0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi akşamlar arkadaşlaryabancı forumlarda gezinirken 1ww kodlu motorlar için 2021 mayıs ayı civarında yurt dışında geri çağırma başlatıldığını gördüm. kendim de toyota tech, toyota avrupa genel sitesi hatta toyota almanya sitelerine girip geri çağırma kontrol ettiğimde aracım için böyle bir durum olduğunu gördüm. Hatta tech de daha detaylı aradığınızda servislere bunun ile ilgili bülten yayınlandığını da görebilirsiniz. Toyota Türkiyeyi bu konu hakkında aradığımda müşteri temsilcisinden ülkemiz için bu yoktur cevabını aldım. Genel avrupa ve Tech sitelerinde böyle bir durum olduğunu belirttim fakat nafile. bu konu hakkınde ne yapabilirim acaba
2018 yılında emisyon ile ilgili davaların olduğu süreçte geri çağırma ile egr komple değişmiş ecu ya bi şeyler yapmışlardı. hatta o dönem araç 7-8lt yakarken sonrasında ve şu an 5-6 yakmaya başladı. Çat pat ingilizce ile genel merkeze yazmayı deneyeyim inşallah sonuç alırız.Daha önce 2009 corollamda da cam otomatiği 1-2 şey daha geri çağırma ile değişmişti o zaman avrupa vs ile daha eş güdümlüydü. bu motor yalnızca avensis ve versoda kullanıldığı (motor parçalarını geçtim araç ile ilk gelen hava-yağ-yakıt filtresi vs de bmw amblemi vardı) için sayı olarak az olması hasabiyle biraz daha yavaş işletiyorlar diye düşünüyorum..
Ben de aşağıdaki siteden kendi aracımı kontrol ettiğimde aynı çağrının olduğunu gördüm. Ankara Alj yetkili servisiyle de telefonda görüştüm. Aracımda mevcut bir geri çağrı olmadığını söyledi. Durumu izah ettim ama sonuç yok...Sizlerde bir gelişme, haber alan oldu mu acaba?https://www.toyota-europe.com/forms-v2/forms?type=recall
Kontrol ettiğiniz site Avrupa daki araçlar için TR de böyle bir çağırma yok,servis bülteni gelmemiş.
Evet, zaten sorun bu. Şasi no girince Toyota Avrupa sitesi geri çağırma var, egr değişecek diyor, Toyota Türkiye yok diyor.Neden?
Merhabalar, benim 2017 model aracım İçin EGR soğutucu değişimi şeklinde kayıt çıkmış, EGR değişimi değil galiba? Avrupa sayfası sorgulamasında da aynı kayıt çıkıyor.
Merhaba, Evet, Avrupa sayfasında da aynı egr soğutucu değişimi görünüyordu. Benim araçta da çıkmış, bayii aradım, yapılacak.Yazdıklarımız ne kadar etkili oldu bilemiyorum ama geç de olsa Türkiye'de de Toyota nin araçlarının arkasında durduğunu görmek sevindirici.