Gönderen Konu: Engelli Park Yeri  (Okunma sayısı 1002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Engelli Park Yeri
« : Haziran 05, 2021, 19:01:30 »
Selam, her ne kadar literatürde "Engelli Park Yeri" olarak geçiyor da olsa, bir açıdan Engellendirilmiş Park Yeri demek çok da yanlış olmaz sanırım.
Bununla ilgili anlamlı bir video;

Toyota Club Türkiye

Engelli Park Yeri
« : Haziran 05, 2021, 19:01:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Engelli Park Yeri
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2021, 10:51:58 »
Ne yazık ki artık hiç bir kurala uyulmaz oldu,engelli yerine park yapanın aracının tekerine kilit vurulmalı,cezayı ödedikten sonra açılmalı veya engel olan araç otoparka çekilmeli yine 2 kere ceza ödemeli,yaya geçidine park edenler mi ararsınız,kaldırım üzerine çıkarak yayaları caddeden yürümeye,bebek arabalı anne babaları sokağın ortasından yürümeye zorunlu kılanları mı? say say bitmiyor,diğer taraftan gazetelerde okuduk,orta yere park eden bir resmi görevli,ikaz yazısı bırakan kişiyi göz altına aldırdı,başka bir boyut,hatalı park eden kişi bazen pompalı tüfekle de üzerinize geliyor,uyarmak bile risk taşıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2021, 14:46:27 »
Maalesef bunlar dediğiniz gibi mevcut, doğru bir irade ile çok kısa sürede düzelebilecek şeyler, düzeltilmediği takdirde toplumun köklerini kemiren düzensizlikler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2021, 17:06:42 »
Eğitimi olmayan toplumlarda maalesef ki durum içler acısı oluyor. Eğitim derken okullara gidip aldığımız boş diplomalardan bahsetmiyorum. Doğumla birlikte ailede başlayan ve okulla pekiştirilen hayatta yaşadıklarımızla içimize işleyen eğitimden bahsediyorum.

Sürücü kursları yokken sınavla ehliyet alınıyordu. Sonra sürücü kursları çıktı sözde eğitim verilerek ehliyet verildi. Ama kurallar sadece kitaplarda, trafik işaretlerinde kalıyor. Ceza yeme korkusu varsa kurallara uyuyormuş gibi yapıyoruz ama sonrasında kurallara uymuyor veya kendimize çeviriyoruz. Bu konu sadece trafik kuralları ile de alakalı değil maalesef. Yaşamın her alanında geçerli.

Ailede başlayan eğitimle saygılı olmayı, yalan söylememeyi, kurallara uymayı öğrenerek hayata adım atan çocuk çevresinde, okulda ve hayatta kendisi gibi insanları gördükçe, empati yaptıkça kurallara uyan çoğalacaktır. Ancak kitaptan kuralı okuyup, empatiyi, sevgiyi, saygıyı anlatıp uygulamada görmeyen çocuk kitapta yazanları da maalesef ki önemsemiyor. İnşallah gelecekte düzelir diyeceğim ama zor görünüyor.