Gönderen Konu: Tüvtürk Muayene Geçikme Ücretlerine Düzenleme  (Okunma sayısı 896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Tüvtürk Muayene Geçikme Ücretlerine Düzenleme
« : Haziran 10, 2021, 12:03:01 »
Gecikme bedellerine yeni düzenleme:
• Araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş otomobil sahibi 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödeyecek
• 5 yıl muayeneye gelmeyen ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062.71 TL yerine 74.68 TL olacak

Toyota Club Türkiye

Tüvtürk Muayene Geçikme Ücretlerine Düzenleme
« : Haziran 10, 2021, 12:03:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Tüvtürk Muayene Geçikme Ücretlerine Düzenleme
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2021, 12:23:52 »
Gecikme bedellerine yeni düzenleme:
• Araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş otomobil sahibi 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödeyecek
• 5 yıl muayeneye gelmeyen ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062.71 TL yerine 74.68 TL olacak
Hiç iyi olmamış millet bunu fırsat bilip hiç yaptırmaz,zaten normalde yapılmayan muayene artık sarktıkça sarkar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2021, 14:44:24 »
Hiç iyi olmamış millet bunu fırsat bilip hiç yaptırmaz,zaten normalde yapılmayan muayene artık sarktıkça sarkar.

Hem pandemi koşulları sebebi ile gidemeyenler hem de yine pandemi kaynaklı mali güç kaybı yaşayıp için yaptıramayanlar için geçici bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Zira memlekette en son ne zaman birşeyin fiyatı kalıcı olarak düştü ben hatırlamıyorum :D

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2021, 14:47:07
Hem pandemi koşulları sebebi ile gidemeyenler hem de yine pandemi kaynaklı mali güç kaybı yaşayıp için yaptıramayanlar için geçici bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Zira memlekette en son ne zaman birşeyin fiyatı kalıcı olarak düştü ben hatırlamıyorum :D

Şimdi araştırdım. Tahmin ettiğim gibi, yılsonuna kadar geçerli geçici bir düzenleme.. Muayenesi olmayanlar için güzel fırsat..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2021, 15:13:02 »

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2021, 14:47:07
Şimdi araştırdım. Tahmin ettiğim gibi, yılsonuna kadar geçerli geçici bir düzenleme.. Muayenesi olmayanlar için güzel fırsat..
Geçici uygulamada olsa bizim millet bunu fırsata çevirir,olan benim minübüse oldu yıllardır çekme belgeli evin önünde yatan minübüsü sırf muayene borcu yüzünden hurdaya verdim 3 ay önce,vermeseydim muayeneyi ucuza yaptırıp tekrar trafiğe çıkarırdım,hiçbir sorunu yoktu motor içi karıncalanma yapmasın diye arada bir yerinde çalıştırıp stop ediyordum daha çok hizmet ederdi.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2021, 15:36:30 »
İstenince oluyor madem,şu aşırı yüksek muayene ücretlerine el atsalardı böylece hayır yapmış olurlardı.Tüv ücretlerinin çok yüksek olduğu TBMM'de bile gündeme geldi.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2021, 18:49:23 »
Çok mantıklı yorumlar yapılmış.
Geçen sene de muayene süresi dolanlara süre tanınmıştı, çok anlamlıydı. Hak ile uygun çözümdü.
Araç muayenesi neden yapılıyor?
Araçların sağlık durumu hakkında bilgi edinmek ve gereklilikleri karşılayamayanları tespit edip, düzeltici faaliyetlerin uygulanmasını sağlamak.
Neden insanları muayene yapmaktan geri durur?
Vurdumduymazlar, ihmalciler, ekonomik olarak zorlananlar.
Çözüm?
İlk iki durumdakilerin bu yönlerinin düzletilmesinin gerekliliği açıktır. Ancak ekonomik yönden bu işlemin zorlayıcı olmaması için daha uygun meblağlarda yapılması yaygınlaşmasını sağlayacaktır, mazeretleri de önleyecektir. Sonuçta amaç, trafikteki araçların belli standartları karşıladığının denetlenmesidir.
Muayene olduğu halde, özellikle ses zararlı emisyonu (gürültü) yayan çok sayıda araç da duyuyorum trafikte ve bunlara aslında anında müdahale gerekmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2021, 21:07:21 »
Çok mantıklı yorumlar yapılmış.
Geçen sene de muayene süresi dolanlara süre tanınmıştı, çok anlamlıydı. Hak ile uygun çözümdü.
Araç muayenesi neden yapılıyor?
Araçların sağlık durumu hakkında bilgi edinmek ve gereklilikleri karşılayamayanları tespit edip, düzeltici faaliyetlerin uygulanmasını sağlamak.
Neden insanları muayene yapmaktan geri durur?
Vurdumduymazlar, ihmalciler, ekonomik olarak zorlananlar.
Çözüm?
İlk iki durumdakilerin bu yönlerinin düzletilmesinin gerekliliği açıktır. Ancak ekonomik yönden bu işlemin zorlayıcı olmaması için daha uygun meblağlarda yapılması yaygınlaşmasını sağlayacaktır, mazeretleri de önleyecektir. Sonuçta amaç, trafikteki araçların belli standartları karşıladığının denetlenmesidir.
Muayene olduğu halde, özellikle ses zararlı emisyonu (gürültü) yayan çok sayıda araç da duyuyorum trafikte ve bunlara aslında anında müdahale gerekmekte.
Malesef bide kamyonet olarak piyasaya sürülen ama kapalı kasalı aile aracı olarak kullanılan koltuğu vs herşeyi otomobil gibi olan araçlara yüksek vergi ve yıllık muayene uygulamaları insanları bezdiriyor,
Yazınızın son kısmında ses yayan araçlar malesef müdahaleyi bırakın anında trafikten men edilmeli yaptıran kadar yapanda cezai işleme tabi tutulmalı,bozuk zihniyetli araç sahipleri onada kılıf uydurmuş kumandalı sistemler yapmışlar istediği zaman kapatıp istediği zaman açıyor,hepsi bir Tofaş cam motorunun başında içeriden bide düğme işi bitiriyor,bizim milletin kafası üç kağıt işlerine nedense daha iyi çalışıyor, malesef bu zihniyeti bozuklar tüm milletin huzurunu bozuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE