Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2009, 22:02:01 »
şaban abi kırılmazsan kullanımdaki hatanı buldum !!! 5 dakika rölantide çalıştırıyormuşsun, abicim rölantide çalışırken araban benzin yakmıyor mu ? yakıyor üstelik o benzini yakarken araç km de yapmıyor..yani siz 400km yapıyorsunuz bir depoyla ama her gün 2 defa (her gün işe gidiyorsanız) 5 dakika rölantide benzin yakıyorsunuz..daha fazla km yapmak için o 5 dakikada da arabayı kullanacaksınız, km olarak çok çok çok çok avantajda olcaksınız..bırakın 3000 devirde vites değiştirirsem şöle yakar bilmemne mantığını, olay tamamen gaza basmayla alakalı, ben bunu yol bilgisayarındaki verilerle alışarak öğrendim, gaza basmayıp dokunarak hızlanabilirseniz aşırı az yakarsınız, bir de 80 ve 100 ile gitmek arasında da fark var, ondan sonra kırmızı ışığı görünce o hızla devam etmek veya boşa atmak yakıt tüketiminizi arttırır, kırmızı mı gördünüz gazdan çekin ayağınızı, deviri 1500-2500 aralığında tutacak şekilde bir vites seçin ki araç HİÇ YAKMASIN..
Ha işte ben de onu dediydim...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2009, 22:02:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2009, 22:05:08 »
çok doğru söyledin umut abi, alkış sana :) (abi izmirde çok mutlu oluyorum herkese alkış :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2009, 22:12:40 »
yok şaban abi takılmam ben ole şeylere keyfine bak inşllah az yakar ne dim valla.benim arabayla çok iyi yakıyorum valla sen de ole olursun umarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2009, 22:16:44 »
kullanımda bir hata yok sadece sabahları otomatik jigle devreden çıkana kadar ronaltide çalıştırıyorum buda 5 dakıka demektır.

ne yaptınız siz, arabayı çalıştırdığınız gibi gaza basın yürüyün, sadece motor soğukken kesinlikle aracı yüksek devirli kullanmayın, neticede motor soğukken tüketim çok daha fazla olacaktır
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2009, 22:19:24 »
türkay bey ama ronaltide 5 dakika ile 100 km bazında 13 litre yinede çok ben ronaltide 5 dakika harcıyorum ama trafikte yada seyir esnasında saatler geçiriyorum.benım 5 dakika ronaltiden kastım sadece otomatik jigle devreden çıkana kadarkı bir süre.keşke bende hata olsa telafisi daha kolay olurdu kendimi değiştirirdim :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2009, 22:21:14 »
umut bey sende onca keleşli adam varken laf söylenmez vallahi.mazallah bir kamyon adamla geziyon sitede dediğin dediktir vede doğrudur :D :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2009, 22:22:31 »
benım 5 dakika ronaltiden kastım sadece otomatik jigle devreden çıkana kadarkı bir süre.

bunu beklemenzi gerek yok, aracın motoru soğuk olsa bile ısıtmayı hiç beklemeden kullanabilirsiniz...
motorun ısınmasını beklemek eskidendi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2009, 22:23:27 »
yol bilgisayarı nasıl bir tüketim değeri gösteriyor ?
sizin ölçümünüz hatalı olmasın.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #28 : Nisan 21, 2009, 22:23:41 »
eskiden babadan dededen amcalarımızdan motor soğukken hareket etmeyin motor ömrü azalır derlerdi.galiba devir değişti ha ne dersiniz :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 21, 2009, 22:26:07 »
türkay bey ama ronaltide 5 dakika ile 100 km bazında 13 litre yinede çok ben ronaltide 5 dakika harcıyorum ama trafikte yada seyir esnasında saatler geçiriyorum.benım 5 dakika ronaltiden kastım sadece otomatik jigle devreden çıkana kadarkı bir süre.keşke bende hata olsa telafisi daha kolay olurdu kendimi değiştirirdim :)
Ya Şaban abicim neden inanmıyorsun? :))))) Bak burada 3 tane adam, bir tane yetkili satıcıda çalışan adam aynı şeyi söylüyor, kullanım kitabı da öyle yazıyor....
