0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Manuel şanzıman da tapa altta olduğu için açınca komple yağı boşalır ama öncesinde doldurma tapasını açın daha sonra alt tapayı kapatıp üstten doldurma yapın doldurma tapasından yağ gelince bırakırsınız.Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 29, 2021, 17:48:40[/time]Dolum sonsası yapanın etrafını ve yağ sızan yerleri güzelce temizleyin üzerine toz toplamasın.
Anıl'ın dediği gibi tapadan boşaltılınca içeride 200-300ml kadar kalabilir. İki değişim yapabilirsiniz arada kısa mesafe kullanım ile, başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.
tam boşalmaz , eski yağın tam boşalması iyi değil. Değişim yaptıktan kısa süre sonra tekrar değişirsiniz.
Teşekkürler cevaplar içinMesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2021, 10:50:24Az önce geldim değişimden tapadan boşalttık 2 litre yağın hepsi boşaldı.Bizim araçları kullananlar bilir geri vites biraz sert geçer hatta bazen debriyaja bas çek yapmak gerekir şanzıman yağını Motul 75w90 Gear 300LS ile değiştirdikten sonra geri vites tekte diğer vitesler ise adeta kaymak gibi geçiyor ileride değişim yapacak arkadaşlara kesinlikle 300 LS yi öneriyorum
Teşekkürler yaklaşık 40.000 km olmuştu değişeli ama hangi marka yağ kullanıldığını bilmediğim için değiştirdim bu kadar fark beklemiyordum
Araç 2004 model 207.000 km de
Merhabalar. Bende aynı aracın şanzıman yağını değiştirdim 1 ay kadar önce. Yalnız 1.9 litre demişsiniz ama ben Ufuk Beylerle yaptığım görüşme sonucunda 3 litre ürün almamı önerdiler, bende kendilerinden aldım 3 litre Orjinal Toyota 75w90. Biz değişimi sanayide gerçekleştirdik ve işlemleri izledik. Yalnız bizim araç 2 litreden fazla yağ aldı. 3.şişenin yarısı kaldı benim elimde. Bu konuya açıklık getirebilecek varmı kafam karıştı biraz Araçlar aynı şanzımanda aynı ama konulan yağ litresi farklı.
Yağı seviye tapasından mı bastınız yoksa kaputu açıp şanzımanın üstünde radyatöre doğru üstten yağı doldurmak için olan bir tapa daha var oradan mı ben her zaman üstten doldurtuyorum belki fark bu yüzdendir aracın kitapçıındaki bilgiyi de ekliyorum 1.9 L yağ aldığı yazıyor