Gönderen Konu: Bluetooth da karşı tarafa ses gitmeme sorunu.  (Okunma sayısı 25207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Bluetooth da karşı tarafa ses gitmeme sorunu.
« : Haziran 07, 2021, 10:34:41 »
Herkese merhaba arkadaşlar 2018 model 1.6 manuel aracımda Bluetooth ile görüşme yaparken sesim karşı tarafa gitmiyor çözümünü bir türlü bulamadım acaba yardımcı olabilecek birisi var mıdır?(multimedya nin diğer tüm özellikleri çalışmaktadır)
12345

Toyota Club Türkiye

Bluetooth da karşı tarafa ses gitmeme sorunu.
« : Haziran 07, 2021, 10:34:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bluetooth da karşı tarafa ses gitmeme sorunu.
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2021, 11:03:44 »
Herkese merhaba arkadaşlar 2018 model 1.6 manuel aracımda Bluetooth ile görüşme yaparken sesim karşı tarafa gitmiyor çözümünü bir türlü bulamadım acaba yardımcı olabilecek birisi var mıdır?(multimedya nin diğer tüm özellikleri çalışmaktadır)
Telefon ayarlarında herşey normalse multimedya mikrofonu bozulmuştur,ilk önce telefon üzerinden Bluetooth kulaklık modu aktif mi bir kontrol edin, daha sonra Multimedya ayarlarına bakın onlarda düzgünse mikrofonu kontrol edersiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2021, 15:43:53 »

Bluetoot ayarlarında cihazın (muhtemelen CAR MULTIMEDIA) ses ve aramalar şeklinde iki izine ihtiyacı olduğunu göreceksiniz, ses izni açık, aramalar izini kapalı olabilir,

Cihaza bağlıyken telefonun BT menüsünden cihazın yanındaki çark simgesine tıklayarak "Aramalar" kısmına da izin verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2021, 16:07:02 »
Bluetooth kulaklığımda hiç sorunsuz kullanırken,  sonradan takılan multimedyalarda, ses gitse de çok düşük gidiyor. Birde araç içinde belli bir hızın üzerindeyseniz yol sesi falan  karşı taraf çok zor duyuyor dediklerinizi.   Ben araya mikrofon preamfi falan da koymama rağmen bu sorunu aşamadım. Ve pes ettim.  Şimdi telefonu cihaza yine bağlıyorum, arayanı araç multimedya ekranından  görüyorum, multimedya üzerinden cevaplıyorum, ama orada sesi telefona ver diye bir tuş var, onu tıklayarak görüşmeyi yine telden yapıyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2021, 16:41:59 »
Bluetooth kulaklığımda hiç sorunsuz kullanırken,  sonradan takılan multimedyalarda, ses gitse de çok düşük gidiyor. Birde araç içinde belli bir hızın üzerindeyseniz yol sesi falan  karşı taraf çok zor duyuyor dediklerinizi.   Ben araya mikrofon preamfi falan da koymama rağmen bu sorunu aşamadım. Ve pes ettim.  Şimdi telefonu cihaza yine bağlıyorum, arayanı araç multimedya ekranından  görüyorum, multimedya üzerinden cevaplıyorum, ama orada sesi telefona ver diye bir tuş var, onu tıklayarak görüşmeyi yine telden yapıyorum.
Sonradan takılan multimedyaların telefon görüşme kalitesi çok kötü ama orjinal multimedya da Fiat bile olsa çok güzel ses anlaşır oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2021, 18:01:55 »
Aslında bu tarz sistemlerin tüm ayarlarını belirten bir kılavuz olmalı.

Filtreler var, çevre sesi azaltmak için, denenebilir.
Yeni ses komutlu araçlarda bile bazen sistem sesi algılamayablliyor.

Geri vitese taktığınızda konuşmayı beklemeye alıyor mu? Bu gerçekten iyi düşünülmüş bir özellik bu tarz sistemlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2021, 00:31:04 »

Geri vitese taktığınızda konuşmayı beklemeye alıyor mu? Bu gerçekten iyi düşünülmüş bir özellik bu tarz sistemlerde.

Hiç geri geri giderken konuşma denk gelmedi Hakan :)   Ama müziğin sesini epey bir kısıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -