Gönderen Konu: 1.6 AT Ani hızlanmalarda bayılıyor  (Okunma sayısı 622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
1.6 AT Ani hızlanmalarda bayılıyor
« : Haziran 07, 2021, 19:57:19 »
merhaba,
yaklaşık 1 yıldır kullandıgım araçta son zamanlarda özellikle motor sıcakken fark ettigim bir sorun var ışıklarda durdugumda aniden kalkış için dip gaz yapıtıgmda araba sanki bayılıyor gibi
lpg bakımını yeni yaptım lpg ve benzin fark etmiyor 2 sindede aynı buji 10 bin km önce değişti yağ değişimine daha 3 bin km var ama bir de bakım yapıp deneyecegim araç 155 bin km de sizce neyden olabilir

Toyota Club Türkiye

1.6 AT Ani hızlanmalarda bayılıyor
« : Haziran 07, 2021, 19:57:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 AT Ani hızlanmalarda bayılıyor
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2021, 03:09:59 »
merhaba,
yaklaşık 1 yıldır kullandıgım araçta son zamanlarda özellikle motor sıcakken fark ettigim bir sorun var ışıklarda durdugumda aniden kalkış için dip gaz yapıtıgmda araba sanki bayılıyor gibi
lpg bakımını yeni yaptım lpg ve benzin fark etmiyor 2 sindede aynı buji 10 bin km önce değişti yağ değişimine daha 3 bin km var ama bir de bakım yapıp deneyecegim araç 155 bin km de sizce neyden olabilir
Bujiler ne marka?
Araç bozuk LPG ayarından ötürü yakıt haritasını bozmuş olabilir,ilk önce lpg'nin sigortasını sökün daha sonra akü eksi kutup başını söküp yarım saat bekletin sonra takarak aracı 100 km kadar benzinde ara ara devir göstererek kullanın sonrasında iyi bir Afr ayarı yapan yerde Afr ayarı yaptırın büyük ihtimalle sorun çözülür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2021, 12:11:49 »
araç durduğunda lpg regülatörü, dolayısyla lpg çok ısınıyor.   LPG ısınınca hacmi artar,  birim zamanda motora gönderilen lpg miktarı azalır.   LPG'de bu durum için sıcaklık düzeltme ayarı vardır,  Sıcaklık arttıkça her 10C fark için %3 daha fazla lpg püskürtmek gerekir.  LPG ayarınız hali hazırda biraz bozuksa, sıcaklık düzeltme ayarı da düzgün değilse bu tarz bir sorun yaşayabilirsiniz.   LPG ayarlarını kontrol ettirmenizi öneririm. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2021, 14:13:05 »
merhaba,

Değiştirdiğiniz bujilerin kodu nedir?

Edit: Mümkünse fotoğrafta ekleyebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2021, 00:57:34 »
Pazartesi günü ilk işim bujinin resmini çekip markasına bakıcam ben denso marka dedim değiştiren ustaya denso dediler bana hatta 4 adetine 350 tl verdim

Lpg bakımı istanbul Ümraniyede candan mühendislik te yaptırırm afr ayarı yapıldı 1 ay önce genel filitre değiştirmeye gittigimde benzin haritası ile lpg haritası neredeyse bire bir olmuş kendimde baktım
Birde arabayı mesela 1 depo lpg bitince çeyrek depo benzin harcıyorum