0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam yanlış anladınız. Beklediğim şey ayakla açılma, düğmeyle kapanma gibi premium özellikler değil, basit bir yay, basit bir havalı piston. Bagaj kapağı açılıp kapandıkça mekanizmasının metal çubuğu, takılı olduğu çentiğin içinde oynaya oynaya orayı aşındırıyor. Bu 2019 model bir araba için çok ilkel değil mi?
Sağol Anıl. Milletimiz acaba araba fiyatlarının pahalı olmadığını, vergiler dolayısıyla pahalı olduğunu, hatta Corolla'nın düşük vergi diliminde kaldığından en uygun C segment olduğunu, yurtdışındaki fiyatların yarısında satıldığını ne zaman anlayacak acaba.
Birara bagaj kapağına yay falan takmaya çalıştım baktım bagaj kapağının ayarını bozuyor söktüm attım. Yakın zamanda arkadaşın araç kumandasından bagaj açma tuşuna yanlışlıkla basılmış, araç premium olunca bagajda sonuna kadar açılmış tabiki. Sonuç: Arkadaş sabah aracın yanına gittiğinde bagajında bir havuzla karşılaşmış. Akşam yağan yağmur bagajı komple ıslatmış. Günlerce kurutmaya çalıştı. Bagaj kapağı zaman zaman kafama düşüp canımı yaksa, sinirimi bozsa da kendiliğinden açılmamasının da faydaları olduğunu görüş olduk.
aynen öyle.. arkadaşların opel uzaktan kumandası uzaktan bile çalışınca hava atıyorlardı gerçek uzaktan kumanda diye (bizimkiler 2-3 metreden açınca dalga geçiyordu). ancak bir sabah bagaj kapağını açık görünce anladı neyin ne olduğunu..
Aslında, hem firmaların maliyeti düşüyor hem de kullanıcılara masraf çıkmıyor pistonlu sistemler zaman ile arıza çıkarabiliyor ve sıklıkla olmasa da ara ara değişimi gerekiyor. Ayrıca da günümüz deki araçların plastik aksamları geri dönüşümlerden ve Poliüretan maddesinden üretilir.
reno 12 stationlarda makaslı kol var hala hiç bozulmadan çalışıyor. yariste piston var geçen gün değiştirdim. kapağı açmıyordu.Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 12, 2021, 13:25:47[/time]aynen öyle.. arkadaşların opel uzaktan kumandası uzaktan bile çalışınca hava atıyorlardı gerçek uzaktan kumanda diye (bizimkiler 2-3 metreden açınca dalga geçiyordu). ancak bir sabah bagaj kapağını açık görünce anladı neyin ne olduğunu..
Ben bizim aracın kısa mesafeden algılamasını bizim kumandadan kaynaklı sanıyordum... Demek bütün e120lerde öyleymiş
Bir nevi güvenlik amaçlı diyelim,japon amcalar herşeyi ince düşünürler
Bakmışlarki güvenliği biraz fazla abarttık, sonraki kasalarda bu kadar ince düşünmeye ne gerek var, olmasa da olur demişler herhalde