Anket

Covid Aşısı ve Olası Yan Etkiler

Biontech
14 (29.8%)
Kolda Ağrı
13 (27.7%)
Baş Ağrısı
4 (8.5%)
Kırgınlık
3 (6.4%)
Ateş
0 (0%)
Tansiyonda Artış
0 (0%)
Gözde Kanlanma
0 (0%)
Solunum Problemi
0 (0%)
Yan Etki Hissedilmedi
3 (6.4%)
Sinovac
4 (8.5%)
Kolda Ağrı
2 (4.3%)
Baş Ağrısı
0 (0%)
Kırgınlık
0 (0%)
Ateş
0 (0%)
Tansiyonda Artış
0 (0%)
Gözde Kanlanma
0 (0%)
Solunum Problemi
0 (0%)
Yan Etki Hissedilmedi
4 (8.5%)

Toplam Oy Verenler: 23

Gönderen Konu: Covid Aşısı ve Olası Yan Etkileri  (Okunma sayısı 3732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Covid Aşısı ve Olası Yan Etkileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2021, 00:00:04 »
Biontech 2. aşıyı dün 13.00 da oldum. Gece ateşim çok yükseldi. Ter atmaya başladım, öğlene doğru ateş düştü fakat şimdi biraz da olsa ateş var. Gözlerimden ateş çıkıyor gibi hissetmemle anlıyorum. Bununla birlikte baş ağrısı, halsizlik ve biraz ishal de oldu. Kolda ağrı az. İlk dozda hiçbir şey yaşamayıp ikinci dozda bunları yaşayınca acaba gerçekten korona mı kaptım diye düşünmeden edemiyorum.
Biontech canlı hücre olduğu için normaldir,ilk aşıyı olduğunuzda ki vücut direnci ile bugünkü direnç aynı olmayabilir ve ikinci kez virüs yüklenmesi ağır gelmiş olabilir,annemde geçenlerde ilk doz sinovac vuruldu 4 gün çok etkilendi ishal,halsizlik,kusma gibi yan etkiler görüldü.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2021, 00:00:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 10, 2021, 12:37:00 »
Biontech canlı hücre değil, messenger, yani Biontech aşısını bir reçete gibi düşünün, hücreyi vücut üretiyor bu reçeteye göre. Sonra da savunma mekanizmasını geliştiriyor.

Birader dün ikinci dozu oldu, hafif halsizlik dışında bir şikayeti olmadı. Ben de yarın sabah oluyorum, hadi hayırlısı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 10, 2021, 15:15:36 »
Sol köprücük kemiği üstünde de lenf bezi şişliği keşfettim şimdi. :D Nohut büyüklüğünde. Geçici yan etki olduğu söyleniyor.

https://plushabermerkezi.com/saglik/bir-covid-asisinin-yan-etkisi-buyumus-lenf-dugumleri-kanserle-yanlis-olabilir/
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 10, 2021, 22:21:49 »
Paniğe gerek yok,bir süre sonra şişlik inecektir,bahsedildiği gibi vücudun vermesi gereken tepkiler  de fark oluyor,örneğin ben Sinovac olarak geçen hafta 3.cü aşıyı oldum yine en küçük bir yan etki olmadı ancak oğlum 3 ay önce Corona geçirmişti, 3 ay sonra aşı olabilirsiniz şeklinde (önce 6 ay geçmeli diyorlardı) açıklama yapılıp sistem açılınca ilk Biontech aşısını 2 gün önce hastanede oldu,nadir görülen yan etkilerden biri olan bayılma geçirmiş,aşıdan 2-3 dakika sonra her yer karanlık oldu diyor ve bilinçsiz bir şekilde düşüyor,burun kemiği 2 yerinden kırık,yanakta doku kaybı,diz de sorunlar vs ,hemen aynı hastanenin acilinde müdahale ediliyor,her şey normal aşıdan değil diyorlar,dün özel hastanede burundan ameliyat oldu,sıkıntı had safha da buyurun aşı yan etkilerinden bir demet.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 10, 2021, 22:43:06 »
Paniğe gerek yok,bir süre sonra şişlik inecektir,bahsedildiği gibi vücudun vermesi gereken tepkiler  de fark oluyor,örneğin ben Sinovac olarak geçen hafta 3.cü aşıyı oldum yine en küçük bir yan etki olmadı ancak oğlum 3 ay önce Corona geçirmişti, 3 ay sonra aşı olabilirsiniz şeklinde (önce 6 ay geçmeli diyorlardı) açıklama yapılıp sistem açılınca ilk Biontech aşısını 2 gün önce hastanede oldu,nadir görülen yan etkilerden biri olan bayılma geçirmiş,aşıdan 2-3 dakika sonra her yer karanlık oldu diyor ve bilinçsiz bir şekilde düşüyor,burun kemiği 2 yerinden kırık,yanakta doku kaybı,diz de sorunlar vs ,hemen aynı hastanenin acilinde müdahale ediliyor,her şey normal aşıdan değil diyorlar,dün özel hastanede burundan ameliyat oldu,sıkıntı had safha da buyurun aşı yan etkilerinden bir demet.

