Gönderen Konu: Gaza basınca, düşük devirlerde daha belirgin gelen uğultu sesi (ÇÖZÜLDÜ)  (Okunma sayısı 5177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
Araç sıcakken ve biraz zorlandığında ortaya çıkıyor. Soğukken, evden ustaya götürdüğüm her seferde sesi duymak mümkün olmadı. Virajlı, rampası ve inişi bol olan bir güzergahta kullandıktan sonra daha belirgin hale geldi. O güzergaha gitmeden önce sadece sol ön teker bilyasından gelen, yüksek hızlarda ortaya çıkan bir ses gibiydi. Şu anda, daha ziyade ilk kalkışta, düşük devirlerde çok daha belirgin. Videonun en başında ve döndükten sonra durup tekrar gaza bastığımda bariz şekilde uuu uuu uuu gibi gelen sesin sebebi ne olabilir acaba?

Aramalarda debriyaj veya şanzımandan kaynaklı olabileceği şekilde sonuçlar bulup endişelendim zira aracım daha 67000km'de. Alalı 1 ay oldu. Yetkili servis kayıtlarında şanzıman yağının henüz değişmediği, ama 80000'de değişeceği söylendi.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Gaza basınca, düşük devirlerde daha belirgin gelen uğultu sesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2021, 01:00:46 »
Sorun çözüldü.

Gelen ses LPG Regülatörünün diyaframından geliyormuş. Diyafram çıkarıldığında yırtılıp aşındığını gördüm. LPG regülatörlerinde 40bin km civarında bakımı yapılması gereken bir parçaymış.

Tamir kiti hepsiburada, n11 gibi sitelerde 230-250tl civarına satılıyor. Youtube'da bir abimiz c180'inin regülatör diyaframını kendisi değiştiriyor. Videosu aydınlatıcı. Ben Eskişehir sanayide 600tl ye yaptırdım. Bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaza basınca, düşük devirlerde daha belirgin gelen uğultu sesi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2021, 11:49:17 »
Sorun çözüldü.

Gelen ses LPG Regülatörünün diyaframından geliyormuş. Diyafram çıkarıldığında yırtılıp aşındığını gördüm. LPG regülatörlerinde 40bin km civarında bakımı yapılması gereken bir parçaymış.

Tamir kiti hepsiburada, n11 gibi sitelerde 230-250tl civarına satılıyor. Youtube'da bir abimiz c180'inin regülatör diyaframını kendisi değiştiriyor. Videosu aydınlatıcı. Ben Eskişehir sanayide 600tl ye yaptırdım. Bilginize
LPG regülatör diyaframı nasıl oluyor da ses yapıyor anlayamadım ve tamiri için 600 TL çok pahalı olmuş,yenisi ne kadarki tamirinde 600 TL almışlar, regülatör hasar aldığı zaman en fazla yanma odasına gaz kaçırır onuda çok rahat anlarsınızki araç sabahları çok zor çalışır,ikinci olarak diyafram hasarında soğutma suyunun içerisine gaz basar ve hava yapmasına sebeb olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.