Gönderen Konu: Avensis T27 1.8 otomatik mi yoksa 2012 ve üzeri makyajlı kasami  (Okunma sayısı 969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 285000
  • Model Yılı: '06
Merhaba kısmetse 2009 ve üzeri avensis almak istiyorum biraz araştırdım fiyat performans olarak karşıma avensis çıktı  (japon grubuna alışkınım 10 yıldır 2006 lancer kullanıyorum )  makyajsız kasa 1.8 otomatik mi yoksa makyajı kasa 1.6 mi fiyatları aşağı yukarı aynı ,performansta çok fark ederi mi 1.6 biraz beni korkutuyor, makyajlı kasa ve makyajsız kasa arasında ne gibi fark var
Tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 1.8 otomatik mi yoksa 2012 ve üzeri makyajlı kasami
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2021, 10:35:10 »
Merhaba kısmetse 2009 ve üzeri avensis almak istiyorum biraz araştırdım fiyat performans olarak karşıma avensis çıktı  (japon grubuna alışkınım 10 yıldır 2006 lancer kullanıyorum )  makyajsız kasa 1.8 otomatik mi yoksa makyajı kasa 1.6 mi fiyatları aşağı yukarı aynı ,performansta çok fark ederi mi 1.6 biraz beni korkutuyor, makyajlı kasa ve makyajsız kasa arasında ne gibi fark var
Tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim
Eksi yön olarak sadece vergi farkı var,ama Avensis alacaksanız kesinlikle 1.8 cvt şanzıman tavsiye ederim zaten 1.6 kar manuel vites otomatik yok onlarda,1.6 motor Corolla ile aynı üniteyi kullanıyor ama Avensis daha ağır olduğu için ilk kalkışlarda ve rampalarda o motor biraz zayıf kalıyor,herşeyden önemlisi artık o kadar para verip manuel araç kullanmak bana göre anlamsız.1.8 147 bg otomatik cvt şanzıman 1.6 132 bg manuel şanzıman artık hangisini beğenirseniz,ama dikkat edilmesi gereken Avensis alınacaksa kesinlikle iyi araştırın çünkü bu araçların parçası pahalı, rutin bakımları doğru kalifiye kişilerce yapılmış veya yetkili servis bakımlı olanlara bakınız,belirli yıldan sonra el freni hatası verenler var alırken iyi araştırın daha önce böyle bir hatadan dolayı işlem görmüşmü sorun öğrenmeye çalışın,hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2021, 12:50:40 »
Ümit Şahantimor beye tamamen katılıyorum,Avensis kasa ağırlığına göre 1.8 motor ve otomatik istiyorsanız ideal araç,ancak bahsedildiği gibi parçalar pahalı ve araba orijinal mi? ona iyi bakmak şart,en iyi kaporta ve motor ustalarına baktırın sonra da ekspertiz firmaları baksın,temizini bulursanız 3-5 pahalı demeyin,2016 yılında oğluma 1.6 düz vites avensis aldık,o yılda otomatik 1.8 gelmiyordu,Corolla ile aynı motor ,şanzıman ancak aralarında ağırlık farkı var,kalkışlar biraz ağır olabilir,otomatik el freni sorunu 4-5.000 tl ye çözülüyor,dikkat edin.Sonuçta inşallah temiz düzgün bir araca denk gelirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2021, 13:41:12 »
2 yıl 2006 Lancer, 5 yıl 2009 Lancer kullandıktan sonra geçen sene itibariyle Avensise geçtim. 2011 model 1.8 CVT aldım. Lancer'dan sonra süspansiyonlar aşırı yumuşak geldi. eğer konfor arıyorsanız sorun yok ama biraz sert olsun derseniz benim yaptığım gibi yayları spor yay takın, lastik ebadında ufak bir değişiklik yapın, her şeyiyle 10 numara bir araç oluyor Avensis. Hızlı, geniş, güvenli, sorunsuz. az yaksın derseniz tüpe de uyumlu. bu segmentte bizler gibi sorunsuz araç isteyenlerin belkide tek seçeneği. Honda Accord'da düşündüm ama çok daha yüksek kmleri çok daha pahalıydı. parasının ederi bir araç Avensis. eski Lancer kullanıcısı olarak tavsiye ederim :)
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.