Tokay bey çok geçmiş olsun, her bünyenin bağışıklık sistemi farklı olduğundan kimde nasıl bir tepki vereceğini önceden tahmin etmek çok zor, hele birde covid 19 geçirenler için bu dahada zor. Bilim insanları çok sesli koro gibi her biri diğerinin söylediğini yalanlar gibi konuşup yeni bir tez ortaya atıyor. Covid geçiren birısi olarak benimde kafam karıştı, henüz 3 ay dolmadığı için aşı olamadım, ama aşı yaptırırsam galiba inaktif olduğu için sinovac tercih edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 10, 2021, 23:58:30 »
Abi çok geçmiş olsun ALLAH cc acil şifalar versin İNŞAALLAH,
Aşıdan değilse neyden olmuş peki, onu açıklasınlar bari,bazen kaş yapalım derken göz çıkarıyorlar,şuanda kişinin bütün planları alt üst oldu bide üstüne hastane ortamında kalacak ameliyat vs uğraş dur, covid geçirenler zaten belirli süre doğal bağışıklık kazanmış durumda,aşı vurmadan önce covid geçirenlere antikor testi yapılıp sonuca göre aşı uygulansa daha doğru olacağı kanısındayım,en azından aşının yan etkilerinden korunur, nerelere zarar verdiği veya nerelere fayda sağladığı bilinmeyen kimyasal vücuda yüklenmemiş olur,ben hâlâ yaptırmadım kararsızım çünkü vücudum kimyasallara karşı çok hassas normal hastalıklar için yazılan ilaçları dahi prospektüsünü iyice okumadan içmem o yüzden şuanda mesafeli duruyorum,zaten iki yıldır milletin içinde günlük en az 500 kişiyle uğraşıyorum kaptıysam ayakta geçirmişimdir,iki yılda en az 3 sefer grip benzeri rahatsızlıklar geçirdim ayakta atlattım bunlardan biri covid olabilirde,sabaha kadar 4 sefer terledim kıyafet değiştirdim ertesi gün hastaneye gittim bişeyin yok eve git istirahat et yeterli dediler.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 11, 2021, 00:03:58 »

Çok geçmiş olsun Tokay bey Allah acil şifalar versin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 11, 2021, 18:37:14 »
Tek doz Biontech oldum. Kolda hafif ağrı dışında bir sıkıntı olmadı. Onu da gece soluma yatmaya çalışırken ağrıyınca farkettim.

Annem Sinovac oldu ve çok fena kemik ağrısıyla uğraştı. 2. doz sonrasında daha da fazla olmuş ve bana elmacık kemiklerim bile ağrıyordu diyordu. 1 ay geçti 2. aşısından azalsa da hala devam ediyor diyor.
Annene ve sana geçmiş olsun Mutlu. Şimdi iyisinizdir umarım.

