Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2009, 19:50:06 »
Meğerse Şaban Abi'nin araba 3.0 V6ymış haberi yokmuş mesela? :))))))))))))))))))))))) Çok yakıyor deyip duruyormuş:)))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2009, 19:50:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 22, 2009, 20:43:59 »
ahmet bey bujiler filitreler yeni değiştirildi ama buji kabloları ve katalıtık dediğiniz kısma servis baktımı bilmiyorum.hararet göstergesi tam ortada sabit kalıyor ve fanı zamanında açıyor.hava sensörünü ben servise bizzat talep ederek baktırdım sorum yok dediler.bilgisayara bağladılar hiçbir arıza yok dediler.gerçi bu servislerin arıza yok cümlesi kalıtsal olmuş artık.(arıza yok cümlesinden ağzım çok yandı).birde 1 . viteste kalkışta anlık yakıt tüketimi 98 lt falan görünüyor.

Saban Bey, eger arabaniz gerektigi zamandan once sogutmaya baslarsa motoru, calisma sicakligina ulasmaz motor ve zengin karisimla yanar.Oksijen/lambda sensoru yakit karisimini duzenledigi icin onemli. Katalitik konverter tikaliysa o da yuksek yakit tuketimine yol acar, ve araba boguluyor gibi gider, zor hizlanir. Boyle bir sorun var mi acaba?
Enjektorlerin tam calisip calismadigi kontrol edilmeli. Yanlis(gecikmeli) atesleme olabilir diyecegim ama serviste baglanan tarayici bilgisayar hata kodu vermedi demissiniz...
Yakit basinc regulatoru var, calismasi gerektigi gibi calisip calismadigina bakilabilir.

Ne tur bujiler takildi arabaniza, hatirliyor musunuz Saban Bey?Bujiler yeni olsa da tirnak araligi gereginden fazla ise bu da yakit tuketimini arttirir.Kisa mesafeli surusler sirasinda bujiler kendilerini temizleyemez ve yag ile kaplanir.O yuzden duzenli araliklarla yuksek hizlarda arabanin kullanilmasi istenir.Bujilerin sicaklik araligi ortalama bir surucunun karisik kisa mesafe ve uzun yol surusune gore onerilir.Hep kisa mesafede yolculuk edildiginde fouling denilen bujilerin kendini temizleyememesi durumu ortaya cikar.

Hava filtresi de degisti mi son bakimda acaba? Lastik basinci fabrika degerlerinde olmali, rot balans gerekiyorsa yaptirilmali. Bir de frenler kontrol edilmeli. Eger diskleri tam birakmiyorsa frenden ayaginizi cektiginizde bu hem yakit tuketiminizi arttirir, hem de frenlerin omrunu kisaltir.

Aklima gelenler simdilik bunlar, insallah sorununuza az masrafli ya da masrafsiz bir cozum kisa zamanda bulunur. :)

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #42 : Nisan 22, 2009, 22:18:34 »
umut bey tabiki benımde sizinki gibi bir kasa dolusu talibanım olsaydı bende gülerdim kıs kıs ama malesef benim kaputun altında fil var sömürüyo valla gülemiyorum canım yanıyor cebim alev alıyor. :)
ahmet bey öncelikle zaman ayırıp verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.soğutma fanı zamanında çalışıyor bundan eminim katalitik konverter i serviste kontrol ettiklerini sanmıyorum.ama araba dediğiniz gibi hızlanmakta zorlanıyor geç hızlanıyor devir saati ise sürekli aşağı yukarı geziyor.bazen 300rpb bazende 900rpb arası sürekli oynuyor (servise sordum normaldir arıza yok dediler yanı herzamanki cümleleri) bujileri 15 gün önce serviste değiştirildi hava filitresi polen filitresi yağ yağ filitresi hepsi değiştirildi.lastikler sıfır 2 aylık nokian h serisi ve hava yerine nitrojen dolum yapıldı lastiklere hava değerleride normal düzeyde.frenleride serviste kontrol edildi herhangi bir sürtmede yok balatalarda.rot balansıda 15 gün önce servisten çıkışta yenıden yaptırmıştım ondada sorun yok.
daha öncede duymuştum performans bujileri diye bişeyler onlardan alsam faydası olurmu acaba?

