Gönderen Konu: Sigorta atıyor  (Okunma sayısı 577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Sigorta atıyor
« : Haziran 10, 2021, 09:40:18 »
Merhaba aracımın havalandırma panelini aydınlatan 2 adet t5 1.2w halojen ampulleri led ile değiştirdim fakat led ampuller sigorta attırıp arıza ışığı yaktı ledleri çıkarıp halojenleri geri taktım ve yeni 15A park sigortası alıp sigortayı da değiştirdim arıza ışığı söndü şu anlık sorun yok acaba bu ampullerin yönü mü var ters takınca sigorta mı atıyor yoksa aldığım led ampullerin Wattımı yüksek geliyor fikrinize ihtiyacım var

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2021, 09:42:13
Merhaba aracımın havalandırma panelini aydınlatan 2 adet t5 1.2w halojen ampulleri led ile değiştirdim fakat led ampuller sigorta attırıp arıza ışığı yaktı ledleri çıkarıp halojenleri geri taktım ve yeni 15A park sigortası alıp sigortayı da değiştirdim arıza ışığı söndü şu anlık sorun yok acaba bu ampullerin yönü mü var ters takınca sigorta mı atıyor yoksa aldığım led ampullerin Wattımı yüksek geliyor fikrinize ihtiyacım var
Panel ve aldığım led ampuller bunlar ledlerin wattı hakkında bir bilgim yok ama orjinal halojenler 12 volt 1.2W idi aracımın bütün iç dış ampullerini ledler ile değiştim (belkide 20 adet değiştirmişimdir) böyle bir şey ilk defa başıma geldi
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Sigorta atıyor
« : Haziran 10, 2021, 09:40:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigorta atıyor
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2021, 09:46:38 »
LED ler sıkıntılı olabilir veya diplerinde şase yaptırıyordur,her ampül uygun olmuyor malesef piyasada ne olduğu belirsiz çok ürün var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2021, 09:50:29 »
LED ler sıkıntılı olabilir veya diplerinde şase yaptırıyordur,her ampül uygun olmuyor malesef piyasada ne olduğu belirsiz çok ürün var.
Bunları iade edip güvenilir bir markadan(Photon) Canbus (arıza ışığı yakmayan) 1.2w ledler sipariş ettim bakalım sonuç ne olacak yön hakkında bilginiz var mı Ümit Bey sigorta atmaz heralde ters takılırsa
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2021, 12:28:54 »
Bunları iade edip güvenilir bir markadan(Photon) Canbus (arıza ışığı yakmayan) 1.2w ledler sipariş ettim bakalım sonuç ne olacak yön hakkında bilginiz var mı Ümit Bey sigorta atmaz heralde ters takılırsa
Ters takılma ile sigorta atacağını zannetmiyorum,benim bahsettiğim ampülün bacakları eksi artı bir yerden devreyi tammamlarsa şase yaptırır onu anlatmaya çalıştım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.