Tokay Bey, çok geçmiş olsun, büyük olay atlatmış oğlunuz. İyi haberlerinizi bekleriz.

Biontech canlı hücre değil, messenger, yani Biontech aşısını bir reçete gibi düşünün, hücreyi vücut üretiyor bu reçeteye göre. Sonra da savunma mekanizmasını geliştiriyor.

Birader dün ikinci dozu oldu, hafif halsizlik dışında bir şikayeti olmadı. Ben de yarın sabah oluyorum, hadi hayırlısı.
Hocamıza selamlar.
Mrna'nın M si zaten mesajcıdan geliyor (messenger) ve oldukça özel şartlarda bulunması gerekiyor (başta -80 C derece gibi bir ısıydı, sonra belli süre daha yüksek derecede saklanabileceği açıklandı). Oysa normal bir insan vücudu ortalama 36,5-37 C derece arasıdır. Bu durumda Mrna özellikli aşı vücuda girdikten sonra çok dayanmaz. Yine bildiğime göre hücresel boyutu hücre zarından girmesine izin verirken, hücre Dna'sına ulaşmasına izin vermiyor (farklı dokuların farklı geçirgenlikleri var). O kısa sürede de gerekli bağışıklık uyarımını gerçekleştiriyor.

Aşı ya da bir çok şey konusunda (gıda gibi) şüphe duymamak elde değil. Ancak şu bir gerçek ki, aşı sayesinde insanlar bir nebze daha korunabiliyor. Yine geçmişten örnek verirsek, ülkemizde yanlış hatırlamıyorsam Çiçek Aşısı için son aşılama 1977'lilere gerçekleşti ve 1978 ile sonrası doğumlularda (aşı sayesinde toplumsal korunum sağlandığı için. Gerçi bir süre sonra tekrar böyle bir program gerekebilir) aşı yok. Çiçek aşısı olanların da vücudunda oldukça hoş bir iz vardır ve herhalde bu izden dolayı kimse gocunmaz (benimkini yakınım yapmıştı).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 11, 2021, 20:24:51 »
.
Mrna'nın M si zaten mesajcıdan geliyor (messenger) ve oldukça özel şartlarda bulunması gerekiyor (başta -80 C derece gibi bir ısıydı, sonra belli süre daha yüksek derecede saklanabileceği açıklandı). Oysa normal bir insan vücudu ortalama 36,5-37 C derece arasıdır.).

Bu nakliye ve saklama koşulları konusu da ayrı bir muamma, önce -80 derecede nakliye edilmesi ve saklanması gerekli dediler, sonra "yok, yok buzdolabı da olur" (ki -18 buzluktan bahsettikleri ama +4 derece buzdolabı olarak anlaşılmış olabileceğini de düşünüyorum) dediler.

1. Bu nakliye ve saklama koşullarının aşının etkinliğine etkisi ve etki oranı nedir?

2. Nakliye ve saklama koşulları uygunsuzluğu halinde ortaya çıkan komplikasyonlar ve komplikasyonların ölçütü nedir?

3. Nakliye ve saklama koşulları denetleniyor mu? Aşılar barkodlu mu? Evet ise hangi kodlu aşının kime, ne zaman yapıldığı ve kişide ortaya çıkan komplikasyonlar değerlendiriliyor mu? Bu konuda herhangi bir istatistik mevcut mu?

4. Şayet böyle bir takip sistemi mevcut değil ise aşıların 4. faz kontrollerinde ortaya çıkabilecek muhtemel komplikasyonlar için bireysel takip ve tedavi takvimi oluşturulacak mı?

Aşı karşıtı değilim ama genelde %3 ölüm oranına (hadi reelde %10 diyelim) sahip bir salgın için önümüzdeki bir kaç sene içerisinde belirsiz başka bir sorunun çıkabileceği ihitimalini de göz ardı edemiyorum, bilmiyorum belki de ben kuruntu yapıyorumdur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2021, 21:27:25 »
Geçmiş olsun dileklerini bildiren tüm üyelere teşekkür ederim,sorulduğunda her şey normal anafilaktik şok değil demişler,belirli açıklama yok,bu nedenle aşı olacakların bir yakınları ile aşı olmaya gitmeleri,yer gösterilmese bile yarım saat kadar aşı olan merkezde zaman geçirmeleri,güçlü bünye sahibi olmayanların dikkat etmeleri,herhalde corona geçirenlerin 6 aylık süreyi tamamlamaları ve değerlendirmeleri gerekiyor,daha önceleri de yazdığımız gibi toplumun hiç olmazsa belirli yüzdesinin bağışıklık durumunu esas almaları ki bu konuda çalışmalarda yapıldı tüseb bilgileri dahilinde;ve yazdıklarınız gibi ulaşılması güç saklama koşulları ve nakliye sorunları birden çözülüverdi sanki..çeşitli yan etkiler arasında nadir görülenlerin yanı sıra myokardit ve perikardit tanımlamaları da var,bir yan da değişik varyantları her gün ortaya çıkan hastalık,diğer taraftan advers yan etkiler ile uzun süre uğraşacağımızı,maddi manevi kayıplarımızın olacağını,polyvalan aşıya ulaşıncaya kadar tam bir bağışıklıktan söz edilemeyeceğini,%10-20 gibi oranda coronavirüsün kapsama alanı içinde olacağımızı değerlendiriyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2021, 00:02:27 »
MMT, (maske,mesafe, temizlik) kurallarına dikkat ederek yaşamaya devam edecez başka çaremiz yok,ek olarak bağışıklık sistemini güçlendirecek takviye gıdalara tam gaz devam edecez,bu hastalık ve varyant'larıyla en az 2 yıl daha uğraşırız gibi gözüküyor,zaten maske artık vazgeçilmez aksesuarımız oldu dışarı çıkarken takmazsam bir eksiklik hisseder oldum :)
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 12, 2021, 07:44:13 »
Ufuk,

Biontech aşısının nakliyesini Arvento ile denetliyorlar ;) Tam detayları bilmiyorum ama saklama koşullarını da denetliyor olabilirler, soğuk zincirlere yönelik çözümlerimiz var çünkü bu şekilde, mesela Algida gibi dondurmacılar da benzer çözüm kullanıyorlar.

Bu arada 2. aşıdan 24s geçti, dün akşam yine biraz kol ağrısı başladı ve hafif yorgunluk var sadece.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 276 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 12, 2021, 10:06:26 »
Ben geçen hafta Biontech 1. Doz oldum. 1 gün sonra sadece sırtta hafif ağrı oldu. Yaklaşık 12 saat sürdü sonra sıkıntı yok.Bende başka bir belirti olmadı.
2.Doz'u sanırım bayram sonu olacağım.
Mart sonu Covid atlattığım için ancak sıra geldi, beklemek zorunda kaldım.

I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 12, 2021, 10:44:14 »
Bu nakliye ve saklama koşulları konusu da ayrı bir muamma, önce -80 derecede nakliye edilmesi ve saklanması gerekli dediler, sonra "yok, yok buzdolabı da olur" (ki -18 buzluktan bahsettikleri ama +4 derece buzdolabı olarak anlaşılmış olabileceğini de düşünüyorum) dediler.

1. Bu nakliye ve saklama koşullarının aşının etkinliğine etkisi ve etki oranı nedir?

2. Nakliye ve saklama koşulları uygunsuzluğu halinde ortaya çıkan komplikasyonlar ve komplikasyonların ölçütü nedir?

3. Nakliye ve saklama koşulları denetleniyor mu? Aşılar barkodlu mu? Evet ise hangi kodlu aşının kime, ne zaman yapıldığı ve kişide ortaya çıkan komplikasyonlar değerlendiriliyor mu? Bu konuda herhangi bir istatistik mevcut mu?

