Gönderen Konu: LED far karanlık bölge  (Okunma sayısı 1800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
LED far karanlık bölge
« : Haziran 12, 2021, 22:24:30 »
Arkadaşlar merhaba. 2020 corolla 1.6 flame x pack aracıma photon 9012 milestone plus 4 12.000 lümen LED ampül taktım. Yalnız görüntüde sağ far daha sönük ve bazı karanlık alanlar olduğunu gördüm. Sol farda da orta bölge kenarlar daha fazla aydınlanıyor orta sönük gibi. Çok homojen bir ışık dağılımı yok gibi geldi. Bu durum normal midir acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Siteye fotoğraf yükleyemedim bu yüzden buraya yükledim.
https://i.hizliresim.com/n5alzgw.jpg
https://i.hizliresim.com/74nhlsc.jpg

Fotoğraflar güncellenmiştir
https://i.hizliresim.com/4n4zpt1.jpg
https://i.hizliresim.com/anfz07m.jpg

Toyota Club Türkiye

LED far karanlık bölge
« : Haziran 12, 2021, 22:24:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: LED far karanlık bölge
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2021, 08:30:31 »
Resimlerde pek anlaşılmıyor. Keşke düz bir duvara aracı dik konuma getirerek çekmiş olsaydınız daha iyi anlaşılırdı. Ben de 2019 model aracıma bu ürünü kendim taktım. İlk başta sağ far sönüktü sola göre. Aynı zamanda sağ far yolu koca bir "v" şeklinde aydınlatıyordu. Sonradan fark ettim ki sağ ampul yuvaya tam oturmamış. Bir iki milim sol ampule göre dışarıda kalıyordu. Söküp tekrar taktım, düzeldi. Büyük bir ihtimalle sizin de ampuller yuvaya tam oturmamıştır. Bir kontrol edin. Olmadı bir oto elektrikçiye gösterin.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2021, 10:05:17 »
Ampuller yerine tam ve sağlam oturuyor birkaç defa kontrol ettim. Eski farda olduğu gibi sol sağa göre bir tık aşağıda duruyor Satıcı ile görüştüm ampullerin yerini değiştirip tekrar deneyin dedi. Görüntü aynı olursa fardan kaynaklı farklı olursa ampulden kaynaklı gibi görünecek. Akşam gelişmeleri güncellerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2021, 10:23:54 »
Yeni fotolara baktım. Kesinlikle ampul yuvaya tam oturmamış. Benim ilk taktığım gibi olmuş. Aslında benim araçta önceden servisin taktığı ledler vardı. Onu söküp photon taktım. Eski ledin yüzük gibi bir parçası sökme esnasında duyun içinde kalmıştı. Yeni ledler o yüzden tam oturuyormuş gibi görünüyordu ama tam oturmamıştı. O yüzük gibi parçayı çıkartamamıştım aynen sizin yeni fotolardaki gibiydi geceleri.. Servise rica ettim, onlar yüzük gibi parçayı duydan çıkardılar.  Sonra ben montajı tekrar yaptım. Sol tam oldu, sağ yine içeri tam girmemişti. Onu da söküp bastırarak takınca düzeldi. Siz de duy kısmını bir kontrol edin bence.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2021, 11:48:17 »
Ampülleri düzgün takamamışsınız,orjinal ampüllerin tırnakları yuvaya göre olur sonradan takılanlar genelde üniversal olanlar kullanılır onun için bilezik eklenir,servis sizün araca LED ampul takarken üniversal olanlardan kullandıysa bilezik eklemiştir,siz sökerken o bilezikler içeride kaldıysa tam oturmaz,aldığınız yeni ampulün ve far yuvasının içinin fotosunu eklerseniz daha iyi yardımcı olunur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2021, 12:23:31 »
Benim visionda da böyle. Sol farın gerisinde de sağ fardakine benzer bir şekil oluşuyor hatta. Sağ far tabelaları okuma amaçlı daha yükseğe ayarlandığından o karanlık bölge daha göz önünde olmuş sadece. Mercekleri böyle bu aracın yapacak birşey yok. Zaten yolda da bu kadar yakına bakılmadığı için işlevsellik anlamında da sıkıntı yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2021, 12:52:52 »
Eğer montajda bir sorun yoksa, bir de duyun içinde ampulün girdiği delikte, yukarıda bahsettiğim yüzük/bilezik denilen aparat kalmamışsa iyi bir far ayarıyla düzelir. Ama montajda bir sorun varsa düzelmez. Mercekli farlarda ampul bir milim bile tam oturmazsa veya sonuna kadar dönderip sabitlenmemişse yeterli ve doğru aydınlatma elde edilmez. Ampulü gevşetip farın içine doğru bastırarak dönderip son noktaya kadar çevirerek yerleştirin. Yani sınuna kadar dönmemişse ledlerin far içindeki konumu eğri durur. Bu da mercekte kırılmayı ve  aydınlatmayı etkiler.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2021, 22:24:06 »
Arkadaşlar yeniden merhaba. Farın sol tarafını ilk takarken ne kadar kontrol etsem de tam oturmamış. Tekrar çıkarıp takarken daha fazla kuvvet uyguladığım zaman ampül tam oturdu. Demekki zarar veririm endişesiyle zayıf kuvvet uygulamamak gerekiyormuş :) Bu akşam yeniden kontrol ettiğim zaman sürüş esnasında homojen bir dağılım olduğunu gördüm. Sadece çok öne eğilip bakıldığında ya da arabanın dışından bakıldığında karanlık alanlar mevcut ama bu normal bir görüntü diye tahmin ediyorum. Son fotoğraflar bu şekildedir.
Not: fotoğraflar aracın dışından çekilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2021, 23:47:02 »
Arkadaşlar yeniden merhaba. Farın sol tarafını ilk takarken ne kadar kontrol etsem de tam oturmamış. Tekrar çıkarıp takarken daha fazla kuvvet uyguladığım zaman ampül tam oturdu. Demekki zarar veririm endişesiyle zayıf kuvvet uygulamamak gerekiyormuş :) Bu akşam yeniden kontrol ettiğim zaman sürüş esnasında homojen bir dağılım olduğunu gördüm. Sadece çok öne eğilip bakıldığında ya da arabanın dışından bakıldığında karanlık alanlar mevcut ama bu normal bir görüntü diye tahmin ediyorum. Son fotoğraflar bu şekildedir.
Not: fotoğraflar aracın dışından çekilmiştir.

Gayet normal bir görüntü,aracın içinde otururken karanlık bölgeri çok dikkatli bakmadıktan sonra göremezsiniz, zaten orayı aydınlatırsa önünüzü göremezsiniz,bide mercekli far'a LED ampül takınca ancak bu kadar oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2021, 18:20:28 »
Probleminizin çözüme kavuşmasına sevindim. Yukarıda paylaştığınız ilk resimlerde, montaj hatası olduğu çok belliydi ve dile getirmiştim. Bu ledlerde çok çok memnun kalırsınız. Radyonun çekimini etkilemez, aşırı ısınmaz, fan sesi duyulmaz, aydınlatması da gayet tatmin edici. İyi bir tercih olmuş. Kazasız sürüşler.
O