2 bakımda bir değiştirilmesi pil sağlığı açısından önemli,diğer önemli konuya gelecek olursak arka sağ paspasın olduğu yer çok daha titiz kullanılmalı orada toz toprak olmamalı çünkü fan oradan hava çekiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2021, 15:34:14 »
Ben 4 ayda bir temizliyorum. Çıkarmak o kadar zor değil bence.

Filtre de çok dandik bir şey. İncecik akordeon şeklinde kağıt. Yine de tüy toz topluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2021, 18:42:04 »
Aracı 10 aydır kullanıyorum  2 defa hybrid sistemin ,  5-6 defa içten yanmalının filtresini temizledim . Polen filtresini değiştirdim. 7000 km civarında yağ ile yağ filtresi değiştirdim. Hiç birinin boş olduğunu düşünmüyorum.

Hybrid sistemin filtresini özellikle çocuk üstünde oturduğu için açtım baktım. Çünkü terlikle veya ayakkabısı ile oturuyor, toz olabileceğini düşündüm. Fakat ufak kıllar ve kedi tüyü haricinde birşey görmedim. Fanın kanatlarında biraz birikim vardı. Daha fazla dolmasın ve fanı zorlamasın diye temizledim.

Motor hava filtresini ise tozlu yollarda sürdüğümüz için aklıma geldikçe temizlerim. İçinden arı sinek yaprak çıktığı oluyor. Yine bu filtreler toz aldıkça ve biriktikçe temizlenmeyecek duruma geliyor. toprak gibi ama neredeyse katı bir hal alıyor.

Bütün filtreler önemli. Bir tane daha araba değiştirme imkanım yok , bu araca uzun zaman bineceğiz. Bu nedenle ufak ve kendi yapabileceğim bakımlarımı yaparım. Amaç kondisyonu düşmesin , her daim sağlam ve sağlıklı kalsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2021, 11:08:22 »
Bugün sökmek için arabaya indim ama vida boşa dönüyor.. Vida metal değil sanırım mıknatıslı tornavida olmasına rağmen çıkaramadım.. Neyse vidayı bi şekilde çıkardım ancak kapak çok sıkı.. Esnetmeyi denedim ama olmadı, tırnakları kırmamak için de çok zorlamadım.. Artık bi yolum düştüğünde servise söylerim. Araç 35.000'de bugüne kadar hiç temizlendiğini düşünüyorum çünkü..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2021, 16:26:16 »
Bugün sökmek için arabaya indim ama vida boşa dönüyor.. Vida metal değil sanırım mıknatıslı tornavida olmasına rağmen çıkaramadım.. Neyse vidayı bi şekilde çıkardım ancak kapak çok sıkı.. Esnetmeyi denedim ama olmadı, tırnakları kırmamak için de çok zorlamadım.. Artık bi yolum düştüğünde servise söylerim. Araç 35.000'de bugüne kadar hiç temizlendiğini düşünüyorum çünkü..

Vidanın dışındaki çemberi başka bir tornavida ile sabit tutup vidayı döndürebilirsiniz. Diğer sefere video çekeyim de paylaşayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2021, 09:53:48 »
Vidanın dışındaki çemberi başka bir tornavida ile sabit tutup vidayı döndürebilirsiniz. Diğer sefere video çekeyim de paylaşayım

Teşekkür ederim. Dediğim gibi sonradan vidayı çıkardım ama o çember ( dübel gibi olan plastik parça  ) da bir yere tutunmuyor.. ikisi de boşa dönüyorlar..  :blink:
2017 C-HR Hybrid Diamond