Gönderen Konu: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...  (Okunma sayısı 36859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yakıt sorunu toyotadan bıktırdı...
« Yanıtla #100 : Nisan 28, 2009, 14:29:49 »
şaban abi toyotanın yardım ediceğinden eminim.Çok duyarlılar inşş en kısa zamanda düzelir..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 28, 2009, 14:29:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 28, 2009, 14:41:31 »
aracın fazla yakmasının verdiği sıkıntıyı iyi bilirim, mailinizden sonra umarım  olumlu dönüş yapıp içinizi rahatlatırlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #102 : Nisan 28, 2009, 14:43:52 »
gelen yanıtı paylaşıcam.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Nisan 28, 2009, 14:45:42 »
Lambda sensörü aracin egsoz gazinin icindeki oksijen miktarini ölcer. Oksijen sensörü de denir.

Eskiden pgm-fi veya sfi, efi denilen enjeksiyon sistemlerinde, bazi sensör verilerine göre belirli miktarda bir benzin ve hava karisimi yaratilirdi. Bunlara da aslinda "map", "harita" deniyor. Yeni nesil sistemlerde bu sensörlerden alinan bilgiler oldukca güvenilir ve cok. Bu yüzden daha az tüketim ile daha fazla performans sunulabiliyor.

Son nesil enjeksiyonlu araclar 2 mod'da calisirlar.
- open loop
- closed loop

Cok basit ve soyut anlatilmak gerekirse;
Soguk motorun hedefi mümkün olan en kisa süre icerisinde uygun sicakliga gelmektir. Bu yüzden araca zengin bir yakit karisimi püskürtülür ve bu sirada arac yüksek miktarda yakit tüketir. Motor uygun sicakliga gelince sensörlerden gelen verileri kullanmaya baslar ve uygun benzin hava karisimini hazirlar. Bu hesaplamadaki en önemli sensörlerden birisi ise lambda'dir. Eger bu sensör bozuk ise (tamamen bozuk degil ama yanlis bildiriyor) ariza isigi yanmayabilir. Motorda yanlis veriye göre daha zengin calisabilir. Yani gereginden fazla yakit tüketebilir. O yüzden bir sensörü kontrol ettirin derim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #104 : Nisan 28, 2009, 14:53:50 »
murat bey gerçekten harika bilgiler bunlar.toyotasa dan gelen yanıta göre hareket edicem ilk gittiğim kişiyede buna baktıracağım emin olun...
çok sağolun.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Nisan 28, 2009, 16:31:42 »
Herkese selamlar.
Şaban bey benim araçta 2004 terra 1.6 şu an 82 binde aynı km bende yapıyorum, yani şu son 6 aydır 350 km nin üstüne çıkabilmiş değilim ki aracı aldığımda hesap yapmıştım ne kadar yakıyor diye bir depoyla 540 km gitmiştim. Bende iyileştirmek için bir kaç şey denedim.(Carbon clean, KN hava filtresi, Buji, ECU sıfırlama vs...), bilgisayar verilerindede problem yok durumu henüz çözebilmiş değilim, sürekli olarak yetkili servise götürürüm arabamı ve düzenli bakımları yapılmıştır, bugüne kadar. Yakınımda bir japon ustası var ona bir göstermeyi düşünüyorum bakalım ne çıkacak. Şu sensörler benimde kafamı karıştırıyor. Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #106 : Nisan 28, 2009, 16:57:02 »
Herkese selamlar.
Şaban bey benim araçta 2004 terra 1.6 şu an 82 binde aynı km bende yapıyorum, yani şu son 6 aydır 350 km nin üstüne çıkabilmiş değilim ki aracı aldığımda hesap yapmıştım ne kadar yakıyor diye bir depoyla 540 km gitmiştim. Bende iyileştirmek için bir kaç şey denedim.(Carbon clean, KN hava filtresi, Buji, ECU sıfırlama vs...), bilgisayar verilerindede problem yok durumu henüz çözebilmiş değilim, sürekli olarak yetkili servise götürürüm arabamı ve düzenli bakımları yapılmıştır, bugüne kadar. Yakınımda bir japon ustası var ona bir göstermeyi düşünüyorum bakalım ne çıkacak. Şu sensörler benimde kafamı karıştırıyor. Saygılarımla
en sonunda beni iyi anlayan birisine rastladım.açın halinden aç anlarmış derler.ünal bey her ikimizde bu konunun üzerine eğilelim siz sizin ustaya götürün ben toyotasa ile çatışmaya devam edeyim.kim galip çıkarsa birbirimize haber verelim.haydi gazamız mübarek olsun...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Nisan 28, 2009, 17:38:00 »
Şöyle bir dönüş e-maili geliyormuş ;)
1.şık:
size bir dedektör almanızı öneriyoruz gömü bulmanız için belkide ararken petrol bulursunuz :D
2.şık:
yada bir tanker soyun  :rofl:

(abi bu bir şakadır diyeyimde:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #108 : Nisan 28, 2009, 17:44:51 »
:))))))))))))))))))) herşey beklenir toyotasa dan.şaşırmam vallahi.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Nisan 28, 2009, 20:35:51 »
Ben de ilk once oksijen sensoru, katalitik konverter vs siraladim ama Saban Bey'e hersey normal demisler...Bir de modern araclarda oksijen sensoru tam calismadiginda motor ikaz isigi yaniyor.Hicbir isik yanmiyor Saban Bey'in arabasinda...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Nisan 28, 2009, 20:40:53 »
Elektronik aksamdan zaten nefret ederdim, bunları okuyunca hepten tiksindim:)))))))

Ne kadar çok mekanik, o kadar çok mutluluk...Hilux'taki en elektronik şey uzaktan kumandalı sonradan takma merkezi kilit, bozulan tek şey de o:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Nisan 28, 2009, 20:43:38 »
Tekrar hosgeldin Umut :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Nisan 28, 2009, 20:44:21 »
Tekrar hosgeldin Umut :)
Tekrar hoşbulduk :))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Nisan 28, 2009, 22:21:41 »
Ya Şaban abi nedir ya çektiğin bu araçtan.. yazık ama ya .. konuya bakıyorum 2-3 gündür, varsa bi sorunu delikanlı gibi söylesinler serviste. ha yok diyorlarsa aynı değerde ya da üzeri değerde bi araçla takaslasınlar senin aracı. sen de kurtul bu incir ağacından ...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Nisan 28, 2009, 22:51:51 »
ya biriniz şu incir ağacının ne olduğunu açıklasın artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Nisan 28, 2009, 23:01:26 »
ya biriniz şu incir ağacının ne olduğunu açıklasın artık
:D Evde eğer yaşayan varsa bu ağacı koparır ama ihmal ederse o duvar kesinlikle yıkılmaya mahkumdur. Çünkü incir müthiş bir azimle olduğu yerde genişler, hızla büyür. Sonuç işte, ocağıma (evim) incir ağacı diktin, durumudur. İnşallah kimsenin ocağı bu ağacla tanışmaz. “

halk arasında ocağa (ev) ağacı dikildiğinde kıtlık,sefalet, fakirlik getirdiğine inanılan ağacın meyvesi.
(ocağıma incir ağacı diktin)
uğursuzluğu öyküsüyle anlatan ağacın meyvesidir.
(komşumuzun bahçesinde bakımsız ve üzgün bir inci ağacı görmem üzerine anneannemin anlattıkları)

- aman dokunma! beddua ağacıdır o!

- kirlenmiş, tozlu, yazık değil mi?

- öyküsü vardır onun kızım: eskiden her evin bahçesinde vardı incir ağacı. bu ağacın kökleri o kadar güçlü ki bir evin temeline girerse o ev yıkılabilirmiş. hatta hani söyleriz ya "ocağına incir ağacı dikmek" diye. bedduadır kızım o... ağacın bedduası...
 kaynak http://www.itusozluk.com/goster.php/incir  http://www.gercekgundem.com/?c=713 umarım açıklayıcı olmuştur
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Nisan 29, 2009, 00:53:13 »
Kemal abi inciri/incir agacini bilmez mi? Izmir incirin memleketi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #117 : Nisan 29, 2009, 12:00:11 »
Toyotasa dan gelen yanıt maili...

