0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gecikme bedellerine yeni düzenleme:• Araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş otomobil sahibi 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödeyecek• 5 yıl muayeneye gelmeyen ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062.71 TL yerine 74.68 TL olacak
Hiç iyi olmamış millet bunu fırsat bilip hiç yaptırmaz,zaten normalde yapılmayan muayene artık sarktıkça sarkar.
Hem pandemi koşulları sebebi ile gidemeyenler hem de yine pandemi kaynaklı mali güç kaybı yaşayıp için yaptıramayanlar için geçici bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Zira memlekette en son ne zaman birşeyin fiyatı kalıcı olarak düştü ben hatırlamıyorum
Hem pandemi koşulları sebebi ile gidemeyenler hem de yine pandemi kaynaklı mali güç kaybı yaşayıp için yaptıramayanlar için geçici bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Zira memlekette en son ne zaman birşeyin fiyatı kalıcı olarak düştü ben hatırlamıyorum Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2021, 14:47:07Şimdi araştırdım. Tahmin ettiğim gibi, yılsonuna kadar geçerli geçici bir düzenleme.. Muayenesi olmayanlar için güzel fırsat..
Çok mantıklı yorumlar yapılmış.Geçen sene de muayene süresi dolanlara süre tanınmıştı, çok anlamlıydı. Hak ile uygun çözümdü.Araç muayenesi neden yapılıyor?Araçların sağlık durumu hakkında bilgi edinmek ve gereklilikleri karşılayamayanları tespit edip, düzeltici faaliyetlerin uygulanmasını sağlamak.Neden insanları muayene yapmaktan geri durur?Vurdumduymazlar, ihmalciler, ekonomik olarak zorlananlar.Çözüm?İlk iki durumdakilerin bu yönlerinin düzletilmesinin gerekliliği açıktır. Ancak ekonomik yönden bu işlemin zorlayıcı olmaması için daha uygun meblağlarda yapılması yaygınlaşmasını sağlayacaktır, mazeretleri de önleyecektir. Sonuçta amaç, trafikteki araçların belli standartları karşıladığının denetlenmesidir.Muayene olduğu halde, özellikle ses zararlı emisyonu (gürültü) yayan çok sayıda araç da duyuyorum trafikte ve bunlara aslında anında müdahale gerekmekte.