Gönderen Konu: Toyota corollamda Dikiş makinesi gibi bir ses var  (Okunma sayısı 659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
Toyota corollamda Dikiş makinesi gibi bir ses var
« : Haziran 18, 2021, 11:37:47 »
Aracım 2007 benzinli lpgli 265 bin km 245 binde subablar değişti; gaza yüklendiğim zaman alt taraftan biryerden 2 aydır dikiş makinesi gibi ses geliyor Bir kaç ustaya gittim; piston eteğe vuruyor yatak vuruyor  şanzumandan geliyor diyen var 2 aydır motorla ilgili bir sorun olsa yatak sarma gibi bir durum olmaz mıydı ? Bu arada izmirdeyim sorun ne olabilir Not:ses gaz verdiğim zaman geliyor

Toyota Club Türkiye

Toyota corollamda Dikiş makinesi gibi bir ses var
« : Haziran 18, 2021, 11:37:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corollamda Dikiş makinesi gibi bir ses var
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2021, 13:27:48 »
Aracım 2007 benzinli lpgli 265 bin km 245 binde subablar değişti; gaza yüklendiğim zaman alt taraftan biryerden 2 aydır dikiş makinesi gibi ses geliyor Bir kaç ustaya gittim; piston eteğe vuruyor yatak vuruyor  şanzumandan geliyor diyen var 2 aydır motorla ilgili bir sorun olsa yatak sarma gibi bir durum olmaz mıydı ? Bu arada izmirdeyim sorun ne olabilir Not:ses gaz verdiğim zaman geliyor
Büyük ihtimalle yatak vuruyor olabilir,İzmir'de oğuz oto ile görüşün net cevabı verirler,yatak sesi yağ pompası alakalı da olabilir ilk marş esnasında yağ lambası geç sönme yapıyormu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2021, 20:15:46 »
Kapak revizyonu öncesinde ses mevcut muydu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2021, 21:31:01 »
ses 2 aydır varr kapak yapıldıktan 1 yıl sonra başladı

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2021, 21:32:39
yağ değişimini hep düzenli yaptım yağ lambası geç sönmüyor bu ses gaza çok yüklendiğimde geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2021, 22:17:45 »
ses 2 aydır varr kapak yapıldıktan 1 yıl sonra başladı

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 18, 2021, 21:32:39[/time]
yağ değişimini hep düzenli yaptım yağ lambası geç sönmüyor bu ses gaza çok yüklendiğimde geliyor

"dikiş makinesi gibi" tanımı çok geniş bir alan, piston etek vuruntusu da olabilir, yatak vuruntusu da olabilir, V kayış gergisi de olabilir, kısacası basit bir problem de olabilir motor revizyonu da gerektirebilir,

Şayet motor üzerindeki parçalardan, V kayış gergisi, kasnaklar vb. gelmediğinden eminseniz, yağ karterini sökerek hem yağ süzgecinin durumunu (yağ süzgecinde tortu tıkanıklığı var ise yataklarda yetersiz yağlama meydana geliyor olabilir, bu durumda zaten yatakların değişimi de gerekecektir) hem de yatakların yağ boşluğunu plastik gauge ile ölçerek sorunu netleştirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2021, 22:46:29 »
Hocam bu ses 2 aydır peydah oldu bir usta egzozdan geliyor dedi malesef  2 ustada motordan bahsetti v kayışını sizden duyuyorum ustaya söyleyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2021, 00:35:57 »
Hocam bu ses 2 aydır peydah oldu bir usta egzozdan geliyor dedi malesef  2 ustada motordan bahsetti v kayışını sizden duyuyorum ustaya söyleyim

Yanlış anlaşılmasın, V kayışı değil “v kayışı gergisi”, bu otomatik gergi arızalandığında bahsettiğiniz sesi yapabilir,

Ses konusu iyi tespit yapılması gereken bir konu olduğundan harcama yapılmadan önce doğru tespit yapılması daha önemlidir.