0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle aracınızın ampül tipleri kılavuzunda yazar, onları öğrenmelisiniz. Sonra uygun model led ampül alıp takarsınız. Tüm led ampüller şimşek etkilidir. Kalitesine gelecek olursak, philips, osram ve photon en kalitelileridir. Aşağıdaki resim, toyotanın sitesinden bulduğum Hilux kullanıcı kılavuzundan. Aracınızın modelini tam olarak bilmediğimden, listeden kontrol ediniz.
Piyasada bulunan 150 - 200 ₺ civarına satılan ledleri kullanırsanız eğer yol aydınlatma kaliteniz hemde yol aydınlatma kaliteniz düşer size Atölye Semih'ten 360 LED Öneririm fiyatı yüksektir fakat kalitesi tartışılmazdır. https://atolyesemih.com/urun/led360/https://atolyesemih.com/urun-kategori/led-far-ampulu/cosmo-led/Eğer bu kadar veremem diyorsanız Cosmo Led öneririm, önemli olan şimşek etkili olması değil can güvenliği için önemli olan aydınlatma.
Öncelikle sisleri beyaz yapmanızı tavsiye etmem sis olması durumunda beyaz ampul durumu daha da kötüleştirir normal şartlarda ise sis farlarını açmak yasaktır.Ben kendi aracıma ise kısalara halojenden devam edip Osram Night Breaker Laser parklara photon led uzunlara yine photon led ampul taktım hem istediğim beyazımsı görüntüyü elde ettim hem de sellektör yaptığımda şimşek etkisi dediğimiz efekt oluyor üstüne birde sinyal ampullerinizi osramın krom sinyal ampulleri var çok tatlı yanıyor tavsiye ederim
Bahsettiğiniz W elektrik biriminde Watt'ın kısaltmasıdır ampül0n kaç Watt olduğunu gösterir, arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar ama benim nacizane tavsiyem eğer çok yağışlı veya sisli bölgelerde ikamet ediyorsanız ve aracınız ile araziye çıkıyorsanız LED ampül kesinlikle tavsiye etmem, çünkü yağmurlu sisli havalarda LED ampülde görüş mesafesi çok kısalır,Şimdiki araçların bir çoğu LED çıkıyor dediğinizi duyar gibiyim,onlara aldanmayın o araçlar fabrikasyon olarak LED uygulaması yapılıyor.
anladım tahmin ettiğim gibi fakat kullanım kılavuzunda halojen farlar 60/55 arası watt diyor endişem ise benim bulduğum bu led xenon ampül 12/24 volt diyor watt la ilgili bi açıklama göremedim. Şimdi bu farı alsam desteklermi boşuna almış olmayayım zarar felan veriyorsa elektriksel olarak. Haklısınız arazide ve yağışlı zamanlarda sarı farlar kadar verim alamazsınız dediler fakat ben denemek istiyorum memnun kalmazsam ciddi dez avantajları eksileri olursa söker sarıları takarım tekrar. İnternet üzerinden gerekli emin olacağım bilgileri bulamazsam mağazaya giderim. Çok teşekkür ederim öneri ve uyarılarınız için
benim kısalarda nigt breaker laser var ama uzunları aynen bıraktım. uzunlara led takıldığında da far yuvalarına ekstra aparat gerekiyor mu?
Led ampuller halojenlerden her zaman daha az enerji tüketir W konusunda şüpheniz olmasın sadece duya dikkat edin yeterli
VOLT ile WATT ı birbirine karıştırmayınız. Volt=Gerilim, Watt=Güç demektir. Orada yazan 12/24 volt yazması, bildiğiniz üzere bazı otobüs, kamyon tarzı araçlar 24 volt ile çalışıyorlar. Onun için her iki araç tipine de uygun demek istiyorlar. Watt kısmına gelince, orjinal halojen far ampülleri 60/55 watt aralığındadır. Led olanlarda ürün ve markaya göre değişkenlik göstermekle birlikte 20, 35, 60 watt gibi olabilir. Sizin seçtiğiniz ürün 20 wattlık. Ama orjinali 60 watt bu led 20 watt diye düşünmeyin. Dediğimiz gibi kaliteli ürünlerde bu farkı hissetmezsiniz bile.
Tamamdır teşekkür ederim kusura bakmayın bu konuları henüz yeni tecrübe ediyorum o yüzden her ayrıntısına kadar soruyorum.Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 14, 2021, 23:04:58[/time] çok teşekkür ederim anladım. Henüz yeni tecrübe ediyorum bu konuları o yüzden en ince ayrıntısına kadar soruyorum öğrenmek için öneri bilgi ve uyarılarınız için hepinize teşekkür ederim
Ayriyeten diğer dikkat etmeniz gereken konuda alacağınız ürünün canbus özelliği olan ürün alın yoksa arıza lambası yaktırır.
Panjurun alt kısmına 75-80cm kavisli (delici & yayıcı) led bar taktırın, on/off şalteri dışında ikinci bir anahtar ile selektör'e bağlatın, ampule harcayacağınız meblağdan çok daha fazla verim alırsınız.Örnek Fotoğraf;
Hocam nigt breaker laser'lardan memnun musunuz? e120'de kullanıyorsunuz sanırım. Bende bizim sarıları beyaza çevirmek istiyorum ama hangi ürünü kullanmam gerektiği konusunda kararsızım. Karşımdaki insanın gözünü almasın, benim görüş mesafem kısaltmasın ve araç üzerinde güzel dursun istiyorum. Bu beklentileri karşılar mı