Gönderen Konu: Düşük devirde gelen şıkırtı hırıltı benzeri ses  (Okunma sayısı 19122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
Arkadaşlar 1.6 benzin Terra Corolla aracımda düşük devirlerde ilk hızlanırken kısa süreli şıkırtı ve hırıltı sesine benzer ses geliyor devirlenince ses kayboluyor çekişte çalışmada ni sorun yok boştayken yok yüke binince ilk hızlanırken kısa süreli geliyor kayboluyor çözümü nedir acaba bilen yardımcı olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Düşük devirde gelen şıkırtı hırıltı benzeri ses
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2021, 17:32:04 »
Araç kaç km de? triger zincir sesi olabilir?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2021, 18:00:40 »
Araç kaç km de? triger zincir sesi olabilir?
188binde abi rölantideyken yok yüke binince 2. Viteste kasiste yavaşlayıp hızlanırken prrr gibi sibop şakırtısına benzer ses geliyor az hızlanınca kayboluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2021, 22:12:32 »
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?
Gerçekten dediğiniz gibi sibob seside olabilir,aks mili boşluk yapmış olabilir veya baskı balatanın gergi yaylarından biri kırık olursa aynı sesi yaptırır,geçenlerde bacanağın doblosunda baskıyı bir söktük volant bilyası dağılmış çıktı ama ne çekişte ne gidişte hiçbir problem yoktu,bilyanın içi dağılmış baskıyla volant arasına düşmüş,herşey olabilir sesi canlı dinlemek yorumlamak lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2021, 23:03:17 »
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?
Gerçekten dediğiniz gibi sibob seside olabilir,aks mili boşluk yapmış olabilir veya baskı balatanın gergi yaylarından biri kırık olursa aynı sesi yaptırır,geçenlerde bacanağın doblosunda baskıyı bir söktük volant bilyası dağılmış çıktı ama ne çekişte ne gidişte hiçbir problem yoktu,bilyanın içi dağılmış baskıyla volant arasına düşmüş,herşey olabilir sesi canlı dinlemek yorumlamak lazım.
10 40 yağ ama egzoz sesine benzer bi ses egzoz manifoldu düşük devirde yapıp hızlanınca sesi keser mi orası aklıma gelen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2021, 09:40:10 »
10 40 yağ ama egzoz sesine benzer bi ses egzoz manifoldu düşük devirde yapıp hızlanınca sesi keser mi orası aklıma gelen
Yağ vizkozitesi ni sibob sesi olabilir diye sordum,eğer düşük devirde yağ tam doldurma yapmıyorsa siboblar ses yapabilir,uzman bir ustanın yerinde test ederek sesi duyması kesin sonuç verir aynı sesi egzoz bağlantı lastikleri yıpranmışsa yine yapabilir,ikamet ettiğiniz şehri yazarsanız üyeler usta/servis önerisi yaparlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2021, 09:55:26 »
Cıyaklama gibi bir ses ise avans sesi oluyor o 1.6 vvt-i larda gelebilen bir ses. Bir dönem yaşadım onu fakat çok uzun süredir yok yakıt aldığınız yeri değiştirip bir deneyin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2021, 16:46:40 »
Cıyaklama gibi bir ses ise avans sesi oluyor o 1.6 vvt-i larda gelebilen bir ses. Bir dönem yaşadım onu fakat çok uzun süredir yok yakıt aldığınız yeri değiştirip bir deneyin.
Ciyklama değil de düşük hızdan devirlenirken gelen fırrr gibi bi ses biraz devirlenince kesiliyor başka Corollada o ses var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2021, 19:09:21 »
Ciyklama değil de düşük hızdan devirlenirken gelen fırrr gibi bi ses biraz devirlenince kesiliyor başka Corollada o ses var mı bilmiyorum.
Hava emiş sesi olabilir gibi geldi bana da hava filtresi tam oturmamamış olabilir mi acaba
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2021, 20:31:14 »
V kayışının avare kasnağını kontrol ettirin, ustaya "kanallı avare kasnağı" derseniz anlar, sökülmesi basittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2021, 20:55:16 »
Hava emiş sesi olabilir gibi geldi bana da hava filtresi tam oturmamamış olabilir mi acaba
Kontrol ettim onu hocam.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2021, 20:58:28
V kayışının avare kasnağını kontrol ettirin, ustaya "kanallı avare kasnağı" derseniz anlar, sökülmesi basittir.
