Arkadaşlar 2005 model avensis aracım var.
Sadece Sola dönüşlerde direksiyondan hafif tek bir tık sesi geliyor.Ses sanki ne diyeyim çamaşır makinasındaki otomatik düğmenin atması gibi.

. Bunun nedeni ne olabilir? Tehlikeye yol açar mı? Çözüm önerileri ve fiyatını yazarsanız çok sevinirim.Herkese başarılar diliyorum...
Bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan yok mu acaba?
Bu sorunuma duyduğunuz yoğun ilgiden

ve çözümleyici

yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Selam.
Elbetkide sorununuza cevap aramanız kadar doğal birşey olamaz ama benzer sorunu ve benzer modelle daha önce yaşamış bir arkadaşımız yoksa illaki paylaşımlara da bu yansır.
Ben kendimce olabilme ihtimali olan şeyleri sıralayım ama öncelikle sesin tam nereden geldiğini keşfetmek gerekir. Buna göre Rot bağlantılarından olabileceği gibi amortisör takozu (kuledeki taşıyıcı), direksiyondaki bir mafsal ya da tıkırtı burcu (siizn araçta var mı bilmiyorum) bu sese sebap olabilir. Eminim konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaş vardır ama söylediğim gibi öncelikle sesin tam geldiği noktayı tespit etmeniz lazım bene.
Selam.
Elbetkide sorununuza cevap aramanız kadar doğal birşey olamaz ama benzer sorunu ve benzer modelle daha önce yaşamış bir arkadaşımız yoksa illaki paylaşımlara da bu yansır.
Ben kendimce olabilme ihtimali olan şeyleri sıralayım ama öncelikle sesin tam nereden geldiğini keşfetmek gerekir. Buna göre Rot bağlantılarından olabileceği gibi amortisör takozu (kuledeki taşıyıcı), direksiyondaki bir mafsal ya da tıkırtı burcu (siizn araçta var mı bilmiyorum) bu sese sebap olabilir. Eminim konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaş vardır ama söylediğim gibi öncelikle sesin tam geldiği noktayı tespit etmeniz lazım bene.
Direksiyonu her iki yöne de çevirdiğim zaman da tek tık sesi geliyor. Ses direksiyon milinden geliyor.Alttan gelmiyor. Teşekkürler
tık sesinden sonra direksiyonda anlık bir rahatlama/boşluk oluyorsa büyük ihtimalle mafsal diye düşünüyorum.
tık sesi direksiyonu tam sağ veya tam sol yapılırken sonlarda mı geliyor? benim 2005 araçdada bu şekilde bi sorun vardı,bende ilk başda direksiyondan dedim ama yanılmıştım,araçın altında ismini bilmiyorum ama tekerler sağa sola hareket verdiren bir metal var 60-70 cm lik,bundaki gevşemeden kaynaklandığını farkettik, bu şekilde bakmanızı öneririm...
tık sesinden sonra direksiyonda anlık bir rahatlama/boşluk oluyorsa büyük ihtimalle mafsal diye düşünüyorum.
anlık bir rahatlama yok. hafif sağa ve sola dönüşlerde bu ses geliyor