4. Şayet böyle bir takip sistemi mevcut değil ise aşıların 4. faz kontrollerinde ortaya çıkabilecek muhtemel komplikasyonlar için bireysel takip ve tedavi takvimi oluşturulacak mı?

Aşı karşıtı değilim ama genelde %3 ölüm oranına (hadi reelde %10 diyelim) sahip bir salgın için önümüzdeki bir kaç sene içerisinde belirsiz başka bir sorunun çıkabileceği ihitimalini de göz ardı edemiyorum, bilmiyorum belki de ben kuruntu yapıyorumdur :)
Her aşı için benzer şeyler geçerli. Biontech kolay bozulabilen bir yapıya sahip olduğu için taşıma sırasında aşırı soğutuluyor. Sahaya gelince bu sıcaklık kabul edilebilir seviyeye yükseltiliyor ve kısa sürede tüketilmesi gerekiyor, çünkü çabuk bozuluyor. Soğuk zincir endişesi olmasın , tüm sistem on-line olarak anında sıcaklık denetimine tutuluyor, aşı vurulan merkeze kadar her yer izleniyor. Sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 12, 2021, 11:15:33 »

Tokay bey çok çok geçmiş olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 12, 2021, 18:00:23 »

Uzmanı değilim ama bildiğim kadarı ile süt vb. soğuk zincir ihtiyacı olan kimi ürünler lojistik teknolojileri sayesinde anlık olarak takip edilebiliyor Ufuk. Aslında belli dereceye uygun özel etiketler ile bu iş daha güvenli hale getirilebilir. Yani ürün ana kutu üzerindeki belli ısıya duyarlı etiket, ürünün ısısı belli dereceye ulaştığında tekrar değişmemek üzere renk değiştirebilir (bu teknolojiler mevcut).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 12, 2021, 19:23:19 »
Sinovac 3.Doz oldum acaba bu nereye kadar gidecek geleceğimize nasıl etkileyecek merak ediyorum. Haberlere bakıyorum bir çok devlet adamı aşısını dahi olmuyor. Çok düşündürücü sadece yazılı haberleri var İkinci doz oldu diye ama bir video veya fotoğraf yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 12, 2021, 19:24:58 »

3. Dozu sinovac oldum +4 derece dolaptan çıkarıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 12, 2021, 20:06:35 »
3. Dozu sinovac oldum +4 derece dolaptan çıkarıldı.

Sinovac için saklama koşullarını bilmiyorum ama Mrna gibi -80 derecede nakliye/stok gerekliliği olduğunu duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 12, 2021, 22:09:07 »
Sinovac 3.Doz oldum acaba bu nereye kadar gidecek geleceğimize nasıl etkileyecek merak ediyorum. Haberlere bakıyorum bir çok devlet adamı aşısını dahi olmuyor. Çok düşündürücü sadece yazılı haberleri var İkinci doz oldu diye ama bir video veya fotoğraf yok...
Yapılan aşıların 6 ay koruyuculuğu olduğu söyleniyor,
6 ay sonra ne olacak?
Toplum bağışıklığı olup olmadığı nasıl anlaşılacak?
Kazandırılmaya çalışılan yapay bağışıklık,covid geçirenler doğal bağışıklık kazanıyor zaten,vücut virüsü tanımış oluyor ve hafızada saklıyor artık onu tanıyor tekrar virüs geldiği zaman hemen antikor geliştirip savaşıyor,o yüzden covid geçirenlere neden hâlâ aşı yapıyorlar anlamıyorum,bu kişilere ilk önce yapılması gereken antikor testi olmalı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2021, 22:12:24
Birçok kişi aşıya bel bağlamış durumda aşı olunca herşeyin eskiye döneceğini zannediyor,esas olan sağlıklı beslenmek düzneli uyku,spor vs gibi durumlara daha çok dikkat ederek bu hastalığı yenebiliriz.
TOYOTA CORONA 3S FE