Sayın Şaban DEMİREL,

Öncelikle e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Sayın DEMİREL, yazınızda bahsetmiş olduğunuz aracınızın fazla yakıt tüketmesi hakkındaki başvurunuz üzerine araç geçmişi kayıtlarınız kontrol edilmiş olup, belirtmiş olduğunuz konu hakkında servis girişi görünmemektedir. Bu noktada hizmet almakta olduğunuz Toyota Yetkili servisine başvurup işemri açtırarak, gerekli inceleme ve tespitleri yaptırmanızı rica eder, servis yetkilileri tarafından taleplerinize gerekli yaklaşımların gösterileceğini ifade etmek isteriz. Herhangi bir aksaklık yaşanması durumunda bizimle irtibata geçebileceğinizi hatırlatır, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyotasa Müşteri İlişkileri

not:servis giriş kaydı bulunmaz tabiiki çünki servis giriş yapmadan direkt bilgisayara bağlayıp kontrolü tercih etti...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Nisan 29, 2009, 12:21:52 »
:D bu kadar olur cevaba bak :D
ben dedim abi sana abuk subuk cvp olur diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #119 : Nisan 29, 2009, 12:25:36 »
benımde toyotasa ya cevaben yazdığım mail...

Merhabalar cevap mailinizi az önce aldım.servis girişi yani iş emri kaydı rastlanmadığını belırtmişsiniz.evet haklısınız iş emri açılmadı çünki servisinize gittiğimde iş emri açılmadan bilgisayar kontrolleri ve test sürüşleri yapıldı hep.size yolladığım mailde geçen ücret tespiti veya talebi iş emri açılmadan ön görüşme esnasında konuşulan bir cümleydi.
lütfen yazdığım maile üstün körü okuyup geçmeyin ben bu konuda mağdur durumdayım ve en üst düzey olarak sizlerden yardım istedim çünki servisleriniz cümle olarak ARIZA YOK cümlesini kullanmaya bayılıyorlar.basit arızayı yapmak kolaylarına geliyor ama her nedense zaman gerektiren veya servisinize zaman kaybettirecek işlerde arıza yok cümlesini söyleyip işin içinden çıkıyorlar.

birdaha tekrarlamak mecburiyetindeyim servisiniz araçta hata olmadığını ama istersem siboplarına bakmak için motorun sökülüp bakılabileceği ama bu söküp takmak sorunumu çözmeyebileceği sorun çözülmese bile yüksek miktarda para ödemek zorunda kalacağımın gerektiğini söylediler . servislerinizin bir arızayı tespit edebilmesi için söküp takacağı her işçiliğin parasını ödemek durumunda değilim müşteri olarak sadece arıza bulunup tespiti yapılan parçanın yedek parça ve işçilik ücretini ödemekle yükümlüyüm.
(örnek vereyım arıza siboplardan olabilir diyip söküp taktılar baktılar hata devam ediyor yaz müşteriye 300tl konvertöre bakalım sök bak tak hata düzelmedi yaz yine 200 konvertör sökme takma olmadı enjeksiyon söküp bakalım sök bak tak yhata gitmedi yaz müşteriye 200tl enjeksiyon sökme takma parası)

sizce bu insani vede dürüst bir yaklaşımmıdır???

(1)ben sorunum düzelmeyeceği halde neden para ödemek zorundayım.
(2) madem aracımda hata yok benım aracım neden diğer aynı model araçlara göre %50 daha fazla yakıt yakıyor.

lütfen bana bu mesajımı iyi okuyup ona göre bir mesaj yollayın rica ediyorum sizlerden

kusura bakmayın biraz ağır cümleler kullanmış olabilirim ama inanınki tüm maaşımı benzine yatırıyorum ve servislerinizin konuya yaklaşımı hiç hoşuma gitmiyor...

Şaban DemireL
toyota'sız adam