Gönderen Konu: Şimşek etkili led ampül taktırma  (Okunma sayısı 2175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '17
  • 9 kere teşekkür etti
Şimşek etkili led ampül taktırma
« : Haziran 13, 2021, 20:31:55 »
Selamlar arkadaşlar hılux 2017 adventure model aracıma beyaz led ampül taktırmak istiyorum. Şimşek etkili led olmasını, hem uzun hem kısa hemde sis lambalarına taktırmak istiyorum ve tabiki kaliteli olsun. Orjinal kendi ışıkları sarı olduğu için sanırım led farların numarası varmış benim aracıma uyumlu olan numaralar nedir ve otomatik ışıklara bi zararı olurmu, yani devre dışı felan bırakır mı ? Önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkürler 

Toyota Club Türkiye

Şimşek etkili led ampül taktırma
« : Haziran 13, 2021, 20:31:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Şimşek etkili led ampül taktırma
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2021, 02:48:32 »
Öncelikle aracınızın ampül tipleri kılavuzunda yazar, onları öğrenmelisiniz. Sonra uygun model led  ampül alıp takarsınız. Tüm led ampüller şimşek etkilidir.  Kalitesine gelecek olursak, philips, osram ve photon  en kalitelileridir.

Aşağıdaki resim, toyotanın sitesinden bulduğum Hilux kullanıcı kılavuzundan. Aracınızın  modelini tam olarak bilmediğimden, listeden kontrol ediniz.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2021, 07:28:57 »
Piyasada bulunan 150 - 200 ₺ civarına satılan ledleri kullanırsanız eğer yol aydınlatma kaliteniz hemde yol aydınlatma kaliteniz düşer size Atölye Semih'ten 360 LED Öneririm fiyatı yüksektir fakat kalitesi tartışılmazdır.
https://atolyesemih.com/urun/led360/
https://atolyesemih.com/urun-kategori/led-far-ampulu/cosmo-led/
Eğer bu kadar veremem diyorsanız Cosmo Led öneririm, önemli olan şimşek etkili olması değil can güvenliği için önemli olan aydınlatma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2021, 11:18:51 »
Öncelikle sisleri beyaz yapmanızı tavsiye etmem sis olması durumunda beyaz ampul durumu daha da kötüleştirir normal şartlarda ise sis farlarını açmak yasaktır.Ben kendi aracıma ise kısalara halojenden devam edip Osram Night Breaker Laser parklara photon led uzunlara yine photon led ampul taktım hem istediğim beyazımsı görüntüyü elde ettim hem de sellektör yaptığımda şimşek etkisi dediğimiz efekt oluyor üstüne birde sinyal ampullerinizi osramın krom sinyal ampulleri var çok tatlı yanıyor tavsiye ederim  :tamam:
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2021, 11:45:27 »
Öncelikle aracınızın ampül tipleri kılavuzunda yazar, onları öğrenmelisiniz. Sonra uygun model led  ampül alıp takarsınız. Tüm led ampüller şimşek etkilidir.  Kalitesine gelecek olursak, philips, osram ve photon  en kalitelileridir.

Aşağıdaki resim, toyotanın sitesinden bulduğum Hilux kullanıcı kılavuzundan. Aracınızın  modelini tam olarak bilmediğimden, listeden kontrol ediniz.

çok teşekkür ederim dün kitapçığı inceledim fakat gözden kaçırdım sanırım bulamadım tekrardan bakacağım sizin attığınız resmide kaydettim tekrardan çok teşekkür ediyorum. Öneri markaları dikkate alacağım mutlaka

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 14, 2021, 11:50:57[/time]
Piyasada bulunan 150 - 200 ₺ civarına satılan ledleri kullanırsanız eğer yol aydınlatma kaliteniz hemde yol aydınlatma kaliteniz düşer size Atölye Semih'ten 360 LED Öneririm fiyatı yüksektir fakat kalitesi tartışılmazdır.
https://atolyesemih.com/urun/led360/
https://atolyesemih.com/urun-kategori/led-far-ampulu/cosmo-led/
Eğer bu kadar veremem diyorsanız Cosmo Led öneririm, önemli olan şimşek etkili olması değil can güvenliği için önemli olan aydınlatma.
150-200₺ lik kalitesiz ise tabiki takmam. Henüz pek bilgiye sahip değilim fakat linkte ki fiyatlar fazla geldi cosmo led önerinizi dikkate alacağım eğer ki kalite ve güvenlik açısından cosmo led ve 360 led ise  onlaırdan birini alırım. Çok teşekkür ediyorum önerilerinizi dikkate alacağım

