Gönderen Konu: Değer kaybı tutarımın bu tutarda çıkması normal mi ?  (Okunma sayısı 978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba, daha önceki sorumda epey bahsetmiştim kaza ile ilgili. Son olarak değer kaybına baş vurdum ve 1000 tl ödeme yapılacağı ile ilgili mesaj geldi. Aracımın 7000 tl masrafı çıktı onun ödemesini aldım. Sigortadan hasar eksper raporu istedim. Bana parça listesi attılar. Çoğu parça orijinal ama bazı parçalar eşdeğer. Bu 7000 tl içerisinde robot var, işçilik 1000 civarı, kaporta boya 1000 civarı. Ek olarak farın birisi ve tamponum değişti orijinali ile. Onlarda ayrı ayrı 750'şer tl tutmuş. Kalan tutarlar hep parçalarla ilgili. Dolayısı ile böyle bir tutarın çıkması normal mi yoksa eksik hesaplama olabilir mi ? Ayrıca değer kaybı ile ilgili de eksper raporu istediğimde orda görebilir miyiz nelere ödeme yapıldığını ? Bir de araç mahrumiyet davası var imiş. Araçtan mahrum kaldığımız süre boyunca kazaya sebebiyet veren kişiye dava açabiliyormuşuz. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler ? Ben pek taraftarı değilim ama gene de sizlerin fikrini öğrenmek isterim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Değer kaybı tutarımın bu tutarda çıkması normal mi ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2021, 16:52:17 »
Arkadaşlar merhaba, daha önceki sorumda epey bahsetmiştim kaza ile ilgili. Son olarak değer kaybına baş vurdum ve 1000 tl ödeme yapılacağı ile ilgili mesaj geldi. Aracımın 7000 tl masrafı çıktı onun ödemesini aldım. Sigortadan hasar eksper raporu istedim. Bana parça listesi attılar. Çoğu parça orijinal ama bazı parçalar eşdeğer. Bu 7000 tl içerisinde robot var, işçilik 1000 civarı, kaporta boya 1000 civarı. Ek olarak farın birisi ve tamponum değişti orijinali ile. Onlarda ayrı ayrı 750'şer tl tutmuş. Kalan tutarlar hep parçalarla ilgili. Dolayısı ile böyle bir tutarın çıkması normal mi yoksa eksik hesaplama olabilir mi ? Ayrıca değer kaybı ile ilgili de eksper raporu istediğimde orda görebilir miyiz nelere ödeme yapıldığını ? Bir de araç mahrumiyet davası var imiş. Araçtan mahrum kaldığımız süre boyunca kazaya sebebiyet veren kişiye dava açabiliyormuşuz. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler ? Ben pek taraftarı değilim ama gene de sizlerin fikrini öğrenmek isterim.
Değer kaybı aracınızın km'sine model yılına,kasko bedeline göre değişiklik gösterir,hak mahrumiyeti davası açılabilir ama size kasko tarafından ikame araç verilmişse böyle bir hakkınız olmayabilir,zaten siz ikame araç kullanarak araçsız kalmamışsınız der mahkeme.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2021, 17:21:24 »
yok trafik sigortası ile onarım gerçekleşti. 1.5 ay civarı aracım ustada kaldı 17gun tam kapanm vardı. kalan gunlerde epey zorluk çektim. dediğim gibi pek taraftarı değilim ama kararsızım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2021, 13:27:31 »
yok trafik sigortası ile onarım gerçekleşti. 1.5 ay civarı aracım ustada kaldı 17gun tam kapanm vardı. kalan gunlerde epey zorluk çektim. dediğim gibi pek taraftarı değilim ama kararsızım.
Alacağınız meblağ piyasa ortalamasında günlük araç kirası * kaç gün araçsız kaldığınız gibi bir hesaplama yapılır ama pek bişey çıkacağını zannetmem karşı tarafın mali durumunuda göz önünde bulundurmak lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2021, 23:17:02 »
Alacağınız meblağ piyasa ortalamasında günlük araç kirası * kaç gün araçsız kaldığınız gibi bir hesaplama yapılır ama pek bişey çıkacağını zannetmem karşı tarafın mali durumunuda göz önünde bulundurmak lazım.

ben aslında su deger kaybı tutarına takıldım az cıkmıs gibi geldi bana ama tabi bilemiyorum.