Gönderen Konu: Verso Geri Çağırma  (Okunma sayısı 2316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Verso Geri Çağırma
« : Haziran 28, 2021, 23:12:04 »
iyi akşamlar arkadaşlar
yabancı forumlarda gezinirken 1ww kodlu motorlar için 2021 mayıs ayı civarında yurt dışında geri çağırma başlatıldığını gördüm. kendim de toyota tech, toyota avrupa genel sitesi hatta toyota almanya sitelerine girip geri çağırma kontrol ettiğimde aracım için böyle bir durum olduğunu gördüm. Hatta tech de daha detaylı aradığınızda servislere bunun ile ilgili bülten yayınlandığını da görebilirsiniz. Toyota Türkiyeyi bu konu hakkında aradığımda müşteri temsilcisinden ülkemiz için bu yoktur cevabını aldım. Genel avrupa ve Tech sitelerinde böyle bir durum olduğunu belirttim fakat nafile. bu konu hakkınde ne yapabilirim acaba
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Toyota Club Türkiye

Verso Geri Çağırma
« : Haziran 28, 2021, 23:12:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso Geri Çağırma
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2021, 00:55:50 »
iyi akşamlar arkadaşlar
yabancı forumlarda gezinirken 1ww kodlu motorlar için 2021 mayıs ayı civarında yurt dışında geri çağırma başlatıldığını gördüm. kendim de toyota tech, toyota avrupa genel sitesi hatta toyota almanya sitelerine girip geri çağırma kontrol ettiğimde aracım için böyle bir durum olduğunu gördüm. Hatta tech de daha detaylı aradığınızda servislere bunun ile ilgili bülten yayınlandığını da görebilirsiniz. Toyota Türkiyeyi bu konu hakkında aradığımda müşteri temsilcisinden ülkemiz için bu yoktur cevabını aldım. Genel avrupa ve Tech sitelerinde böyle bir durum olduğunu belirttim fakat nafile. bu konu hakkınde ne yapabilirim acaba
Toyota Türkiye temsilciliğinden sonuç alamadıysanız yeteri kadar ingilizceniz varsa Toyota japonya temsilciliğine yani genel merkeze yazın,ama Avrupa'da böyle bir durum varsa yakın zamanda ülkemizede uygularlar bu gibi durumlar bizde biraz daha geç seyrediyor,daha öncede diğer modeller için geri çağırmalar olmuştu hatta bizdeki 2002 model E120 için dahi çağırma oldu serviste hava yastığı fişekleri değiştirildi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2021, 01:27:05 »
2018 yılında emisyon ile ilgili davaların olduğu süreçte geri çağırma ile egr komple değişmiş ecu ya bi şeyler yapmışlardı. hatta o dönem araç 7-8lt yakarken sonrasında ve şu an 5-6 yakmaya başladı. Çat pat ingilizce ile genel merkeze yazmayı deneyeyim inşallah sonuç alırız.
Daha önce 2009 corollamda da cam otomatiği 1-2 şey daha geri çağırma ile değişmişti o zaman avrupa vs ile daha eş güdümlüydü.  bu motor yalnızca avensis ve versoda kullanıldığı (motor parçalarını geçtim araç ile ilk gelen hava-yağ-yakıt filtresi vs de bmw amblemi vardı) için sayı olarak az olması hasabiyle biraz daha yavaş işletiyorlar diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2021, 02:09:01 »
2018 yılında emisyon ile ilgili davaların olduğu süreçte geri çağırma ile egr komple değişmiş ecu ya bi şeyler yapmışlardı. hatta o dönem araç 7-8lt yakarken sonrasında ve şu an 5-6 yakmaya başladı. Çat pat ingilizce ile genel merkeze yazmayı deneyeyim inşallah sonuç alırız.
Daha önce 2009 corollamda da cam otomatiği 1-2 şey daha geri çağırma ile değişmişti o zaman avrupa vs ile daha eş güdümlüydü.  bu motor yalnızca avensis ve versoda kullanıldığı (motor parçalarını geçtim araç ile ilk gelen hava-yağ-yakıt filtresi vs de bmw amblemi vardı) için sayı olarak az olması hasabiyle biraz daha yavaş işletiyorlar diye düşünüyorum..
Evet aracın üretiminin ülkemiz pazarında durması da ayrı bir etken olabilir,Türkçe İngilizce çeviri yapan uygulamaları veya direk Google üzeeinden çeviri yapmayı kullanabilirsiniz,yazmak isteğiniz metni önce Türkçe yazıp daha sonra kopyala yapıştır yaparak uygulamadan dönüştürebilirsiniz,yalnız bazen çevirilerle ifade bozuklukları olabiliyor o yüzden seviye olarak ingilizcesi iyi olan birinden canlı destek almak daha mantıklı olur,
Daha önce cam otomatiği değişimleri dünya genelinde genlinde bazı serilerde yangına sebebiyet verdiği için yapılmıştı,çok elzem bir konu olmadıkça fazla üzerinde durulmuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2021, 19:20:58 »
aynen öyle üretim sonlanması da bir etken tabi ki. mailde aracın trim ve rüzgar sesi ile alakalı durumları da belirteceğim. bunlardaki spesifik otomobil terimleri haricini yazabilirim. hayrlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2021, 15:12:39 »
merhabalar, geri çağırmayla ilgili bir gelişme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2021, 16:00:25 »
malesef yok. bu hafta veya haftaya servise gideceğim orada Toyotaya iletmesi için ilgiliye bildireceğim. sürecin kendiliğinden yürüyeceğine dair inancım yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2021, 16:42:02 »
Ben de aşağıdaki siteden kendi aracımı kontrol ettiğimde aynı çağrının olduğunu gördüm. Ankara Alj yetkili servisiyle de telefonda görüştüm. Aracımda mevcut bir geri çağrı olmadığını söyledi. Durumu izah ettim ama sonuç yok...