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 14, 2021, 11:55:19[/time]
Öncelikle sisleri beyaz yapmanızı tavsiye etmem sis olması durumunda beyaz ampul durumu daha da kötüleştirir normal şartlarda ise sis farlarını açmak yasaktır.Ben kendi aracıma ise kısalara halojenden devam edip Osram Night Breaker Laser parklara photon led uzunlara yine photon led ampul taktım hem istediğim beyazımsı görüntüyü elde ettim hem de sellektör yaptığımda şimşek etkisi dediğimiz efekt oluyor üstüne birde sinyal ampullerinizi osramın krom sinyal ampulleri var çok tatlı yanıyor tavsiye ederim  :tamam:
Sisler konusunda bende pek emin değilim fakat araç önünde karışık renk olmasını sevmediğim ve istemediğim için öyle bir fikir oluştu kafamda. Önerilerinizi dikkate alacağım. Sinyalleri değiştirmek de güzel olacaktır eğer fark var ise o aklıma hiç gelmemişti. Çok teşekkür ediyorum  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2021, 12:53:43
Peki bu kullanıcı kitabında bulduğum ampül modelleriyle ilgili 'W' olan kısım nedir oradaki sayılarla uyumlu olmazsa bi sorun olurmu yada patlama felan yaparmı. Örneğin attığım resimde ki ampül uyumlumu. Ampül açıklamasında 'W' ile ilgili bir açıklama göremedim.

1-

2-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2021, 14:18:18 »
Bahsettiğiniz W elektrik biriminde Watt'ın kısaltmasıdır ampül0n kaç Watt olduğunu gösterir, arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar ama benim nacizane tavsiyem eğer çok yağışlı veya sisli bölgelerde ikamet ediyorsanız ve aracınız ile araziye çıkıyorsanız LED ampül kesinlikle tavsiye etmem, çünkü yağmurlu sisli havalarda LED ampülde görüş mesafesi çok kısalır,
Şimdiki araçların bir çoğu LED çıkıyor dediğinizi duyar gibiyim,onlara aldanmayın o araçlar fabrikasyon olarak LED uygulaması yapılıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2021, 15:54:45 »
Bahsettiğiniz W elektrik biriminde Watt'ın kısaltmasıdır ampül0n kaç Watt olduğunu gösterir, arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar ama benim nacizane tavsiyem eğer çok yağışlı veya sisli bölgelerde ikamet ediyorsanız ve aracınız ile araziye çıkıyorsanız LED ampül kesinlikle tavsiye etmem, çünkü yağmurlu sisli havalarda LED ampülde görüş mesafesi çok kısalır,
Şimdiki araçların bir çoğu LED çıkıyor dediğinizi duyar gibiyim,onlara aldanmayın o araçlar fabrikasyon olarak LED uygulaması yapılıyor.
anladım tahmin ettiğim gibi fakat kullanım kılavuzunda halojen farlar 60/55 arası watt diyor endişem ise benim bulduğum bu led xenon ampül 12/24 volt diyor watt la ilgili bi açıklama göremedim. Şimdi bu farı alsam desteklermi boşuna almış olmayayım zarar felan veriyorsa elektriksel olarak. Haklısınız arazide ve yağışlı zamanlarda sarı farlar kadar verim alamazsınız dediler fakat ben denemek istiyorum memnun kalmazsam ciddi dez avantajları eksileri olursa söker sarıları takarım tekrar. İnternet üzerinden gerekli emin olacağım bilgileri bulamazsam mağazaya giderim. Çok teşekkür ederim öneri ve uyarılarınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2021, 16:00:49 »
anladım tahmin ettiğim gibi fakat kullanım kılavuzunda halojen farlar 60/55 arası watt diyor endişem ise benim bulduğum bu led xenon ampül 12/24 volt diyor watt la ilgili bi açıklama göremedim. Şimdi bu farı alsam desteklermi boşuna almış olmayayım zarar felan veriyorsa elektriksel olarak. Haklısınız arazide ve yağışlı zamanlarda sarı farlar kadar verim alamazsınız dediler fakat ben denemek istiyorum memnun kalmazsam ciddi dez avantajları eksileri olursa söker sarıları takarım tekrar. İnternet üzerinden gerekli emin olacağım bilgileri bulamazsam mağazaya giderim. Çok teşekkür ederim öneri ve uyarılarınız için
Led ampuller halojenlerden her zaman daha az enerji tüketir W konusunda şüpheniz olmasın sadece duya dikkat edin yeterli 
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2021, 19:36:07 »

VOLT ile WATT ı birbirine karıştırmayınız. Volt=Gerilim,  Watt=Güç demektir. Orada yazan 12/24 volt yazması, bildiğiniz üzere bazı otobüs, kamyon tarzı araçlar 24 volt ile çalışıyorlar. Onun için her iki araç tipine de uygun demek istiyorlar. 

Watt kısmına gelince,  orjinal halojen far ampülleri 60/55 watt aralığındadır.   Led olanlarda ürün ve markaya göre değişkenlik göstermekle birlikte 20, 35, 60 watt gibi olabilir.  Sizin seçtiğiniz ürün 20 wattlık. Ama orjinali 60 watt bu led 20 watt diye düşünmeyin. Dediğimiz gibi kaliteli ürünlerde bu farkı hissetmezsiniz bile. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2021, 21:01:34 »

benim kısalarda nigt breaker laser var ama uzunları aynen bıraktım. uzunlara led takıldığında da far yuvalarına ekstra aparat gerekiyor mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2021, 22:31:08 »
benim kısalarda nigt breaker laser var ama uzunları aynen bıraktım. uzunlara led takıldığında da far yuvalarına ekstra aparat gerekiyor mu?
Gerekmiyor
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2021, 23:01:51 »
Led ampuller halojenlerden her zaman daha az enerji tüketir W konusunda şüpheniz olmasın sadece duya dikkat edin yeterli 
Tamamdır teşekkür ederim kusura bakmayın bu konuları henüz yeni tecrübe ediyorum o yüzden her ayrıntısına kadar soruyorum.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2021, 23:04:58
VOLT ile WATT ı birbirine karıştırmayınız. Volt=Gerilim,  Watt=Güç demektir. Orada yazan 12/24 volt yazması, bildiğiniz üzere bazı otobüs, kamyon tarzı araçlar 24 volt ile çalışıyorlar. Onun için her iki araç tipine de uygun demek istiyorlar. 

Watt kısmına gelince,  orjinal halojen far ampülleri 60/55 watt aralığındadır.   Led olanlarda ürün ve markaya göre değişkenlik göstermekle birlikte 20, 35, 60 watt gibi olabilir.  Sizin seçtiğiniz ürün 20 wattlık. Ama orjinali 60 watt bu led 20 watt diye düşünmeyin. Dediğimiz gibi kaliteli ürünlerde bu farkı hissetmezsiniz bile. 
çok teşekkür ederim anladım. Henüz yeni tecrübe ediyorum bu konuları o yüzden en ince ayrıntısına kadar soruyorum öğrenmek için öneri bilgi ve uyarılarınız için hepinize teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2021, 23:52:52 »
Ayriyeten diğer dikkat etmeniz gereken konuda alacağınız ürünün canbus özelliği olan ürün alın yoksa arıza lambası yaktırır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2021, 08:28:29 »
Tamamdır teşekkür ederim kusura bakmayın bu konuları henüz yeni tecrübe ediyorum o yüzden her ayrıntısına kadar soruyorum.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 14, 2021, 23:04:58[/time]
çok teşekkür ederim anladım. Henüz yeni tecrübe ediyorum bu konuları o yüzden en ince ayrıntısına kadar soruyorum öğrenmek için öneri bilgi ve uyarılarınız için hepinize teşekkür ederim

https://www.osram.com/apps/gvlrg/en_COM
bu siteden aracınıza hangi tip ampullerin uygun olduğunu bakabilirsiniz
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2021, 11:11:36 »
Ayriyeten diğer dikkat etmeniz gereken konuda alacağınız ürünün canbus özelliği olan ürün alın yoksa arıza lambası yaktırır.
tamamdır teşekkür ederim. Kalitesiz ve ucuz malzeme almayı düşünmüyorum zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 15, 2021, 13:19:28 »
Panjurun alt kısmına 75-80cm kavisli (delici & yayıcı) led bar taktırın, on/off şalteri dışında ikinci bir anahtar ile selektör'e bağlatın, ampule harcayacağınız meblağdan çok daha fazla verim alırsınız.

Örnek Fotoğraf;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 15, 2021, 21:10:24 »
Panjurun alt kısmına 75-80cm kavisli (delici & yayıcı) led bar taktırın, on/off şalteri dışında ikinci bir anahtar ile selektör'e bağlatın, ampule harcayacağınız meblağdan çok daha fazla verim alırsınız.

Örnek Fotoğraf;

hocam hoş ve kullanışlı proje olmuş. Oraya ben vinç koydurmayı düşünüyorum ama bunuda bi düşüneceğim teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 15, 2021, 23:44:43 »

Hocam nigt breaker laser'lardan memnun musunuz? e120'de kullanıyorsunuz sanırım. Bende bizim sarıları beyaza çevirmek istiyorum ama hangi ürünü kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Karşımdaki insanın gözünü almasın, benim görüş mesafem kısaltmasın ve araç üzerinde güzel dursun istiyorum. Bu beklentileri karşılar mı :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 16, 2021, 00:30:53 »
Hocam nigt breaker laser'lardan memnun musunuz? e120'de kullanıyorsunuz sanırım. Bende bizim sarıları beyaza çevirmek istiyorum ama hangi ürünü kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Karşımdaki insanın gözünü almasın, benim görüş mesafem kısaltmasın ve araç üzerinde güzel dursun istiyorum. Bu beklentileri karşılar mı :)

tam beyazlik istemiyorsaniz ideal bir ampul...ben memnunum..
Bazen yagmurun yagdini tek tek gorebiliyorum.
Ancak tabii beklenti kisiden kisiye degisir.
Tam sari degil tam beyaz da degil ama beyaza yakin gibi..vizeden geciyor. Karsi tarafi etkilemiyor. Benim görüş mesafem biraz daha uzun..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 16, 2021, 00:52:06 »

Daha önceki corolla aracımda nightbraker kullanmıştım,  gerçekten standart halojen ampülden daha parlak yanıyor, daha iyi gösteriyordu. renk olarak da ledlerin beyazı ile halojenin sarısı arası bir renkti. Yani gün ışığı gibi diyelim. Soğuk beyaz değil yani. Led olmadığı için de yağışlı havalardaki performans kaybı yok.