Gönderen Konu: Sıfır Yerli Araçlarda Ötv Yüzde Seksene mi Yükseliyor?  (Okunma sayısı 324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Şok! Yerli otomobillerde ÖTV yüzde 80'e yükseliyor!

Türkiye'de üretilen otomobillerden alınan vergi oranının yükselmesi gündemde. İşte detaylar.


Gün geçmiyor ki otomobil fiyatlarında bir artış daha yaşanmasın. Zaten döviz kurlarının etkisiyle otomobil fiyatları artıyor. Buna bir de pandemi şartları eklendiği için fırsatçılar yüzünden fiyatlar daha da artmıştı. Fakat şimdi de işin içerisine ÖTV zammı girdi.

Bilindiği üzere Türkiye'de üretilen otomobillerde teşvik amaçlı olarak ÖTV oranı yüzde 60'tı. Fakat BloombergHT'den Emre Özpeynirci'nin haberine göre bu avantaj Ağustos ayında tamamen ortadan kalkacak.

Bu yükselişle birlikte ülkemizde üretilen ve ithal modellere nazaran çok daha uygun bir etikete sahip olan modellerin fiyatı yükselecek.

Türkiye'de en çok satan iki otomobil olan Egea ve Clio da mevcut düzenlemeden nasibini alacak. Yükselecek olan ÖTV dilimi sonrasında Egea ve Clio'nun üst versiyonları hayli pahalı fiyatlardan satılmaya başlanacak.

Öte yandan Türkiye'de üretilen Megane ve Corolla gibi otomobillerin tüm versiyonlarına ÖTV zam mı yansıyacak.

Dip not olarak belirtelim. Bu konuda henüz yetkililerden resmi bir açıklama gelmiş değil.

Kaynak: https://www.teknolojioku.com/otomobil/sok-yerli-otomobillerde-otv-yuzde-80e-yukseliyor-60c11c7282cf1638a10a50bb

Toyota Club Türkiye


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Yerli Araçlarda Ötv Yüzde Seksene mi Yükseliyor?
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2021, 08:55:19 »
Aegea ucuz kalıyordu evet, haksız rekabet oluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Yerli Araçlarda Ötv Yüzde Seksene mi Yükseliyor?
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2021, 15:48:46 »
Resmi açıklama olmasa bile haberinin çıkması  olacağının işaretidir,bu kadar farklı oranlar kafa karıştırıyor deyip yarın bir gün,tüm arabalar için fabrika fiyatının üzerine % 100 ötv,sonra % 18 kdv veya akıllarına gelirse ayrıca elektrikli,hybrid zammı ekleyip çevrecileri de toptan ödüllendirmek gelebilir.
Tokay Ceritoğlu