servis bu işi çözemeyecek galiba istanbulda bu sorunu çözecek bir usta varmı acaba bildiğiniz arkadaşlar ?
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 22, 2009, 22:52:01 »
Debriyajla ilgili bir sorun olabilirmi, balatası eskimiş ve hızlandıkça kaçırıyor olabilirmi?
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #44 : Nisan 22, 2009, 22:55:00 »
baskı balataya baktırdım sorun yokmuş.artı kaçırma gibi değil sanki motorda güç yokmuş hissi var.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 23, 2009, 01:05:32 »
Enjektor temizleyici denediniz mi hic Saban Bey? Sizin arabaniz yeni gerci ama bizimkilerde gaz kelebegi var orasi temizlenince duzeltiyor cogunlukla.
Bir de yakit filtresine baktirin bence...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #46 : Nisan 23, 2009, 01:16:33 »
bugün 4. viteste 2000 devirde 60km hız ile giderken yol bilgisayarına baktım , 4.2 yazıyordu... araba boşta iken kırmızı ışığa yaklaşırken 3.9 -4.5 gibi değerler yazıyordu... fikir vermesi açısından belirteyim dedim... inşallah sorununuz çözülür...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #47 : Nisan 23, 2009, 10:12:54 »
ahmet bey enjeksiyon temizleyici yakıt katkısı kullandım evet.hemde en kaliteli olanından.filitreleri sormuşsunuz evet onlar değiştirildi.
mustafa bey benım araba 4. viteste 2000 devirde 18lt gösteriyor anlık tüketimi.5.vites 2700 rpb 100km hızda ancak 11lt ye düşüyor.fikirleriniz için teşekkür ederim
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 23, 2009, 10:26:24 »
şimdi şaban bey benim arabada da 4. vites 2000devirde 20 küsür gösterdiği oluyor, o hızlanma değeri, sabit hızda giderken düşüyor, üstelik gaza nasıl bastığınız bile farkediyor, ben 5. vites sabit 90 km ile giderken 4.0 da gördüm, 9.7 de gördüm, mesela gaza basıp basıp bırakınca daha yüksek bir tüketim oluyor, gazın hemen ucuna çok çok çok çok az dokununca yine 90 km ile gidiyor 4.5-4.8 gibi değerler oluyor, rampalarda daha yüksek oluyor tabi o ayrı ben düz yoldan bahsediyorum..size carbon clean öneriyorum ondan sonra bu ultrasonic performans bujilerinden öneriyorum, lastik basınçlarını bir daha kontrol edin, mesela 29 değil de 31 yapın bunları da deneyin bir, denemek size en çok 140ytl kaybettirir..(carbon clean=80ytl) (performans buji=60)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #49 : Nisan 23, 2009, 10:40:02 »
türkay bey değerli bilgileriniz için sağolun.yalnız ben o değerleri sabit hızdaki aldığım değerler olarak yazdım.yanı stabil bir hız ve devirde motorun rahat çalışma durumunda alınan değerler.keşke bende 9.7 görsem sesim çıkmıycak ben sizin 9.7 gördüğünüz yerde ortalama 14 yada 15 görüyorum.
carbon clean için bosh servise gittim ama yapmadılar aracınız daha 38.000 km de gerek yok dediler yazık olur faydadan çok zarar verir dediler.kurum olan araçlarda fayda verir dediler.
lastik hava değeri herzaman 32 de tutuyorum.çünki kullandığım lastiğin hava normal değeri 32 dediler.
servis ile görüştüm az önce beyfendi getirin bilgisayara bağlayalım dediler bende kardeşim ben p4 bilgisayara binmiyorum arabaya biniyorum bunun motoru var başka parçaları var zahmet olmazsa onlarada bakın dedim.cuma günü getirin 1 gün kalsın bakalım dediler.haydi hayırlısı götüreceğim bakalım ne çıkacak.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Nisan 23, 2009, 10:52:23 »
aracınız 38.000de ve böyle yakıyor :blink: 2006dan beri sizde mi? ilk sahibimisiniz? ikinci el mi aldınız, geçmişini biliyor musunuz? yani birşeyler olmuş ve "uydurulmuş" olabilir mi acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #51 : Nisan 23, 2009, 11:10:12 »
