Anket

Covid Aşısı ve Olası Yan Etkiler

Biontech
14 (29.8%)
Kolda Ağrı
13 (27.7%)
Baş Ağrısı
4 (8.5%)
Kırgınlık
3 (6.4%)
Ateş
0 (0%)
Tansiyonda Artış
0 (0%)
Gözde Kanlanma
0 (0%)
Solunum Problemi
0 (0%)
Yan Etki Hissedilmedi
3 (6.4%)
Sinovac
4 (8.5%)
Kolda Ağrı
2 (4.3%)
Baş Ağrısı
0 (0%)
Kırgınlık
0 (0%)
Ateş
0 (0%)
Tansiyonda Artış
0 (0%)
Gözde Kanlanma
0 (0%)
Solunum Problemi
0 (0%)
Yan Etki Hissedilmedi
4 (8.5%)

Toplam Oy Verenler: 23

Gönderen Konu: Covid Aşısı ve Olası Yan Etkileri  (Okunma sayısı 3743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Covid Aşısı ve Olası Yan Etkileri
« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2021, 09:51:11 »
Biontech canlı hücre olduğu için normaldir,ilk aşıyı olduğunuzda ki vücut direnci ile bugünkü direnç aynı olmayabilir ve ikinci kez virüs yüklenmesi ağır gelmiş olabilir,annemde geçenlerde ilk doz sinovac vuruldu 4 gün çok etkilendi ishal,halsizlik,kusma gibi yan etkiler görüldü.

Geçmiş olsun öncelikle.
Ben hastalığı geçirmiş biri olarak şunu diyebilirim; Hastalığa yakalandığım zaman bile aşı sonrası çektiklerim kadar çekmedim. Aşı olmadan önce imzaladığımız o sorumluluk reddi belgesinde yer alan tüm yan etkileri hem birinci hem de ikinci dozda ziyadesiyle yaşadım. Sadece bir gün de olsa bayağı etkiliyor. Ama üçüncü doz açılsa ilk gidenlerden olurum. Aşı karşıtı olanlara hayretle bakıyorum. Hangi mantıktır nasıl bir düşünce tarzıdır diye. Unutulmamalıdır ki tarih boyunca aşısı bulununcaya kadar hep salgınlar kazanmıştır savaşı.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 13, 2021, 09:51:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 13, 2021, 11:57:58 »
Geçen ay ilk doz Biontech aşımı oldum. Ertesi gün biraz kolum acımıştı. Haricen bir sıkıntı yaratmadı. Kısmetse yarın ikinci dozumu olacağım.
Maalesef işyerinde çalışan arkadaşların bir çoğu olmamakta direniyorlar. Bireysel bir durum olsa haklılar diyeceğim ama toplumu ilgilendiren bir mesele. Çekinceler olsa da herkesin toplumsal bağışıklık için aşısını olması gerektiğini düşünenlerdenim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 13, 2021, 13:46:50 »
Biontech canlı hücre olduğu için
Biontech canlı hücre değil. Ölü hücre bile değil. Virüs taklidi yapan suni bir madde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 13, 2021, 14:57:17 »
Geçen ay ilk doz Biontech aşımı oldum. Ertesi gün biraz kolum acımıştı. Haricen bir sıkıntı yaratmadı. Kısmetse yarın ikinci dozumu olacağım.
Maalesef işyerinde çalışan arkadaşların bir çoğu olmamakta direniyorlar. Bireysel bir durum olsa haklılar diyeceğim ama toplumu ilgilendiren bir mesele. Çekinceler olsa da herkesin toplumsal bağışıklık için aşısını olması gerektiğini düşünenlerdenim.
2

Ne yazık ki günümüzde enformasyona ulaşmak çok kolaylaştığı gibi dezenformasyon da çok kolay..  Ben şahsen bu konunun uzmanı değilim,bu sebeple konusunda uzman kişileri dinliyorum ve herkes aşının zorunlu olmasa da gerekli olduğu konusunda hemfikir diyebilirim.. Tabi ki her konuda olduğu gibi burada da muhalifler var ancak savları hep "olasılık" üzerine gibi geldi bana.. İnternetten de araştırdım biraz covid aşısı aleyhinde çok fazla "ciddi" bir bilgi yok.. Hep magazinel ve hiç bir kaynak vs belirtmeden yazılmış yazılar mevcut..

Not: Ben de pandeminin başında aşı olmayı düşünmüyordum ama okudukça, dinledikçe ve gözlemledikçe fikrim değişti..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 13, 2021, 15:20:41 »
Önce kısırlık yapıyor diyorlardı.  :rofl: Sanki dünyanın daha fazla insana ihtiyacı varmış gibi kısırlık yapsaydı keşke bu virüs. Ama Biontech %30 sperm sayısını artırmış sonuçları çıktı. Şimdi de ileride bunamaya yol açıyor diye söyleniyorlar.

Sentetik tıp konusu hakkında Biohackers diye güzel bir Alman dizisi var. Tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 13, 2021, 16:27:37 »
Benim çalıştığım yer Eylül ayında açılmayı, ancak iki doz aşı yaptırmayanları ofise almamayı planlıyor. Dünyada bir kaç büyük firma daha bu şekilde çalışma yapacaklarını açıkladı, mesela Amazon.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 13, 2021, 17:53:29 »
Önce kısırlık yapıyor diyorlardı.  :rofl: Sanki dünyanın daha fazla insana ihtiyacı varmış gibi kısırlık yapsaydı keşke bu virüs. Ama Biontech %30 sperm sayısını artırmış sonuçları çıktı. Şimdi de ileride bunamaya yol açıyor diye söyleniyorlar.

Sentetik tıp konusu hakkında Biohackers diye güzel bir Alman dizisi var. Tavsiye ederim.

Dan Brown'ın son kitabının konusuydu bu.. Kısırlık yapan virüs.. Hatta yerebatan sarnıcından yayıyorlardı dünyaya :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Temmuz 16, 2021, 15:31:55 »
 İlk dozda 24 saat sonra başlayan ve 3-4 gün süren kol ağrısı olmuştu.
 ikinci doz yapılalı tam 3 gün oldu, bu sefer kol ağrısı dahi olmadı..
2017 C-HR Hybrid Diamond