0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Laptobunuzun yeniliği, teknolojisi, wireless kartının teknolojisi 802.11 N mi, B mi AC mi 300 Mbps mi, 150 mi, daha düşük mü, modeme yakınlık, bir sürü şey etkileyebilir. Tabiiki en hızlısı kablolu bağlantı. Örneğin 35 mbps vdsl kullanıyorum. Kablolu bağlantı masaüstü pc de sppedtest sonucu 32,56 Mbps, hemen modemin yanında 1 yıllık laptop kablosuz test sonucu ise 30,46 Mbps. Telefonumla yaptığım testte ise 32 Mbps. Sizin laptopta bir sorun olma ihtimali var, farklı bir laptop veya telefonla deneyin birde bakalım.
arkadaşlar evin inetrneti 16 mbps olan paketten. kablolu indirme hızı 13 mbps laptop kablosuz indirme hızı 0.8 mbps. masaüstünün kablosuzunu acıyorum 5.8 mbps. bu fark laptoptaki işlemciden mi wireless kartından mı kaynaklanır..
hattın fiber olması da bir şey ifade etmiyor, o anda yurtdışı çıkışında yoğunluk olursa ve indirilen dosya da yurt dışında ise, hat fibermiş, dsl miş, kabloNet miş fark etmez.Ayrıca evdeki metaller diğer başka şeylere göre çok çok az etkiler wifi hızını. Mesela duvarların tuğla yerine alçı olması çevredeki metallerden daha fazla etki eder.0.8 aşırı yavaş bir durum, büyük ihtimalle laptop wifi kartında veya anteninde bir sorun var. Modem harici antenli ise antenlerden birini 90 derece çevirmeyi deneyebilirsiniz. Veya laptopu masadan kaldırmayı deneyebilirsiniz.Farklı bir wifi kanalına geçmeyi de deneyebilirsiniz modem ayarlarından. Genelde herkes default ayarlar ile bırakıyor modemleri ve bu da wifi 1. kanal oluyor. Kalabalık sitelerde tavsiyem wifi grafiği çıkaran bir yazılım çalıştırıp en boş olan kanalı seçmeniz. Bu yukarıdaki durumdan bağımsız, wifi hızı konusu gelmişken yazayım dedim.
Laptop'un wifi modülü nedir? Aygıt yöneticisinden kontrol ederek marka/model verebilir misiniz?
driver ı update edin yada kaldırıp (win10 ise) cihazı kapatıp açın kendi yeniden kursun. öyle bir deneyin
zannederim bu dellwireless1510wireless-NWLAN Mini-Card
Sanırım atheros çipset olması lazım, direk kartı intel çipsetli bir kart ile değiştirin bence.
nasıl aratabilirim veya uygun kartı nasıl bulabilirim?
Pc nin marka ve model kodunu belirtebilirseniz sizin için incelerim.
Şu olabilir belki:https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/intel-intel-centrino-wireless-n-130-130bnhmw-150mbps-kablosuz-wifi-kart-wireless-card-mini-pci_pdp_671499655diğer yeni intel chipsetler pahalı baya
dell 1536 studio pp39l teşekkürler..
Anakartın resmini buldum bir ilanda:https://mcdn01.gittigidiyor.net/55274/552741813_2.jpg?16243623 tane soket var, biri yarım, sanki olur gibi.
Dell oraya WAN takmış olabilir