Sizlerde bir gelişme, haber alan oldu mu acaba?

https://www.toyota-europe.com/forms-v2/forms?type=recall

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2021, 21:31:35 »
Ben de aşağıdaki siteden kendi aracımı kontrol ettiğimde aynı çağrının olduğunu gördüm. Ankara Alj yetkili servisiyle de telefonda görüştüm. Aracımda mevcut bir geri çağrı olmadığını söyledi. Durumu izah ettim ama sonuç yok...

ben de efe ile görüşmüştüm fakat benim aldığım cevapta aynıydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2021, 21:56:41 »

Kontrol ettiğiniz site Avrupa daki araçlar için TR de böyle bir çağırma yok,servis bülteni gelmemiş.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2021, 06:03:09 »
Kontrol ettiğiniz site Avrupa daki araçlar için TR de böyle bir çağırma yok,servis bülteni gelmemiş.

Evet, zaten sorun bu. Şasi no girince Toyota Avrupa sitesi geri çağırma var, egr değişecek diyor, Toyota Türkiye yok diyor.
Neden?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2021, 10:05:59 »
Evet, zaten sorun bu. Şasi no girince Toyota Avrupa sitesi geri çağırma var, egr değişecek diyor, Toyota Türkiye yok diyor.
Neden?
Dediğim gibi Avrupa için var TR servislerinde bu yönde bir servis bülteni yok, Toyota genel merkez ile alakalı bir durum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2021, 10:21:22 »
Nedenini merak ediyorum.

