0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam, Türkiye'de otomobillerin pahalı olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız, sizce neden pahalı? (5N)Bu konuda farklı görüşler gelebilir, bu sayede konu çok daha derinlemesine incelenebilir ve herkes için daha aydınlatıcı olur. Kim bilir, belki yeterince üzerinde durulur ve doğru noktalara gelirse, otomobil fiyatlarına da bir yansıması olur uzun vadede.
Ekonomisi iyi ve stabil olan ülkelerde otomobil bir tüketim aracıdır , o yüzden ekonomik ömrünü tamamlayınca çöpe gidecektir. Çöpe gideceği için fiyatlar ucuzdur , çünkü ne devlet ne vatandaş bundan para kazanma peşinde değildir. Bir ara bizde de olmuştu.Durumu kötü olan , geleceğe güvenle bakamayanlar için ise döviz-altın-otomobil gibi şeyler yatırım aracıdır, hem kullanırsın hem paranı korur-çoğaltırsın , bu kendi kendini besleyen bir sistem haline gelir, devlet vergileri yükselttikçe yatırım aracı özelliği daha da artar, bu böyle çoğalarak gider, çöpe atılması gereken hurdalar dünya para el değiştirir.Ülkemiz yeniden o bitik ekonomili ülkeler arasına geri döndü maalesef.
Umutsuzluk yok ! 5-10 sene öncesine kadar gayet de güzel gitmeye aday işler yapılıyordu , sonra her şey tersine döndü. Bozanlar gider, yenileri gelir, gene düzelir. Nasıl düzelir ? Sebepleri çok belli ve bangır bangır bağırıyor gören gözlere, onları ortadan kaldırmak ta 2-3 aylık iştir, bunu yaparsanız her şeyin ne kadar hızlı düzeldiğine siz bile inanamazsınız.
Merhabalar Hakan hocam,Ülkemizde evet araçlar çok pahalı neredeyse 3 araç fiyatına 1 araç alıyoruz en basiti verginin vergisini ödüyoruz %50 % veya %80 ÖTV %18 KDV % bilmem kaç gümrük vergisi ve daha sayamadığımız bir sürü vergiler ekleniyor araç fiyatları üzerine, hâl böyle olunca piyasada binlerce ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar geziniyor ve faiş fiyatlara alıcı buluyor,bu iş kendi markamız olmadıkça çözülmez üretimi kendimiz yapmadığımız sürece paramız dışarı gidecek,ama üretim bizde olsa (en azından%60 yerli üretim) daha ucuza araç alabiliriz belki ama üreten değilde tüketim toplumu olduğumuz sürece bu kısır döngü böyle sürüp gidecek,Şimdi teknolojimiz yok diyenlere peşinen yazayım bu ülke teknoloji olarak dünyayla entegre, destek verilirse herşey yapılabilir ama vergi almak daha kolay gelirse hiçbir iş yürümez yeni teknolojik gelişmeler yaşanmaz,340 bin TL'ye bir araç aldığımızı düşünürsek bu aracın sadece ÖTV si 151 bin TL yapıyor ,Yani sonuç olarak EVET,bizde araç pahalı gibi gözüküyor ama aslında çokta değil vergiler çok tutuyor.