0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şaban abi kırılmazsan kullanımdaki hatanı buldum 5 dakika rölantide çalıştırıyormuşsun, abicim rölantide çalışırken araban benzin yakmıyor mu ? yakıyor üstelik o benzini yakarken araç km de yapmıyor..yani siz 400km yapıyorsunuz bir depoyla ama her gün 2 defa (her gün işe gidiyorsanız) 5 dakika rölantide benzin yakıyorsunuz..daha fazla km yapmak için o 5 dakikada da arabayı kullanacaksınız, km olarak çok çok çok çok avantajda olcaksınız..bırakın 3000 devirde vites değiştirirsem şöle yakar bilmemne mantığını, olay tamamen gaza basmayla alakalı, ben bunu yol bilgisayarındaki verilerle alışarak öğrendim, gaza basmayıp dokunarak hızlanabilirseniz aşırı az yakarsınız, bir de 80 ve 100 ile gitmek arasında da fark var, ondan sonra kırmızı ışığı görünce o hızla devam etmek veya boşa atmak yakıt tüketiminizi arttırır, kırmızı mı gördünüz gazdan çekin ayağınızı, deviri 1500-2500 aralığında tutacak şekilde bir vites seçin ki araç HİÇ YAKMASIN..
kullanımda bir hata yok sadece sabahları otomatik jigle devreden çıkana kadar ronaltide çalıştırıyorum buda 5 dakıka demektır.
benım 5 dakika ronaltiden kastım sadece otomatik jigle devreden çıkana kadarkı bir süre.
türkay bey ama ronaltide 5 dakika ile 100 km bazında 13 litre yinede çok ben ronaltide 5 dakika harcıyorum ama trafikte yada seyir esnasında saatler geçiriyorum.benım 5 dakika ronaltiden kastım sadece otomatik jigle devreden çıkana kadarkı bir süre.keşke bende hata olsa telafisi daha kolay olurdu kendimi değiştirirdim
eskiden babadan dededen amcalarımızdan motor soğukken hareket etmeyin motor ömrü azalır derlerdi.galiba devir değişti ha ne dersiniz
yol bilgisayarı anlık tüketim değerlerini gösteriyor.1 ve 2 . viteslerde 25 ile 40 lt olarak gösteriyor ama yüksek viteslerde 8.5 ile 13 arası anlık tüketim gösteriyor.yolda seyir halinde boşa bile atsam anlık tüketim 5 lt gösteriyor.