Herhalde Avrupa daki versoların egr değişsin diye çağıran Toyota Türkiye deki yüksek kaliteli yollar vs dolayı gerek görmemiş.
:)
Sonuçta ülkemizde tüketici haklarına ne kadar çok önem verildiğini dünya biliyor. Misal bi tane Verso nun egr bozulsa Toyota milyarlarca tazminat öder...
;P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2021, 18:55:11 »
Geçen hafta Toyota Avrupa, abd, ve Türkiye nin bulabildiğim kanallarına bu sorunu mesaj atmıştım.
Hepsi bizimle ilgili değil diye cevap verdiler. Hadi ABD ve Avrupa Toyota haklı bir yerde ama Türkiye genel merkez den aradılar şimdi.
Avrupa'da abd deki Verso larda egr değişimi çağrısı var, benim aracın şasi no girince de var görünüyor ama siz neden çağırmıyorsunuz dedim.
Belki önceden bu işlem yapıldığı için dedi. Tüm işlemler yetkili servisinizde, kayıtlarınıza bakın, egr değişimi yapılmamış dedim. Kişisel bilgilere ulaşamadıklari için araç geçmişine bakamıyormuş.... Kişisel bilgiyle Ne alakası var, izin veriyorum bakın diyorum, cevap yok.
masrafa girmemek için mi çağırmıyorsunuz diye soruyorum.
aracınızda bir teknik çağrı yok diyor. Artık sinir oldum, sanki bilgisayarla görüsuyorum gibi aracınızda bir teknik çağrı yok deyip durdu, kapattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2021, 22:25:53 »
Merhabalar, benim 2017 model aracım İçin EGR soğutucu değişimi şeklinde kayıt çıkmış, EGR değişimi değil galiba? Avrupa sayfası sorgulamasında da aynı kayıt çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2021, 11:28:15 »
Merhaba,
Evet, Avrupa sayfasında da aynı egr soğutucu değişimi görünüyordu. Benim araçta da çıkmış, bayii aradım, yapılacak.

Yazdıklarımız ne kadar etkili oldu bilemiyorum ama geç de olsa Türkiye'de de Toyota nin araçlarının arkasında durduğunu görmek sevindirici.

Merhabalar, benim 2017 model aracım İçin EGR soğutucu değişimi şeklinde kayıt çıkmış, EGR değişimi değil galiba? Avrupa sayfası sorgulamasında da aynı kayıt çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2021, 17:20:10 »
Servisi aradım bende, kontrol edilip değişim gerekiyorsa değiştiririz dediler 6.000 TL lik bir parçaymış, sizin direkt değiştirecekler mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2021, 17:35:54 »
Merhaba,
Evet, Avrupa sayfasında da aynı egr soğutucu değişimi görünüyordu. Benim araçta da çıkmış, bayii aradım, yapılacak.

Yazdıklarımız ne kadar etkili oldu bilemiyorum ama geç de olsa Türkiye'de de Toyota nin araçlarının arkasında durduğunu görmek sevindirici.
Daha öncede yazmıştım,herşey servis bülteni ile alakalı Toyota her zaman (hayati önem arz eden veya üretim kaynaklı bir sorun varsa) aracının arkasında durur,Avrupa'daki servis bültenleri bize ulaşması biraz geç olabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2021, 19:34:41 »
Dün Toyota dan aradılar. Servis müdürü görüşmek istiyormuş. Özetle, uygulamanın ilk kez yapıldığı için netleştirmek zaman almış. Sonuçta aracının egr soğutucu değişcekmiş. 1 gün sürermiş.  Toyota ayrıca manifoldun da kontrol edilip gerekli yerlerin değişmesini söylemiş. Hepsi ücretsiz. Buraya kadar Toyota yı aracının arkasında durduğu için gönülden takdir ettim. ancak manifold kısmında önceden ne değişecek bilinmediği için büyük bir sorun çıkıyor. Yani sorunlu parça tedarik edilene kadar araç serviste yatabilir dedi. Bu pandemi, çip krizi derken süre de çok uzayabilir deyince şaşırdım kaldım.
Her şey yolunda giderse 1-2 gün sürecek. O zamanda araçsız kalmayı ayarlarım ama servis müdürü öyle konuştu ki, kötü ihtimalde 2-3 ay araç serviste kalsa "ben uyarmıştım" der. Nasıl araçsız kalırız, bu işi yaptırırız?!
Siz ne dersiniz arkadaşlar? Servisle başka görüşen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ekim 07, 2021, 21:43:10 »
Ben dün gidebilildim servise, randevumda EGR soğutucu ve emme manifoldu kontrolü yazıyordu. Parça sökmeden bilgisayar bağlantısı yaparak, Değerlerin değişim gerektirmediğini ecu güncellemesi gerekiyor dediler. Ecu yazılımı merkezden USB bellekle gelecekmiş, geldiğinde güncellenmesi için tekrar gideceğim.