Teşekkürler Ufuk Bey bi kontrol ettireyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2021, 14:34:18 »
Ses için kayışı değiştirip oradaki gergi bilyası kasnağının o taraftaki kütükten ses geldiği anlaşıldı. Şimdi ses çok büyük oranda gitti hafif homurtu ve titreme de baskı balata zayıf biraz idare eder dedi heralde ondan dolayı.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2021, 15:12:18
Ufuk Bey tespitiniz için teşekkürler sorun dediğiniz yerdeymiş. Bir de aracım 2002 e120 kasa benzinli 1.6 Corolla aracım 1500 km de 1 litre yağ eksiltiyor sordum bu kasalarda kronik dediler motoru yaptırsam sorun düzelir mi bazıları yaptırsan da yine eksiltir diyor. Yaptırsam mantıklı mı tahmini ne kadar masrafı olur. Şu an problem yok yağ ekleyip devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2021, 22:08:22 »
Ses için kayışı değiştirip oradaki gergi bilyası kasnağının o taraftaki kütükten ses geldiği anlaşıldı. Şimdi ses çok büyük oranda gitti hafif homurtu ve titreme de baskı balata zayıf biraz idare eder dedi heralde ondan dolayı.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 08, 2021, 15:12:18[/time]
Ufuk Bey tespitiniz için teşekkürler sorun dediğiniz yerdeymiş. Bir de aracım 2002 e120 kasa benzinli 1.6 Corolla aracım 1500 km de 1 litre yağ eksiltiyor sordum bu kasalarda kronik dediler motoru yaptırsam sorun düzelir mi bazıları yaptırsan da yine eksiltir diyor. Yaptırsam mantıklı mı tahmini ne kadar masrafı olur. Şu an problem yok yağ ekleyip devam ediyorum.
Sorunu çözmenize sevindim.
Benim aracım 2004 model bende hiç eksiltme olmuyor kaç yılından sonra çözmüşlerdi acaba bu yağ eksiltme olayını Ufuk Bey aydınlatırsa çok sevinirim
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2021, 22:32:38 »
Sorunu çözmenize sevindim.
Benim aracım 2004 model bende hiç eksiltme olmuyor kaç yılından sonra çözmüşlerdi acaba bu yağ eksiltme olayını Ufuk Bey aydınlatırsa çok sevinirim
2004 modele kadar olanlarda yağ eksiltme mevcut,2004 yılında çözdüler sorunu.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2021, 22:58:35 »
2004 modele kadar olanlarda yağ eksiltme mevcut,2004 yılında çözdüler sorunu.
Teşekkürler
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2021, 11:07:58 »

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2021, 15:12:18
o sorun benim 2003 corollada da var. Ama klima kapalıyken olmuyor klima açıkken ilk hızlanırken o kütükten şıkırtı ciyaklama arası bir ses geliyor. Kayış değiştim düzeldi sandım bir kaç ay sonra yine başladı. O kütük komple değişiyormuş usta bir sorun olmaz dedi bende o şekilde kullanılanıyorum. Fiyatı bin küsürdü değişmek istersen eğer.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2021, 15:25:14 »
Teşekkür ederim Ayhan Bey sizin belki de sadece klima kasnağındadır problem bende klima kapalıyken de geliyor usta gergi kütüğünden dolayı dedi yağladı ses bayağı azaldı ama yine var dediğiniz gibi sıkıntı olmaz iyice bozulana kadar kullan dedi. Şimdilik böyle idare edecez bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 09, 2021, 18:02:11 »
Teşekkür ederim Ayhan Bey sizin belki de sadece klima kasnağındadır problem bende klima kapalıyken de geliyor usta gergi kütüğünden dolayı dedi yağladı ses bayağı azaldı ama yine var dediğiniz gibi sıkıntı olmaz iyice bozulana kadar kullan dedi. Şimdilik böyle idare edecez bakalım.
benimde gergi kütüğünde ama sadece araç ilk hareket ederken o ses çıkıyor belki zamanla sizin gibi klima kapalıyken de gelir. Gittiği yere kadar kullanalım parça pahalı.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2021, 15:51:08 »
benimde gergi kütüğünde ama sadece araç ilk hareket ederken o ses çıkıyor belki zamanla sizin gibi klima kapalıyken de gelir. Gittiği yere kadar kullanalım parça pahalı.
Evet düşük devirde hareketlenirken homurtu sesi değil mi sizinki de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2021, 11:36:58 »
Evet düşük devirde hareketlenirken homurtu sesi değil mi sizinki de
benimki daha çok ciyaklamaya benzer şıkırtı gibi bişey.
sonuna kadar toyota...