Keleşli adamlardan birşey olmaz merak etme:)))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #30 : Nisan 21, 2009, 22:27:06 »
yol bilgisayarı anlık tüketim değerlerini gösteriyor.1 ve 2 . viteslerde 25 ile 40 lt olarak gösteriyor ama yüksek viteslerde 8.5 ile 13 arası anlık tüketim gösteriyor.yolda seyir halinde boşa bile atsam anlık tüketim 5 lt gösteriyor.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #31 : Nisan 21, 2009, 22:29:41 »
umut bey inandım tabiki benım için tatminkar yanıtlar aldım.sadece kendimce idrak etmeye çalışıyorum olayı. :D teşekkürler arkadaşlar.
sizin dediğiniz gibide deneyeceğim inşallah düzelir.marşa bas gaza bas devam taktik bu... :D :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 21, 2009, 22:30:35 »
eskiden babadan dededen amcalarımızdan motor soğukken hareket etmeyin motor ömrü azalır derlerdi.galiba devir değişti ha ne dersiniz :)
Zaten boşta daha çok yakar...5 te gaz vermeden giderseniz cut-off yapar hiç yakmaz...Al sana yeni nesil bir bilgi daha abi:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #33 : Nisan 21, 2009, 22:34:49 »
yüksek viteste, 8.5 litre / 100km çok fazla... benimki 4. viteste 2500 devirde 5.5 litre civarı, 5. viteste 2000 devirde 5.2 litre gösteriyor... 5. viteste 3000 bin devirde yani 100 ile giderken otobanda, 6 litre gösteriyor, anlık tüketimimi (100km de) ...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #34 : Nisan 21, 2009, 22:39:58 »
işte bende bundan bahsediyorum.bende anlık tüketim hiçte böyle değil değerler hep çok yüksek gösteriyor.arkadaşların tavsiyesine uyup sabahları ronaltide çalıştırmıycam bir depo bitene kadar.bakalım fark edecekmi nasıl olsa yenı doldurdum İNCİR ağacının deposunu.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 21, 2009, 22:55:16 »
Bujiler ve kablolari yipranmamissa oksijen sensoru ve  katalitik konvertere bir baktirin bence. Gerci motor ariza isigi falan yanmiyor anladigim kadariyla... Bir de sogutucu termostati gerektigi gibi calisiyor mu ona bakin. Hararet gostergesinde ibre nereyi gosteriyor, Saban Bey?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 21, 2009, 23:00:16 »
yol bilgisayarı anlık tüketim değerlerini gösteriyor.1 ve 2 . viteslerde 25 ile 40 lt olarak gösteriyor ama yüksek viteslerde 8.5 ile 13 arası anlık tüketim gösteriyor.yolda seyir halinde boşa bile atsam anlık tüketim 5 lt gösteriyor.
yol bilgisayarı ortalama tuketimi de gösterir. düğmesine bir iki defa basarsanız "av l/100km" gibi bir yazı goreceksiniz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2009, 14:41:23 »
ahmet bey bujiler filitreler yeni değiştirildi ama buji kabloları ve katalıtık dediğiniz kısma servis baktımı bilmiyorum.hararet göstergesi tam ortada sabit kalıyor ve fanı zamanında açıyor.hava sensörünü ben servise bizzat talep ederek baktırdım sorum yok dediler.bilgisayara bağladılar hiçbir arıza yok dediler.gerçi bu servislerin arıza yok cümlesi kalıtsal olmuş artık.(arıza yok cümlesinden ağzım çok yandı).birde 1 . viteste kalkışta anlık yakıt tüketimi 98 lt falan görünüyor.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2009, 16:05:12 »
Ahmet Bey, sizden ricam ortalama hızı ve ortalama yakıt tüketimini sıfırlayarak tekrar bir ölçüm yapabilir misiniz? Yaklaşık 100-150 km sonra çıkan değerleri burda bizimle paylaşırsanız daha sağlıklı bir yorum yapma imkanımız olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #39 : Nisan 22, 2009, 19:45:19 »
şu andaki ortalama "av 13.5lt/100km" görünüyor yol bilgisayarında.artı her depoyu fullediğimde yol bilgisayarınıda sıfırlıyorum.
2 yada 3 depo benzin daha tüketicem tabııkı bu arada servisede gidicem ama yine olmazsa gözünü yaşına bakmayıp satıcam bu arabayı.iki günde bıktırdı benı inanın...
maaşın tamamını neredeyse arabanın deposuna harcıyorum, ben bu arabayı alarak resmen İNCİR ağacı dikmişim ocağımın ortasına haberim yok... :( :(
toyota'sız adam