ben ikinci sahibiyim.bu aracı toyota yetkili servisinden servis sorumlusunun şahsi arabasıydı ondan aldım.arabanın tüm geçmişini biliyorum kayıtları bende mevcut.araç daha önce sanırım yağ eksiltme sorunu için motor neredeyse komple değiştirilmiş hatta yeni motor numarası verilmiş araca.motordaki aklınıca gelecek tüm parçalar garantili olarak değiştirilmiş (piston krank siboplar üst kapak vs) onuda değiştirmesinin nedeni gerçi bana söylenen bu bu raçlardaki kronik bir hata vardı bende servis sorumlusu olduğum için içim rahat olsun diye komple değiştirttim oldu.acab bu değişim sırasında yanlış bir işlemmi yapıldıda bu sorun ortaya çıktı diye düşünmeden edemiyor insan...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Nisan 23, 2009, 11:33:10 »
sorun muhakkak orda hatta satma nedeni de bu olsa gerek.. yani o kmdeki araç satılır mı? o kadar parçanın değiştirilmesi vs muhakkak bir hata olsa gerek hiç normal değil o yaktığı rakam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 23, 2009, 12:15:40 »
Rölanti valfinde bir problem olabilirmi acaba? Şaban bey aracınızın hararet göstergesi oynamaya başladığı zaman 1100 Devirden yaklaşık 800 devire düşmesi gerekir rölanti valfi eskimiş veya yıpranmışsa rölantiniz düşmez ve hava-benzin karışımında zengin karışım püskürtür. Aklıma bu ihtimalden başka birşey gelmiyor. Acaba böyle bir sorununuz olabilirmi? Ha birde bujinizi kontrol ettinizmi hepsinin aynı marka ve tek tırnaklı olması gerekir. Buda bir püf noktası.. Birde aracınız kaç km'de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #54 : Nisan 23, 2009, 16:36:13 »
Rölanti valfinde bir problem olabilirmi acaba? Şaban bey aracınızın hararet göstergesi oynamaya başladığı zaman 1100 Devirden yaklaşık 800 devire düşmesi gerekir rölanti valfi eskimiş veya yıpranmışsa rölantiniz düşmez ve hava-benzin karışımında zengin karışım püskürtür. Aklıma bu ihtimalden başka birşey gelmiyor. Acaba böyle bir sorununuz olabilirmi? Ha birde bujinizi kontrol ettinizmi hepsinin aynı marka ve tek tırnaklı olması gerekir. Buda bir püf noktası.. Birde aracınız kaç km'de?
ümit bey sorularınızın cevapları yukarıda yazılı.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 23, 2009, 18:01:17 »
   Şaban abi bir ara motorunu detaylı bir teste sokabilirmisin acaba.Bak baklım değerler ne çıkacak.Özellikle beygir ve tork ölçümünü yaptır.Test raporu ne çıkacak..
   Bunlar Audi'ye yaptırdıgım testler.Sonuçlar İstanbul'da yapılsaydı nem,deniz seviyesi gibi durumlar etilemiş olacaktı.Ayrıca kış lastiği takılı test verileri...Sizde bundan yaptırabilirsiniz.Size değerlerin tercümesinide yaparlar.
 Bu motor test grfiği...Sonuç olumlu

Buda yürüyen aksam ve mekanik test verileri.Her şey gayet normal çıktı...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Nisan 23, 2009, 18:03:45 »
özcan abi bu testi nerde yaptırdın benim 131i de götürsek ya, satarken yardımcı olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 23, 2009, 18:20:59 »
özcan abi bu testi nerde yaptırdın benim 131i de götürsek ya, satarken yardımcı olur..
   A-CTIY nin yan tarafında ki toptancılar sitesinde.Gelince götürür yaptırırız..Kopmle test (boya,motor,mekanik) 50 TL.Her birinin teki 30 TL..En azından aracının durumunu biliyorsun..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Nisan 23, 2009, 19:53:11 »
mutlaka götürelim abi, araç satılık elimde süper bir belge olur, bir de bosch car service tarafından yapılmış check up sonucum var güzel olur o test de, beraber araba pazarına da gideriz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #59 : Nisan 23, 2009, 20:09:36 »
özcan bey istanbulda bunu yapabilecek bir yer olsa yada ben bilsem hiç beklemeden giderdim.
toyota'sız adam