Gönderen Konu: Benzin taşması  (Okunma sayısı 2069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Benzin taşması
« : Haziran 09, 2021, 22:23:41 »
2019 Corolla Hybrid aracıma bugün benzin alıyordum. Depo dolunca benzin pompası atmadı, bütün benzin şakır şakır yerlere aktı. Neyse ki başında duruyordum. Nasıl kapatılacağını da bilmiyorum, adama seslenene kadar kaç paralık servet yerlere aktı bilmiyorum artık neyse olan oldu.

Sorum şu. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. En son 10 gün önce doldurdum, dolunca pompa gayet güzel attı.

Ben istasyonun pompasında arıza vardır diye düşünüyorum ama kafama takıldı, araba da benzin pompasının atmasını engelleyecek bir sıkıntı olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Benzin taşması
« : Haziran 09, 2021, 22:23:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin taşması
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2021, 23:42:29 »
2019 Corolla Hybrid aracıma bugün benzin alıyordum. Depo dolunca benzin pompası atmadı, bütün benzin şakır şakır yerlere aktı. Neyse ki başında duruyordum. Nasıl kapatılacağını da bilmiyorum, adama seslenene kadar kaç paralık servet yerlere aktı bilmiyorum artık neyse olan oldu.

Sorum şu. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. En son 10 gün önce doldurdum, dolunca pompa gayet güzel attı.

Ben istasyonun pompasında arıza vardır diye düşünüyorum ama kafama takıldı, araba da benzin pompasının atmasını engelleyecek bir sıkıntı olabilir mi?
Hayır sorun araçta değil pompada,çünkü benzin tabancaları akışa göre çalışır içeriden basınç geldiğinde yani tabancanın ağzı kapandığında akışı zorlaştığında atması gerekirdi o yüzden sıkıntı sizde değil pompada.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2021, 23:43:48
Ama siz aracınızın kaportasına dökülen benzini iyice yıkayın boyaya zarar verebilir ve koku yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2021, 09:30:42 »
Ama siz aracınızın kaportasına dökülen benzini iyice yıkayın boyaya zarar verebilir ve koku yapar.

Önce pompacıya su döktürdüm, arkasından da yıkamaya girip köpükle ve basınçlı suyla komple yıkattım. Depo kapağı civarına da biraz fazla su tutturdum. Depo kapağı solda olduğundan, şoför koltuğuna otururken mecburen akan benzinlere de basıp bindiğim için paspasları da yıkattım. Ama hala kokuyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2021, 09:49:37 »
Önce pompacıya su döktürdüm, arkasından da yıkamaya girip köpükle ve basınçlı suyla komple yıkattım. Depo kapağı civarına da biraz fazla su tutturdum. Depo kapağı solda olduğundan, şoför koltuğuna otururken mecburen akan benzinlere de basıp bindiğim için paspasları da yıkattım. Ama hala kokuyor sanki.
Bir müddet kokar çünkü benzin kokusu keskindir değdiği yere siner,aynı zamanda burnunuzda bir müddet kalır,araç içerisine 1 tane tüm kavun koyun kokuyu kısa sürede giderir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.