0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç kaç km de? triger zincir sesi olabilir?
Kullandığınız yağ vizkozitesi nedir?Gerçekten dediğiniz gibi sibob seside olabilir,aks mili boşluk yapmış olabilir veya baskı balatanın gergi yaylarından biri kırık olursa aynı sesi yaptırır,geçenlerde bacanağın doblosunda baskıyı bir söktük volant bilyası dağılmış çıktı ama ne çekişte ne gidişte hiçbir problem yoktu,bilyanın içi dağılmış baskıyla volant arasına düşmüş,herşey olabilir sesi canlı dinlemek yorumlamak lazım.
10 40 yağ ama egzoz sesine benzer bi ses egzoz manifoldu düşük devirde yapıp hızlanınca sesi keser mi orası aklıma gelen
Cıyaklama gibi bir ses ise avans sesi oluyor o 1.6 vvt-i larda gelebilen bir ses. Bir dönem yaşadım onu fakat çok uzun süredir yok yakıt aldığınız yeri değiştirip bir deneyin.
Ciyklama değil de düşük hızdan devirlenirken gelen fırrr gibi bi ses biraz devirlenince kesiliyor başka Corollada o ses var mı bilmiyorum.
Hava emiş sesi olabilir gibi geldi bana da hava filtresi tam oturmamamış olabilir mi acaba
V kayışının avare kasnağını kontrol ettirin, ustaya "kanallı avare kasnağı" derseniz anlar, sökülmesi basittir.
Ses için kayışı değiştirip oradaki gergi bilyası kasnağının o taraftaki kütükten ses geldiği anlaşıldı. Şimdi ses çok büyük oranda gitti hafif homurtu ve titreme de baskı balata zayıf biraz idare eder dedi heralde ondan dolayı.Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 08, 2021, 15:12:18[/time]Ufuk Bey tespitiniz için teşekkürler sorun dediğiniz yerdeymiş. Bir de aracım 2002 e120 kasa benzinli 1.6 Corolla aracım 1500 km de 1 litre yağ eksiltiyor sordum bu kasalarda kronik dediler motoru yaptırsam sorun düzelir mi bazıları yaptırsan da yine eksiltir diyor. Yaptırsam mantıklı mı tahmini ne kadar masrafı olur. Şu an problem yok yağ ekleyip devam ediyorum.
Sorunu çözmenize sevindim.Benim aracım 2004 model bende hiç eksiltme olmuyor kaç yılından sonra çözmüşlerdi acaba bu yağ eksiltme olayını Ufuk Bey aydınlatırsa çok sevinirim
2004 modele kadar olanlarda yağ eksiltme mevcut,2004 yılında çözdüler sorunu.
Ses için kayışı değiştirip oradaki gergi bilyası kasnağının o taraftaki kütükten ses geldiği anlaşıldı. Şimdi ses çok büyük oranda gitti hafif homurtu ve titreme de baskı balata zayıf biraz idare eder dedi heralde ondan dolayı.Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2021, 15:12:18Ufuk Bey tespitiniz için teşekkürler sorun dediğiniz yerdeymiş. Bir de aracım 2002 e120 kasa benzinli 1.6 Corolla aracım 1500 km de 1 litre yağ eksiltiyor sordum bu kasalarda kronik dediler motoru yaptırsam sorun düzelir mi bazıları yaptırsan da yine eksiltir diyor. Yaptırsam mantıklı mı tahmini ne kadar masrafı olur. Şu an problem yok yağ ekleyip devam ediyorum.
Teşekkür ederim Ayhan Bey sizin belki de sadece klima kasnağındadır problem bende klima kapalıyken de geliyor usta gergi kütüğünden dolayı dedi yağladı ses bayağı azaldı ama yine var dediğiniz gibi sıkıntı olmaz iyice bozulana kadar kullan dedi. Şimdilik böyle idare edecez bakalım.
benimde gergi kütüğünde ama sadece araç ilk hareket ederken o ses çıkıyor belki zamanla sizin gibi klima kapalıyken de gelir. Gittiği yere kadar kullanalım parça pahalı.
Evet düşük devirde hareketlenirken homurtu sesi değil mi sizinki de